И Србите признаа: 30% од Македонската крв е „античка“

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Ако и тоа е нешто. Неможе 50 години да си ги избришеме немаме таква магична гумичка. :smir:
Имаш биста на тито во сред центар...
Појке неможе....:helou:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Ако и тоа е нешто. Неможе 50 години да си ги избришеме немаме таква магична гумичка. :smir:
не може, ама и немора уште па и 100 години наннапред да го славиме браварот

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
јас не ја барам не ми треба мене јас само си дадов коментар.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Па што е тогаш проблемот да плукаат на самите себеси, а и на нас и да не исмеваат.
Доказот како доказ е доказ и не е ништо помалку валиден, туку токму потврда на учењето од основно кое некој одамна го заборавил, другото е политика која секогаш се владее да ги оспори доказите заради претходно прифатени лаги врз кои ги потпираат своите системи и општества.

Abe jas kako sto gi svativ, tie se protivat na nivnata politika od koja proizleguva zaostuvanje na sporot so Grcija. Posto Grcija seto ova go razbira kako inaetenje.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
LEle ama zaklucok :pos2:

Ti ili ne znaes da citas so razbiranje ili te vozbuduva da se pravis ulav i da teras inaet.

Me boli mene patikata koja vlast ke bide koja ke gi sredi ekonomskite prasanja vo zemjava, neka bide i Amdi Bajram ako saka, bitno e da se sredi, pa posle neka gradat i spomenici i Ajfelova kula ako sakaat.

Abe... i tie znaat deka imame koreni i od Aleksandar Makedonski, sekoj koj odel vo osnovno skolo znae. Ova nisto ni dokaza nitu ospori.

Знаеш ли под какви услови и што мислеле Парижаните за изградбата на Ајфеловата кула...??? Знаеш ли каква била економската состојба тогаш во Париз...???

Ај тебе колку толку те разбирам мотивот за не градење на споменикот не ти е револтирање на Грците или пак најлошата варијанта убедувањето дека ние немаме ништо со Александар Македонски...

daryll

борец за справедливост
Член од
18 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
3
Вие во бугарија да не имате граници помеѓу временските периоди во кои не смеат да се мешат? Па античките Македонци отишле до Индија, што мислиш само во Егејска останале? Што мислиш Македонскиот народ останал на тие 100.000 што живееле во 400 п.н.е.? Па нормално народ расте, опаѓа итн. И да е ти како што зборуваш колку Егејци има низ Македонија и Бугарија? Низ целиот свет? Зарем нивниот ген се менува само затоа што не живеат во Гевгелија, Битола, Лерин, Воден, Солун, Костурско? Зарем јас ако сум роден во Кина а сум од Македонско потекло, мојот ген автоматски станува Кинески?:uvo:

Без навреда мислам, ама прашањето ти е промашено. :smir:

+ Тракијци имаат бугарите, јас како што видов Македонците немаат ништо тракиско. А сеа дали античките-Македонци имале нешто со тракијците и илирите тоа е друга тема.
Taka, se soglasuvam so tebe. Dobro, vie nemate ni gram trakisko. Ama gleam albancite imaat. Nekako treba trakijcite mnogu brzo da se skokale prez Makedonija, ta da ne ostavat nishto tamu... Interesno istrazhuvanje :nesum::tv:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Некои може ли да ми каже колко сериозна е таа швеицарска агенциа. Колко верни са резултатите?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Некои може ли да ми каже колко сериозна е таа швеицарска агенциа. Колко верни са резултатите?

Читај ги Гејските реакции на форумот на игенеа , и пролистај ја малку нивната веб страна...самиот ќе можеш да заклучиш...

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Интересно е што србите, хрватите, словенците, албанците, косоварите и босанците имаат најголем процент на илирско античко потекло, а најмалку имаат од словенско, што значи тезата за големата преселба на словенските народи од Полска паѓа во вода. Македонците и грците остануваат како најмешан народ, потекло водат и од антички македонци, тецтонци, мал процент на словени и хеленско потекло. Од илирите ништо немаме. Најслични излеговме со грците.:smir:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Пак прашам доколко светот верува на сичко ова.
Оти ас не сметам дека едно време е имало железна завеса и граници кои не могат да се преминат и мешат лугето.
абе вижте овде на балканот нема двама души дека имат еднакви глави. :pos2: Кои е минал се е оставил семе. Ова е и лошо и убаво.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Taka, se soglasuvam so tebe. Dobro, vie nemate ni gram trakisko. Ama gleam albancite imaat. Nekako treba trakijcite mnogu brzo da se skokale prez Makedonija, ta da ne ostavat nishto tamu... Interesno istrazhuvanje :nesum::tv:
Не се тоа резултати од едно испитување туку збир на досега објавени генетски ипитувања од повеќе различни институции во Европа.

Нормално при тумачењето треба да се биде претпазлив!

Резултатите со точни онолку колку што бил достапен генетски материјал и сигурно во текот на годините што доаѓаат ќе се корегираат процентите на нагоре или надоле, нормално е тоа.

Јасно дека кај одреден дел од Македонците има и генетски код од Тракијците а зашто не се покажало веројатно не добиле досега материјал од тие области.

Секој може да испрати материјал на испитување (не само кај Игенеа има и многу други) и да дознае за сопственото потекло.

Игенеа прави заклучок за цела територија без притоа да води сметка за етничката припадност на населението или за скорешни преселби (Турците од Мала Азија населени во Егејот) што им го сметам како минус бидејќи остава простор зз произволни туначења и многу политика но тоа е нивна работа.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Пак прашам доколко светот верува на сичко ова.
Оти ас не сметам дека едно време е имало железна завеса и граници кои не могат да се преминат и мешат лугето.
абе вижте овде на балканот нема двама души дека имат еднакви глави. :pos2: Кои е минал се е оставил семе. Ова е и лошо и убаво.

Абе момче македонче...
Тоа го покажуват и испитувањата на Игенеа во кој се вели во Бугарија има 11 % Античка крв, значи се работи за Македонците од Бугарија исто како и во Грција 5 % исто така тоа е генот на Македонците... Во Македонија исто така има хеленски гени...Така да народите се мешале меѓутоа јадрото останало...Па така се добива сосема реална слика дека Античките гени се најсилно застапени во Македонија што апсолутно и одговара на вистината...

Незнам што те буни???

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Илири - Траки - Мизи - Фриги - Македонци припадници на народ кој дели исти културни и цивилизациски вредности.
Секој одвоено комуницирал и општел со соседните народи.

N

n/a

Гостин
Има една бугарска (шопска) фраза,која што одувек ми се свиѓала.
:)
И вика:
Глупости на тркалета.
:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom