И Србите признаа: 30% од Македонската крв е „античка“

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска ова, нас Тито не посадил овде во '45. Гениве ни се максимум 50 години стари, не пак 2000. :tv:

Не знам доколку сериозно е ова истражуване... бидеjки суштинска античка Македониja е денешна егеjска плус наj-jyжните части од Вардарска и Пиринска. Вардарска и Пиринска е била населена со траки, ама неjсе, политика се брка тука.

Вие во бугарија да не имате граници помеѓу временските периоди во кои не смеат да се мешат? Па античките Македонци отишле до Индија, што мислиш само во Егејска останале? Што мислиш Македонскиот народ останал на тие 100.000 што живееле во 400 п.н.е.? Па нормално народ расте, опаѓа итн. И да е ти како што зборуваш колку Егејци има низ Македонија и Бугарија? Низ целиот свет? Зарем нивниот ген се менува само затоа што не живеат во Гевгелија, Битола, Лерин, Воден, Солун, Костурско? Зарем јас ако сум роден во Кина а сум од Македонско потекло, мојот ген автоматски станува Кинески?:uvo:

Без навреда мислам, ама прашањето ти е промашено. :smir:

+ Тракијци имаат бугарите, јас како што видов Македонците немаат ништо тракиско. А сеа дали античките-Македонци имале нешто со тракијците и илирите тоа е друга тема.

Ле,лееее.. какво откритие на веков еј, па јас врска си немав дека ние сме ти антички македонци тууууу. Па добро бе у школо што учевте бе или тоа професорите ви спиеја на час или вие ги преспавте часовите по историја. Е што сега Србите признаа е признаа де и што понатака е прашањето и јас ќе признаам дека сум будала ама што понатака дали некој ќе интервенира во нешто дали ќе имаме полза од таквото признание или само ќе си мафтаме дека сме антички македонци и толку а работите ќе си тапкаат во место. :smir:

Ne treba da bide spomenikot na plostad. :) Ne sega za sega, neka bide koga se drugo ke bide sredeno, e togas, ne od 30, jas sum i za 130metra visok spomenik. I ne kako inaet nekomu, tuku kako proizvod na vistinska verba vo negovoto znacenje za Makedonskiot narod.

BTW, za toa deka imame koreni od Aleksandar Makedonski, znam uste pred institutot da go napravi ispituvanjeto. Ucevme po istorija vo osnovno.
значи поентава не ти дека си против споменикот , туку зошто оваа власт да го стави????

Ле,лееее.. какво откритие на веков еј, па јас врска си немав дека ние сме ти антички македонци тууууу. Па добро бе у школо што учевте бе или тоа професорите ви спиеја на час или вие ги преспавте часовите по историја. Е што сега Србите признаа е признаа де и што понатака е прашањето и јас ќе признаам дека сум будала ама што понатака дали некој ќе интервенира во нешто дали ќе имаме полза од таквото признание или само ќе си мафтаме дека сме антички македонци и толку а работите ќе си тапкаат во место. :smir:

Па најголема полза од сето ова е што треба еднаш за секогаш соросоидните дебили да затворат муцки, а и опозицијата да престане да користи цинизам околи антиквизацијата. Е потоа сплотени полесно ќе да е, па да го искористиме ова како наш адут за задржување на името и идентитетот како Македонци.

Па најголема полза од сето ова е што треба еднаш за секогаш соросоидните дебили да затворат муцки, а и опозицијата да престане да користи цинизам околи антиквизацијата. Е потоа сплотени полесно ќе да е, па да го искористиме ова како наш адут за задржување на името и идентитетот како Македонци.

Токму така..

значи поентава не ти дека си против споменикот , туку зошто оваа власт да го стави????

LEle ama zaklucok :pos2:

Ti ili ne znaes da citas so razbiranje ili te vozbuduva da se pravis ulav i da teras inaet.

