Прашање во врска со Државна матура по македонски

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
дечки ги гледавте ли сугестиите за текстови со практична намена. Може ли некој да ми каже какотреба точно да се напише дадтата, тој што го гледал мислам дека знае на што мислам.Позз и ај ве молам и тоа за cv да ми го кажете

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Decki jas poslednoto so go doznav e deka treba da se obrne vnimanie na karakteristikite na literaturnite pravci (humanizam,renesansa,ekspresionizam).

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Гледам се мислите за говорење. Говорењето ви е во вид на прашања на кои одговарата од дадениот текст. Преку одговорите (писмено) се гледа колку може да смислите реченица на веќе зададено.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Во сугестиите пишува:Во формата на пишување писмо горе на десната страна се пишува место и датум..
А на сликата го нема тоа hebocig :toe:

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Мене па ми кажаа дека минатата година излегувале колку сакале и без некој да трча по нив....[/quot
нема врска јас полагав и лани, може само еднаш да излезеш на 5 мин и иде еден тестатор со тебе ако сака и некој друг да излезе ќе мора да поцека да се врати другиот па да оди и во една училница има само 15 ученици

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
дечки ги гледавте ли сугестиите за текстови со практична намена. Може ли некој да ми каже какотреба точно да се напише дадтата, тој што го гледал мислам дека знае на што мислам.Позз и ај ве молам и тоа за cv да ми го кажете
Околу датата:
Прво се пишит градот, па запирка и долу дата:
Охрид,
11.06.2009

Ако бројот на денови е едноцифрен, се пишит само една цифра (без 0). а месецот е секогаш со 2 цифри:
7.01.2009

Јас мислам вака.

А од писмава јас мислам дека би се паднало: молба/барање, приговор/жалба, соопштение/вест, писмо, а можит да се паднит и пополнување формулар. За CV и јас мислам дека немат да се паднит. Вие шо мислите дека ќе се паднит?

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Знае ли некој што е двоен епитет?

Член од
22 мај 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Кои се одлики на "Просветителството во Македонија"?

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Ај повелете молба, барање и соопштение. :smir:

Attachments

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop