Тачи: Нов договор помеѓу Македонците и Албанците

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Извини, ама не може косовари или пак доселени качаци од Шкумба пред 150 години да бидат домаќини во Македонија. :toe: Можат тие да бидат ИЛЕГАЛЦИ со привремен престој, како турците во Германија :toe:
Ako ne mozat tie togas ne mozat i egejcite. :toe:

A,tebe treba da ti stane jasno deka seuste si malcinstvo vo ovaa drzava.l

Kompromitiranje so tebe-jok!
Ne ni se obiduvaj da mi repliciras, na ignor si.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ako ne mozat tie togas ne mozat i egejcite. :toe:

Ne ni se obiduvaj da mi repliciras, na ignor si.

Не постои нешто како Егеец. Постои Македонец, кој се преселил од едно место во Македонија во друго :toe:

Тоа е исто како јас дома од мојата спална да спијам во дневна :helou:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Не постои нешто како Егеец. Постои Македонец, кој се преселил од едно место во Македонија во друго :toe:

Тоа е исто како јас дома од мојата спална да спијам во дневна :helou:
Epa vazi de. Isto taka ne postoi kosovar ili kacak, tuku postoi albanec. :toe::helou:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Секое политичко барање е прифатливо. Дали Тачи или било кој друг ќе успее да го наметне како сериозна тема на разговор во државата, тоа треба да видиме. Ние како морони преговараме за име на државата, а ни смета некој наш граѓанин кога ќе бара нешто по демократски пат.
Да, секое политичко барање е прифатливо :tapp:, затоа што барателите научија постојано давателите да ги удостојуваат со богати напојници. Посебно кога колата им оди на удолница. Картата на која што играат секогаш ја поклопуваат со некои моменти кога давателите имаат сериозни меѓународни проблеми, па барателите окуражени дека ќе бидат успешни ловци тргнуваат во лов во матно, надевајќи се дека гоначите од другата страна вешто ќе го притиснат давателот и ќе го направат плен, кој ќе биде приморан да даде за да остане жив.

M

marsovka

Гостин
да бидеме приземни и реални сите албански политичари ја заострија реториката откако руфи османи го даде тоа фамозно интервју за дневник
Сеа сите мрчат муда треба вака така(нов договор )дрн дрн јарриња
Кур !
Ви продаваат пуфки исто како македонските политичари за да гласате за нив

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Molam bilo koj admin ako ne sum online da gi resi site moroni koi odat of topik, ama barem na edna nedela za ako resi nekoja budala da otvori vtor juser da mozeme da go resime za stalno.

Znaci, jas i drugite ke ve oddalecime od forumov za barem 7 dena ako cueme uste eden mornski of topik muabet, jasno!!!!

Moronlacaanski muabeti! Budalshtilak!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ne bre specijalni prava, koj go bara toa? Za sekogo isto.:toe:
Па не е за секого исто. За некого требат 50 бода а на некого му се барат 100 за ист резултат. Позитивна дикриминација, нели :toe:.

Ubavo kazano.
Megju koja svest bi trebalo da e i svesta na makedoncite deka i albancite se domakjini vo ovaa drzava.
Se dur ja nema taa svest, ke bidat potrebi dogovori. :toe:
Со домаќинлакот доаѓа и едно право а тоа е домаќинот по желба да си ја продаде куќата и да се пресели каде сака. По желба може дури и да си ја запали куќата, негово право.

Гледаш кога ќе знам дека „твоите„ домаќини нема еден ден да им текне да си го земат делот што така „домаќински„ сметаат дека е нивен и да го спојат со Албанија или Косово без да прашаат дали и на другите домаќини им одговара, е тогаш може да збориме за домаќинство и заедничко делење. Вака додека нон стоп се бара и се критикува а се заборава дека и албански партии ја креираат политиката последните години и освен за вечно плачење и корупција за ништо друго не ги бива останува малку непријатен вкус на сакање преку леб погача и вечно барање непријатели и обесправеност.

Epa vazi de. Isto taka ne postoi kosovar ili kacak, tuku postoi albanec. :toe::helou:
Може ама тогаш нека има универзални правила што ќе важат и на Косово и Албанија :helou:. Нели за сите исто!

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Dobro de majku mu stara, ne go kazav toa u taa smisla deka ja kako poedinec sum sam drzava.

Za prvo boldiranoto: se u redu, nikoj ne e protiv toa.
Za vtoroto: zosto preku leb pogaca? Moj dom, moja kukja, imam pravo kako sakam da si ziveam, se dodeka ne im stetam na drugite, so koi sto ja delam kukjata. :toe:
а ако и штетиш на куќата?
Кварк ај еднаш да бидеме искрени и реални, без препукувања и зајадливи зборови
еве јас што мислам
од тој рамковен договор многу (зборуваме за илјадници) албанци добија работно место во државна администрација, не затоа што се потребни или компетентни за работа туку зошто се албанци. тоа не доведе до еден ефект каде на сметка на провидната демократија и градење соживот паѓа економијата и ефективноста на и онака малку способната администрација
многу често си се покажал за паметен ама често и за пристраствен во судењето на ситуацијата
биди објективен сега: дали мислиш дека можеме да изградиме соживот со уцени на бројки и проценти, услови за вработување (патем непотребно), јасно нагласување и разграничување кои се албанци кои се македонци?мислиш дека рамкловниот ни донесе соживот?

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
A,tebe treba da ti stane jasno deka seuste si malcinstvo vo ovaa drzava.l

Kompromitiranje so tebe-jok!
I tebe da ti e jasno deka 40% na eden narod sto zivee vo edna drzava nema sansi da bide malcinstvo.
Toa moze da bide ili so isti pravi ili ona drzava ne moze da postoi.

Malcinstvo zborot samo vo balkanskite drzavi se upotrebuva. Vo niedna druga drzava vo svetot.

Na primer vo svajcarija ima 4 oficijalni jazici. (Francuski, nemacki, Italianski, Romanski)
Ako eden sto zbori nemacki sretnuva eden sto zbori francuski, ne kaze zosto ne znaes na nemacki nego se izvinuva sto ne znae francuski i isto i drugiot kazuva i jas se izvinuvam ne mozev da naucim nemacki.

Koga ke dominira ista kultura i vo makedonija togas ke stanemo drzava.
Cic mic nema.
Deneska e 21 vek. Budalite zaginale odamna.

да бидеме приземни и реални сите албански политичари ја заострија реториката откако руфи османи го даде тоа фамозно интервју за дневник
Сеа сите мрчат муда треба вака така(нов договор )дрн дрн јарриња
Кур !
Ви продаваат пуфки исто како македонските политичари за да гласате за нив
Imam postovanje na vasite politicki komentari.
:smir:

Напишано од bitushanec
Извини, ама не може косовари или пак доселени качаци од Шкумба пред 150 години да бидат домаќини во Македонија. :toe: Можат тие да бидат ИЛЕГАЛЦИ со привремен престој, како турците во Германија :toe:
I ti da mi se izvinis samo ne mozat i Ilirite da bidat oterani od doselenite juzni slavi sto ja zede imeto nekogasniot (Jugo-Slavia znaci Juzni Slavi) koi dosle od karpati ili reka Ural.
Albancite ne doadjale vo makedonija na Gurbet za rabota nego se rodile pred iljadi godini vo ovie kameni. nemoj da izmesas turcite vo germanija ok.
Nikoj nikoga ne moze da otera vise od ova zemja.
nego sekoj ke sedi so kapata na stol ispred sebe i ke dava zbor na drugiot.
Vaka se resat site problemi.

A za turcite vo germanija nema takav status privremen prestoj.
Toa bese nekogas so A viza vo svajcarija. A viza ili (privremen prestoj za 9 meseci)
Koj toa deneska ne postoi vise. Sega strancite vo svajcarija ili imat B viza (koj se prodolzuva sekoja godina), ili C (Ist status kako svajcarec , razlika e samo sto on ne e drzavjanin na CH)

Turcite vo Germanija imat neogranicno prestoj ili (Unbefristed), koji deneska 30% od niv imat Nemacko drzavjanstvo. i koji vodat 22 % Ekonomijata na Nemacka.

O

Out Boy

Гостин
„Коалициона влада со партнер, а не со пропорционална застапеност“, изјави Мендух Тачи, претседател на ДПА.
Да да, во право е човекот. Сигурно мисли на: “Работно место со диплома, а не со пропорционална застапеност“. :toe:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
I tebe da ti e jasno deka 40% na eden narod sto zivee vo edna drzava nema sansi da bide malcinstvo.
Зависи кој како си нареди. Русите во Летонија и Латвија се малцинство а се 40%. Зборот малцинство не доаѓа од бројката туку од силата така да во однос на силата не сте малцинство :). Инаку 40% се 800 000!!! Па вие сте ептен слаби чим 800 000 ве контролираме :).