Me boli mene patikata koja vlast ke bide koja ke gi sredi ekonomskite prasanja vo zemjava, neka bide i Amdi Bajram ako saka, bitno e da se sredi, pa posle neka gradat i spomenici i Ajfelova kula ako sakaat.

Abe... i tie znaat deka imame koreni i od Aleksandar Makedonski, sekoj koj odel vo osnovno skolo znae. Ova nisto ni dokaza nitu ospori.

LEle ama zaklucok :pos2:

Ti ili ne znaes da citas so razbiranje ili te vozbuduva da se pravis ulav i da teras inaet.

Me boli mene patikata koja vlast ke bide koja ke gi sredi ekonomskite prasanja vo zemjava, neka bide i Amdi Bajram ako saka, bitno e da se sredi, pa posle neka gradat i spomenici i Ajfelova kula ako sakaat.

пуста економија )))

Претседателот Бранко Црвенковски во чест на јубилејот предлага во центарот на Скопје да се крене споменик на Јосип Броз Тито.
Иницијативата претседателот ја достави денеска до владата, сојузот на борците и градоначалникот Костовски.
Јосип Броз Тито е еден од неспорните лидери во борбата против фашизмот во Втората Светска Војна и историска личност што даде исклучителен придонес за македонското национално прашање и градење на македонската државност, ја образложува Црвенковски својата иницијатива.
Премиерот Бучковски овој пат се согласи со претседателот, Јосип Броз има позитивна улога и придонес за независна Македонија, изјави денеска Бучковски. И градоначалникот Костовски во основа се согласува со иницијативата, и додава - тоа би требало да покрене научна дебата за да му се даде соодветен третман на Јосип Броз и неговата улога во македонската историја.

пуста економија )))

Претседателот Бранко Црвенковски во чест на јубилејот предлага во центарот на Скопје да се крене споменик на Јосип Броз Тито.

Aj nekoj link neso.. od koga e vesta?

btw, ne sakam nicij spomenik dodeka ne se sredat prasanjata za egzistencija.

Па што ако имаме споменик од Ј.Б. Тито и тој е дел од македонската историја и историјата на сите југословенски народи :)

Abe... i tie znaat deka imame koreni i od Aleksandar Makedonski, sekoj koj odel vo osnovno skolo znae. Ova nisto ni dokaza nitu ospori.

Па што е тогаш проблемот да плукаат на самите себеси, а и на нас и да не исмеваат.
Доказот како доказ е доказ и не е ништо помалку валиден, туку токму потврда на учењето од основно кое некој одамна го заборавил, другото е политика која секогаш се владее да ги оспори доказите заради претходно прифатени лаги врз кои ги потпираат своите системи и општества.

Па што ако имаме споменик од Ј.Б. Тито и тој е дел од македонската историја и историјата на сите југословенски народи :)

споменик од тито че има кај угриновски на нива )))))

пуста економија )))

Иницијативата претседателот ја достави денеска до владата, сојузот на борците и градоначалникот Костовски.
Јосип Броз Тито е еден од неспорните лидери во борбата против фашизмот во Втората Светска Војна и историска личност што даде исклучителен придонес за македонското национално прашање и градење на македонската државност, ја образложува Црвенковски својата иницијатива.
Премиерот Бучковски овој пат се согласи со претседателот, Јосип Броз има позитивна улога и придонес за независна Македонија, изјави денеска Бучковски. И градоначалникот Костовски во основа се согласува со иницијативата, и додава - тоа би требало да покрене научна дебата за да му се даде соодветен третман на Јосип Броз и неговата улога во македонската историја.

Бог да чува...Споменик на Тито во центарот на Скопје? Овој нема споменик таму кај што е роден не па во Скопје да му стават

споменик од тито че има кај угриновски на нива )))))

Ако и тоа е нешто. Неможе 50 години да си ги избришеме немаме таква магична гумичка. :smir:

колку за информација не сум партиски определена така да ни едните ниту другите имаат некакво значение за мене па така да ако чини ќе пофалам ако не ќе плукам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom