Скулптура со облик на ВЦ шоља: поставена па отстранета!

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Може да има и многу други значења...
"Павел Шатев" (авторот) како бунтовник кој на симболичен начин се бори против идиотизмот и дебилизмот што власта го форсира.

Би можело и вака....нели ?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Искрено...знаеш кој е Шатев? Да не знаеш, ок простено. А да знаеш и ова да го пишуваш, не заслужуваш ни името во пост да му го спомнеш. Тоа е трагедијата на Македонецот. Човекот од турски султан и бугарски цар бил помилуван, од нашиве комунисти пропати и загина.
Nikoj ne e protiv Satev...ama Vmro-KP aj sto formira takvo nesto-institut...istiot institut go tera na prva linija...a bas me zanima koj dava pari za nego?...se mi se cini istiot koj i za otpor...no to e dr. tema...

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Nikoj ne e protiv Satev...ama Vmro-KP aj sto formira takvo nesto-institut...istiot institut go tera na prva linija...a bas me zanima koj dava pari za nego?...se mi se cini istiot koj i za otpor...no to e dr. tema...
Кој кур ме боли за институтот на вмров-ците. Зборувам за ликот на Павел Шатев. Или се може да биде жртва на ситната политика кај нас?

"Павел Шатев" (авторот) како бунтовник кој на симболичен начин се бори против идиотизмот и дебилизмот што власта го форсира.

Би можело и вака....нели ?
И тоа го решаваш ставајќи го на ВЦ школка? Дај да го поставиме Гоце или Ченто на писоар па да ги мочаме и со тоа да ја дадеме нашата почест кон нив!!!! :uvo:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Јас денес дознав, т.е. сега околу скулптурата бе ледена...и нормално, сега и реагирам!
П.С. Распрашај се околу Шатев...
ne se sekiraj ti za mene.. nego kako tie site vcera okapavte na internet,a nikoj bas taa tema ne ja procital, ili mislevte ministerstvoto stoi zad toa.. mislevte,mislevte priznajte si.. ama vcera ne bese vazen Satev, denes e vazen.. ma smesni ste.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ne se sekiraj ti za mene.. nego kako tie site vcera okapavte na internet,a nikoj bas taa tema ne ja procital, ili mislevte ministerstvoto stoi zad toa.. mislevte,mislevte priznajte si.. ama vcera ne bese vazen Satev, denes e vazen.. ma smesni ste.
Ледена, јас не окапувам на интернет пратејќи вести...немам јас партиски задачи, си имам други побитни работи :)
Поздрави по штабот :)

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
И тоа го решаваш ставајќи го на ВЦ школка?
Симболиката во името на "авторот" е една, а симболиката на делото (во случајов ВЦ школка) е сосема друга.....но најверојатно портокаловите очила ви пречат тоа да го увидите.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ледена, јас не окапувам на интернет пратејќи вести...немам јас партиски задачи, си имам други побитни работи :)
Поздрави по штабот :)
ahahaha,aj da ti olesnam ili oteznam.. ne sum clen na partijata koja ja simpatiziram,taka da toa ne ti drzi voda.. a vcera i ti okapa so mene na internet, znam zasto te gledav baajki vreme,pa imas postirano ,moze da se proveri :)

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Симболиката во името на "авторот" е една, а симболиката на делото (во случајов ВЦ школка) е сосема друга.....но најверојатно портокаловите очила ви пречат тоа да го увидите.
Кои портокалови очила???? Или пошто е против влада се е ОК?
Симболиката е јасна "Шатев на ВЦ школка". Кажи дали тоа е ОК? И кажи дали можеби треба да го поставиме и Гоце на писоар?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Tокму овие подолу:

:toe:
Ова ти го напиша, не јас.
Бла, бла, бла. Зборуваш, ништо не кажуваш.
Пак ќе те прашам дали е ОК да го има Павел Шатев (провери во подфорум историја кој е човекот) на ВЦ школка? Заеби СДСМ, заеби ВМРО!

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Пак ќе те прашам дали е ОК да го има Павел Шатев (провери во подфорум историја кој е човекот) на ВЦ школка? Заеби СДСМ, заеби ВМРО!

Ама брат,како автор!

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Jас своето го кажав уште во вториот пост на темава. Тоа што одговорот не ти се бендисал, не е мој проблем.

И да, сосема во ред е Павел Шатев да се користи како мотивација за борба против идеите на ова комуњароидна власт.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Jас своето го кажав уште во вториот пост на темава. Тоа што одговорот не ти се бендисал, не е мој проблем.

И да, сосема во ред е Павел Шатев да се користи како мотивација за борба против идеите на ова комуњароидна власт.
И уште едно бла, бла, бла.... Одговор нема! Лаф-муабет исто така!

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
И уште едно бла, бла, бла.... Одговор нема! Лаф-муабет исто така!
Па почни веќе еднаш да читаш што пишува во репликите за да не вадиш заклучок напамет.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189

Сигурно се превртува во гробот Шатев, кога има вакви наследници на ова македонско тло... ако му се наследници воопшто, комуњарите југо-сдс-овски.

Kajgana Shop

На врв Bottom