Па сруши ја ако можеш не знам друго што да ти кажам :toe:.

Malcinstvo zborot samo vo balkanskite drzavi se upotrebuva. Vo niedna druga drzava vo svetot.

Na primer vo svajcarija ima 4 oficijalni jazici. (Francuski, nemacki, Italianski, Romanski)
Ako eden sto zbori nemacki sretnuva eden sto zbori francuski, ne kaze zosto ne znaes na nemacki nego se izvinuva sto ne znae francuski i isto i drugiot kazuva i jas se izvinuvam ne mozev da naucim nemacki.
Од цела Европа баш Швајцарија ја најде за пример која е држава од 12 век :icon_lol:. Освен тоа тие се сите Швајцарци а не збир на „заедници„ како што ја новокомпонираа Македонија. Една нација една држава - тоа е Швајцарија.

Koga ke dominira ista kultura i vo makedonija togas ke stanemo drzava.
Cic mic nema.
Deneska e 21 vek. Budalite zaginale odamna.
Е така кога ќе доминира ќе биде супер ама тоа важи и за Косово и Албанија а и за останатите Балкански држави. Да не биде дека кај сите цветаат рози а само во Македонија не чини.

Швајцарските генерали во граѓанската војна им имаат кажано на војниците:

„Нема да рушиме цркви, не силуваме жени и не убиваме деца!„

Убав идеал е Швајцарија ама сепак да бидеме реални, целиот Балкан е далеку од тој идеал!

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Зависи кој како си нареди. Русите во Летонија и Латвија се малцинство а се 40%. Зборот малцинство не доаѓа од бројката туку од силата така да во однос на силата не сте малцинство :). Инаку 40% се 800 000!!! Па вие сте ептен слаби чим 800 000 ве контролираме :).
Ti mislis deka ne kontrolirate. Dali si bil nekogas na zapadna makedonija.
Sega ne zbori samo da odgovoris na drugiot ili da najdes zborovi. Nego edna drzava ako 40% na eden narod unutra drzavata ili negovite gradjani se fali deka ja kontrolira toa ne e drzava, nego diktatura.
Pa podobro e da kazemo deka ne si ja rekol ova .
Podobro e za makedonija. Da si bil nekoj drzavnik i da kazes ovoj zbor odamna bi stanal diktator.

Па сруши ја ако можеш не знам друго што да ти кажам :toe:.
Nie ne zborime za rusenje nego za gradenje, ako si cital povnimatelno.

Од цела Европа баш Швајцарија ја најде за пример која е држава од 12 век :icon_lol:. Освен тоа тие се сите Швајцарци а не збир на „заедници„ како што ја новокомпонираа Македонија. Една нација една држава - тоа е Швајцарија.
Svajcaria ne e edna drzava nego KONFEDERACIA HELVETIKA zatoa kratko se kazuva CH (Confederation Helvetia) znaci Konfederacija no nese ednakvi . Koga gi prasas koja nacija kazuvat Svajcarec no poreklo Francuzi ili nemci ili italiani ili i sami ne znat.
Onie koj zboruvat ne nemacki Kazuvat Deutsche schweizer (germanski svicarec), Oni koji zboruvat Francuski kazuvat deka se Suisse Romande (Francuski svicarec), ili Italinaski Zvizera Italiani itn.

Е така кога ќе доминира ќе биде супер ама тоа важи и за Косово и Албанија а и за останатите Балкански држави. Да не биде дека кај сите цветаат рози а само во Македонија не чини.
Sigurno za site , no nie zboruvame za makedonija prvo ke resimo nasite problemi na svoja kuca pa potoa ke izlezeme da resimo problemite na komsijata.

Швајцарските генерали во граѓанската војна им имаат кажано на војниците:

„Нема да рушиме цркви, не силуваме жени и не убиваме деца!„
Ova ja rece od svoja glava. Nemal potrebi da rusat crkvi zatoa sto site se hristiajani. I sam rece deka 5 vekovi ovde nemal vojna od vremeto na Napoleon Bonaparta.
Ili mislis na zapaluvanje na dzamijata vo centarot na prilep.
Toa ne bese vo svajcarija ako si promasil drzavata.

Убав идеал е Швајцарија ама сепак да бидеме реални, целиот Балкан е далеку од тој идеал!
Ne e daleku, ako pozdravo mislimo. I gledamo sekoj kako gradjanin so isti pravi i zakonite da bidat isti bez nikakva korupcija.

Svajcarija zivi so sneg (turizam), Banka, so krompiri i so kravi. I nisto drugo.

Да да, во право е човекот. Сигурно мисли на: “Работно место со диплома, а не со пропорционална застапеност“. :toe:
Taka e !

No ne samo kaj nego nego kaj site presedateli !!!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ti mislis deka ne kontrolirate. Dali si bil nekogas na zapadna makedonija.
Sega ne zbori samo da odgovoris na drugiot ili da najdes zborovi. Nego edna drzava ako 40% na eden narod unutra drzavata ili negovite gradjani se fali deka ja kontrolira toa ne e drzava, nego diktatura.
Pa podobro e da kazemo deka ne si ja rekol ova .
Podobro e za makedonija. Da si bil nekoj drzavnik i da kazes ovoj zbor odamna bi stanal diktator.
Не мислам јас ништо, иронично ти одговорив на твоето тврдење за бројката од 800 000 Албанци државјани на Македонија :helou:. Бројка извадена од ракав. Следниот пат кажи 1 200 000 илјади нема зашто да бидеш скромен :icon_lol:.

Nie ne zborime za rusenje nego za gradenje, ako si cital povnimatelno.
Ти рече:

Значи ако нема исти права ќе ја рушиш државата или мислиш дека она сама од себе ќе се самоукине?

Svajcaria ne e edna drzava nego KONFEDERACIA HELVETIKA zatoa kratko se kazuva CH (Confederation Helvetia) znaci Konfederacija no nese ednakvi . Koga gi prasas koja nacija kazuvat Svajcarec no poreklo Francuzi ili nemci ili italiani ili i sami ne znat.
Onie koj zboruvat ne nemacki Kazuvat Deutsche schweizer (germanski svicarec), Oni koji zboruvat Francuski kazuvat deka se Suisse Romande (Francuski svicarec), ili Italinaski Zvizera Italiani itn.
Па и јас сум зборел со Швајцарци не си само ти и не кажуваат никакво потекло кога се една нација од 13 век! Мене ми рекле само Швајцарец и толку. Тоа што го збориш е јазична поделба.

Sigurno za site , no nie zboruvame za makedonija prvo ke resimo nasite problemi na svoja kuca pa potoa ke izlezeme da resimo problemite na komsijata.
Така де се Македонија да биде пример за експерименти па после другите држави, така е најкомотно :wink:. Сите останати национални држави само Македонија ќе биде двонационална па после неколку години ќе се самопределите и ќе се споите со Косово. Убав план ама не ме убедувај дека е добар за сите!

Ova ja rece od svoja glava. Nemal potrebi da rusat crkvi zatoa sto site se hristiajani. I sam rece deka 5 vekovi ovde nemal vojna od vremeto na Napoleon Bonaparta.
Ili mislis na zapaluvanje na dzamijata vo centarot na prilep.
Toa ne bese vo svajcarija ako si promasil drzavata.
Не ме вреѓај :nenene:. Знаеш дека Швајцарците ги викаат Eidgenossen и таа реченица е е познат факт во Австрија и Швајцарија. Поделени се скоро пола-пола по однос католици-протестанти ама ти пошто очигледно не си христијанин не ти е позната разликата и крвавите борби кои постоеле.

Не памтам да сум го спомнал Бонапарта поготово што тој е од 19 век и не ми е јасно од каде измисли 5 векови?

Да не потсетувам во Македонија кој ги запали првите цркви! Малку самокритика не е на одмет.

Ne e daleku, ako pozdravo mislimo. I gledamo sekoj kako gradjanin so isti pravi i zakonite da bidat isti bez nikakva korupcija.

Svajcarija zivi so sneg (turizam), Banka, so krompiri i so kravi. I nisto drugo.
Терај, покажи со пример дека ја сакаш земјата и си спремен да ја правиш како Швајцарија. Добри и искрени намери и идеи никој нема да одбие.

Kajgana Shop

На врв Bottom