И Србите признаа: 30% од Македонската крв е „античка“

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
И сега после ова пак, антиквизација, плукање, па зошто, па платено... Илјада цинични реплики од страна на нашите соросоиди. Инаку би требало да си гризнат од га*от за да се помират со вистината. А гејците, ееее абе тие сега ќе се пуштат во тајна акција на крадење на нашата крв во Заводот за трансфузиологија и да си вбризгаат во вените за да се крвираат па правејќи проста математика нашиве 30% и нивните 5% да направат 35%, така да не надминат и во нив да имаат 35% крво од Александар Македонски.:vozbud::pos2:

еј брат... немој такви работи ме плашиш :)
им даов млечни клетки на гејците ... имаат ДНК од мене ...

НО она што е најважно е тоа ДА ПОЧНЕМЕ САМИТЕ СЕБЕ ДА СИ ГО ПРИЗНАЕМЕ ПОТЕКЛОТО, да бидеме единствени барем по тоа прашање (иако сум скептик заради испревртените интереси на одредена структура на политичари овде)
треба и то како ... арно ама македонче ко македонче одма ќе излези некој „предавник„ шо ќе почни да плука самиот по својот народ ... кај и да е ќе почнат и на ова тема да се јавуват еден по еден ...

еј брат... немој такви работи ме плашиш :)
им даов млечни клетки на гејците ... имаат ДНК од мене ...

Уште подобро... така барем полесно ќе ги асимилираме и ќе почнат да ги бранат нашите интереси :)

И ова би требало да биде тема која што ќе не направи да се осеќаме во најмала рака како морални победници... зошто ги нема коментарите на нашите левичари во моментов.. толку ли е тешко да се каже ок згрешивме идеме сите рака под рака заедно на отварањето на споменикот на александар.. сега нема дилема дека треба да биде на плоштад?? :)

Еве јас ќе се обидам да го скршам ледот.. од секогаш велев ние немаме ништо со античките, но имаме право на нивното културно наследство.. Пред фактите и боговите молчат!! од утре велам имаме право и по двете основи .. да не паднам во опасност да ме засакаат некои што едноставно не ме сакаат ниту ги сакам :) ќе додадам дека дури и швајцарскава ДНК анализа недвосмислено укажува дека најблиски ни се сепак бугарите :vozbud:

Грешка другар. Баш тие 11% се Македонците во Бугарија - околу 800.000 :helou:

И ова би требало да биде тема која што ќе не направи да се осеќаме во најмала рака како морални победници... зошто ги нема коментарите на нашите левичари во моментов.. толку ли е тешко да се каже ок згрешивме идеме сите рака под рака заедно на отварањето на споменикот на александар.. сега нема дилема дека треба да биде на плоштад?? :):

Ne treba da bide spomenikot na plostad. :) Ne sega za sega, neka bide koga se drugo ke bide sredeno, e togas, ne od 30, jas sum i za 130metra visok spomenik. I ne kako inaet nekomu, tuku kako proizvod na vistinska verba vo negovoto znacenje za Makedonskiot narod.

BTW, za toa deka imame koreni od Aleksandar Makedonski, znam uste pred institutot da go napravi ispituvanjeto. Ucevme po istorija vo osnovno.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=A80D1AC4B39CDD46A5447358D372358B

Еве и во вечер има за читање...

Мене најинтересен ми беше овој дел:

Русите се најсловенски народ, додека населението на Германија, за кое за неговата чистота паѓаа милиони глави, во најголем дел го сочинуваат Келтите со 45 отсто, Тевтонците со 25 отсто, Словените 20 и Евреите со 10 отсто.

За споредба: Македонците имат 15% словенски гени...

Грешка другар. Баш тие 11% се Македонците во Бугарија - околу 800.000 :helou:
Кажуват ли од каде са били блгарите кои се подложили на тест? Исто важи и за сите други држави и како се дефинира - тракијски ген, антично македонски ген, илиријски ген?

Резултатите на Игенеа се неколку години стари,ама ни служат повремено како морална сатисфакција,зошто никој не ги признава освен нас,па така ќе си се изнаплачеме и потапкаме по рамо,со надеж дека еден ден некој ќе рече вие сте биле во право бе,што не сте сакале “разумни компромиси“ за Македонија.Кога на маса пред Метју Нимиц сте му доставиле еден ваков извештај од реномираната институција за испитување генетско потекло.:toe:

Jas licno sum iznenaden deka ova izleglo vo srpski medium, pa sega grcite odma ke im pratat protesna nota, a sto se odnesuva za bugarive dobro e sto ima na kajgana pa i tie ke slusnat nesto inaku neveruvam deka ovaa vest bi ja dale na nekoj bugarski medium.

А што е толку чудно дека повеќето балкански народи имаат корени од Балканот:toe:. Многу логично и без генетика е повеќе од јасно дека е така со исклучок на православните Турци и Грци населени во Егејска Македонија.

А што е толку чудно дека повеќето балкански народи имаат корени од Балканот:toe:. Многу логично и без генетика е повеќе од јасно дека е така со исклучок на православните Турци и Грци населени во Егејска Македонија.
Pa da toa e sosem logicno, ama ako taka se gledaa rabotite kako ke se lecea kompleksite na balkanskive idioti i balkanov nemase da se vika krvav balkan tuku ke imase nekoe drugo ime.

Не знам доколку сериозно е ова истражуване... бидеjки суштинска античка Македониja е денешна егеjска плус наj-jyжните части од Вардарска и Пиринска. Вардарска и Пиринска е била населена со траки, ама неjсе, политика се брка тука.

abre ke priznaat i 100% ne samo 30

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom