wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 1.702
- Поени од реакции
- 229
ne ocigledno e deka eden e Gospod a site mesii spasiteli se negovi sledbenici pocnuvajki od Mojsej pa do Muhamed drguo toa so sunetot tocno e deka site pred Muhamed se obrezani zaradi klimatskite uslovi koi toa go nalagale!А дали вие ја сваќате пораката на самиот Исус дека и тој проповедал Ислам ?
Зошто на секој можен начин се обидувате да го негирате тоа кога и самите знаете дека е така?
И дали сте го прочитале во Библијата и најавувањето на последниот Аллахов пратеник , па дури и името се споменува (се мисли на Мухаммед а.с.)
И дали знаете дека и самиот Исус , па и Павле биле обрежани (суннетисани) , а за овој Исламски чин кој се практикува во Исламот 14 века , тоа докажува дека тој чин постоел и пред Мухаммед а.с. , што значи ако Исус и Павле биле обрежани тоа јасно ви укажува дека и пратениците пред Мухаммед а.с. проповедале Ислам , а за овој чин дури после цели 14 века Науката открива во една своја статистика и истражување дека повеќето заболени од рак и други заразни смртоносни болести како Сидата се токму оние кои не се обрежани и тоа е поголемиот причинител , додека оние обрежаните во многу поголем процент се во помал број . И ако ги следите светските слчувања Науката и Медицината веќе препорачаа секој човек на планетава кој сака здрав живот препорачливо е да се обрежа од медицински и хигиенски причини , пред се здраствени .
Па тогаш баш оние кои го истражуваат тоа и кои дотогаш го негирале на Мухаммед а.с ставаат прст на чело и се запрашуваат : Од каде можел Мухаммед а.с да знае за ова поред 14 века ???
Нели и ова ви е еден доказ дека Куранот е Аллахов говор и дека Мухаммед а.с. е Негов Пратеник како и сите други предходно ??
Запрашајте се и вие , а за тоа имате и докази и во Библијата ,но некако не сакате да ги прифатите туку го прифаќате само он а кое ви одговара , па на колку места во Библијата Исус го споменува Единствениот Бог , зарем и тоа го негирате ??
Па како тогаш вие верувате во Исус кога 90 % ги негирате неговите проповеди и наредби ??
Но во продолжение ќе ви доставам и докази од Библијата за сево ова кое го напишав .
Благодарам на вашиот исцрпен одговор, ама тезата дека христијанството постои од Царот Константин па наваму, од некаде ми е веќе позната....:raz:
no toa e oficijalno priznaena i proglasena kako religija od Konstantin inako hristijanastvoot zapocnalo mnogu porano ili rano hristijanstvo toa e od 31 godina vo nasa era so apostolite i sirenjeto na verata a mnogu podocna vo vremeto na Konstantin toj oficijalno ja proglasuva so drzaven akt kako religija!
ako sme pravi Hristijani, Muslimani i Budisti treba da gi pocituvame site proroci koi se pojavile, ne e hristijanski, muslimanski da ne se pocituvaat ostanatite proroci i religii, site tie kazuvaat veruvajte vo eden Bog i pravete dobro! vo red e sekoj svojt prorok da go pretpocita ama tolkavi provokacii i omalovazuvanja ne biva majkumu stara greota e! site tie dobro napravile vie gi napagate! ne sum protiv muslimanstvoto ( jas sum hristijanin) niti ke bidam protiv niedna vera niti ke navleguvam koja e pravilna a koja pogresna no edno ne mi se sviga kaj Muslimanite sto epten ni go napagaat Isus i ocigledno e deka ne go priznavaat! kako svrtis svrtis nema smisla vakvi napganja na smetak na prorocite kogi na dobro go ucele narodot i doagale vo Bozje ime!Добро , еве јас сум христијанин и силно верувам дека сите ама баш СИТЕ луѓе одговараме пред еден Бог.
Значи , дали ти го нарекуваш Алах , дали јас јас го нарекувам Бог, а како го нарекуваат будистите,или припадниците на други поминорни вери е сосема ирелевантно.
Две работи ме интересираат да ве прашам.
Прва,
Дали со само тоа дека сум се родил христијанин , а Јао Минг (од Houston Rockets) будист , не прави "неверници" и како такви , сигурни патници у Џенем?
Друга,
Па ок, ај нели Исус (Иса , како што го кажувате - нешто како Иса Кадриу , бивш фудбалер на Приштина , а?) е пророк испратен од Алах?
Па добро , јеби га , вие верувајќи во тоа и пропагирајќи тука, ве прави поголеми христијани од Папата лично , според мене.
По некоја хронолошка логика , Исус бил пратен бајаги време пред Мухамед. Па што толку бе Мухамед , па Мухамед? Ако не друго , бар по време на појавување и проповедање (на истата вера , така?) , Исус(Иса де) заслужува да има два пати поголемо место во вашите срца , одколку второпојавениот (веќе виденото) Мухамед?
Две работи ме интересираат да ве прашам.
Прва,
Дали со само тоа дека сум се родил христијанин , а Јао Минг (од Houston Rockets) будист , не прави "неверници" и како такви , сигурни патници у Џенем? /quote]
А кој ти рекол дека си се родил како христијанин ??
Е вака сега , Исус нели бил 6 века пред Мухаммед а.с. , после Исус цели 6 века владеело незнаење и залутаност , владееле фараони и некои си идеолози како Павле кои си наметнувале различни вери и богови . И затоа другар е испратен и последниот Аллахов Пратеник Мухаммед а.с. да ја продолжи мисијата започната од Неговите предходници т.е. Пратеници .
Патем , па нели и Исус во Библијата споменува дека тој мора да си оди за да дојде другиот кој ќе ги упатува ? (се мисли на Мухаммед а.с.) Но незнам колку ја толкувате и разбирате Библијата или пак не сакате да ја разберете и прифатите вистината ???
ova ima logika!