Скулптура со облик на ВЦ шоља: поставена па отстранета!

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
А како на никој не му пречи тоа што на скулптурата го има името на Павел Шатев? Ако сакаат мајтап да си играат нека го пишат Грујо или министеркана за култура. Со кое право се гази на името на Шатев? Ај за Александар, знаеме, тоа е антиквизација, нели викате немаме врска со него, ама Шатев?
Што е следно? Писоар со името на Гоце Делчев? И тоа би било добра идеја според вас
Jas 'skulpturava' :pos2: ja doziveav kako indirekten atak na vladata i nejzinata politika. A vlast e VMRO, sto znaci preku Satev, se pravi indirekten udar na politikata na VMRO.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Рацете да му се исушат на тој што го исквернавил името на Павел Шатев со таква грда скулптура.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Jas 'skulpturava' :pos2: ja doziveav kako indirekten atak na vladata i nejzinata politika. A vlast e VMRO, sto znaci preku Satev, se pravi indirekten udar na politikata na VMRO.
Не преку Шатев директно се врши удар на нашата историја (и тоа не античка). Ако сакале да пишуваат можеле со големи букви НИКОЛА ГРУЕВСКИ, или ВМРО-ДПМНЕ.
Или сега ни смета и Павел Шатев?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Рацете да му се исушат на тој што го исквернавил името на Павел Шатев со таква грда скулптура.
Oh lele ,eve gi vernicite sto tepaa na plostad sega pocnaa i da kolnat. A vcera koga bese objavena ovaa vest deka e postavena istata skulptura od Ministerstvoto za kultura,istive ovie tipovi sto sega se zgrozuvaat sto bilo spomnato imeto na Satev, vcera molcea ko ribi, duri na nekoj im se vide originalna idejata ,ama kako ideja za "razubavuvanje" na gradov. Veke denes koga video deka ne e ideja na vmro-to se zgrozeni.. Pamet decki pamet, toa e se sto vi treba.. razmisluvajte malku i sami

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Oh lele ,eve gi vernicite sto tepaa na plostad sega pocnaa i da kolnat. A vcera koga bese objavena ovaa vest deka e postavena istata skulptura od Ministerstvoto za kultura,istive ovie tipovi sto sega se zgrozuvaat sto bilo spomnato imeto na Satev, vcera molcea ko ribi, duri na nekoj im se vide originalna idejata ,ama kako ideja za "razubavuvanje" na gradov. Veke denes koga video deka ne e ideja na vmro-to se zgrozeni.. Pamet decki pamet, toa e se sto vi treba.. razmisluvajte malku i sami
Ај провери по форумот некој да не зборуваше за Шатев и кога првпат се спомена?
И додади - добро ли е што се става името на Павел Шатев на ВЦ школка?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
за вакви говна од луѓе правени со мочка и лигавец нема ништо свето.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.401
Искрено...знаеш кој е Шатев? Да не знаеш, ок простено. А да знаеш и ова да го пишуваш, не заслужуваш ни името во пост да му го спомнеш. Тоа е трагедијата на Македонецот. Човекот од турски султан и бугарски цар бил помилуван, од нашиве комунисти пропати и загина.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Искрено...знаеш кој е Шатев? Да не знаеш, ок простено. А да знаеш и ова да го пишуваш, не заслужуваш ни името во пост да му го спомнеш. Тоа е трагедијата на Македонецот. Човекот од турски султан и бугарски цар бил помилуван, од нашиве комунисти пропати и загина.
Ќе ја средиме екс кпм-ј стоката , оставете ги нека се испразнат, ќе им помине набргу.
Ги фаќа некоја неоснована еуфорија, некоја кока шмркале по урнек на лидерот нивен.
На сета таа работа ќе и дојде крај и низ нос ќе им бидат извадени сите гревови кои му ги направиле на македонскиот народ.
сдс..уффф како ќе страдате..

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
На Шатев маме му ебаа комунистите...од АСНОМ-ци остана само Киро Глигоров...
Алексср подолу ти има кажано...
Интересна ми е идејата за поставување на скулптура, поддржувам таква работа, ама на тој начин да се валка името на Шатев е дегутантно и за секаква осуда.
Нека е скулптурата измишљотина на СДСМ...во ред, нека е :) Нека стои.
Ама, по Шатев да не се чепка ни во кој случај!
Би помислил дека (ако е дело на СДСМ на пр.) на тој начин го оправдуваат она што им се случило на Шатев, Брашнаров, Ченто...
Може да има и многу други значења...

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ti nemoj sega da mi objasnuvas koj e Satev i da mi stavas zborovi vo usta.. nikade ne go ni opravdav toa, nego kaj bese ti vcera da go osudis Sega pa silen , i odma pa so vreganje.. Ti masko vcera i ti sto znaes nali koj e trebase da reagiras vcera,ne denes.. toa objasni mo go

Ај провери по форумот некој да не зборуваше за Шатев и кога првпат се спомена?
И додади - добро ли е што се става името на Павел Шатев на ВЦ школка?
OK,za tebe izvineto, a za drugoto site se slozivme deka e nisko i nedostojno. drugo mi bese poentata,kade bea site drugi sto sega se glasni ko lavovi,kade bea vcera? :uvo:

На Шатев маме му ебаа комунистите...од АСНОМ-ци остана само Киро Глигоров...
Алексср подолу ти има кажано...
Интересна ми е идејата за поставување на скулптура, поддржувам таква работа, ама на тој начин да се валка името на Шатев е дегутантно и за секаква осуда.
Нека е скулптурата измишљотина на СДСМ...во ред, нека е :) Нека стои.
Ама, по Шатев да не се чепка ни во кој случај!
Би помислил дека (ако е дело на СДСМ на пр.) на тој начин го оправдуваат она што им се случило на Шатев, Брашнаров, Ченто...
Може да има и многу други значења...
Ama ti i vcera znaese koj e Satev pa ne reagirase vaka kako denes.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ama ti i vcera znaese koj e Satev pa ne reagirase vaka kako denes.
Јас денес дознав, т.е. сега околу скулптурата бе ледена...и нормално, сега и реагирам!
П.С. Распрашај се околу Шатев...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Државата ни отиде мајчина..со вакви идиоти и провокатори,кои по секоја цена го уриваат рејтингот на државата,културата и историјата..
Кога и Македонија ќе се ослободи од овие комуњарски џубриња,како сите нормални посткомуњарски земји..:toe:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.401
Ti nemoj sega da mi objasnuvas koj e Satev i da mi stavas zborovi vo usta.. nikade ne go ni opravdav toa, nego kaj bese ti vcera da go osudis Sega pa silen , i odma pa so vreganje.. Ti masko vcera i ti sto znaes nali koj e trebase da reagiras vcera,ne denes.. toa objasni mo go

Штотуку ја видов веста на А1, па ја забележав и овде. Од кај знаеш ти дека јас сум знаел :uvo: А и што има да ти се правдам, не те навредив јас. Не знам зошто те навреди вистината. Немам намера да се расправам, само укажав дека користењето на името на еден од најголемите македонски патриоти за ВЦ шолја е во најмала рака...невкусно.

Kajgana Shop

На врв Bottom