Се бојкотира наставата поради името на училиштето во Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Еве нека биде : СПЛОТЕНОСТ , Bashkimi, ете мене ми се бендисува името а има и симболичко значење...
Инаку Башкими на мене ништо не ми значи и глупо е да биде напишено на Македонски...

Кој е тој Митхат Фразери???
Epa neka bide de Bashkimi, i ja toa go vikam, ne znam so e problemot? :):)

p.s. clen na edna od najslavnite albanski familii, poeti, pisateli, prerodbenici, drzavnici....

во албанија ли се наоѓа градот па ке нарекуваш албански???
Da.

Aj sea i ti idi kaj mama i zali se sto bato Quark rece taka.

Cigan,ne se mesaj vo vnatresni raboti na Republika Makedonija.Odi da placis na kosovski forumi,ne ovde da kazuvas sto,kako,zosto!:helou:
Tatar, so e problemot, si go zgresil mestoto, od kjustendil pa nataka brkaj si rabota.

Tatar, so e problemot, si go zgresil mestoto, od kjustendil pa nataka brkaj si rabota.

Pa,da ti kazam,licam na tatar,iako sum Makedonec.Ne e toa navreda.Oti ko ke ke sporedis Tatar i cigan,se znae deka ciganot e za svetlosni godini podolu.:toe:

A,sega k*rot v gaz i davaj obratno na temata!

Pa,da ti kazam,licam na tatar,iako sum Makedonec.Ne e toa navreda.Oti ko ke ke sporedis Tatar i cigan,se znae deka ciganot e za svetlosni godini podolu.:toe:

A,sega k*rot v gaz i davaj obratno na temata!
A znaci tatar si a?
Ubo sto potvrdi samiot. :helou:

p.s. clen na edna od najslavnite albanski familii, poeti, pisateli, prerodbenici, drzavnici....

Da.

а ти да не се*еш многу ке може ли?
Ај кажи ми како Гостивар се наоѓа во Албанија????
дај ми карта,документ........

Факт е дека во Гостивар живее албанско население,кое е мнозинство. Секако дека не треба да се заборави и македонското население.
Школото нека има две имиња,на македонски и на албански. И волкот сит и овците на број. :smir:

Проблемот е во Уставниот Суд, кој го озакони преименувањето на училиштето во Башкими.

По иницијативата за оценување на уставноста на промена на името на гостиварското училиште, Уставниот суд донесе решение за неповедување постапка, со образложение дека со промената на името не се крши употребата на македонскиот јазик.

Извор: http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8BBD6B31610D0A4FA1AA1A1C479E6BC3

Факт е дека во Гостивар живее албанско население,кое е мнозинство. Секако дека не треба да се заборави и македонското население.
Школото нека има две имиња,на македонски и на албански. И волкот сит и овците на број. :smir:

Да, но училиштето е пола пола :toe:

И волкот сит, и македонците преселени. Така се започнува, незнам до кај ке стигниме само со ова попуштање. А тие од уставен нека се проверат малце дали се психички способни за таа работа.

Да, но училиштето е пола пола :toe:

Па пола пола,и македонско и албанско име. :smir:

И волкот сит, и македонците преселени. Така се започнува, незнам до кај ке стигниме само со ова попуштање. А тие од уставен нека се проверат малце дали се психички способни за таа работа.

Дечко,Македонците од тој крај одамна се преселија....

Da.

Од Македонија ли потекнува тој поет???

Абе ти го викаш, ама пак не те разбирам...
Дали мислиш дека Башкими треба да стои и на Македонски или на Македонски треба да се употребува Македонскиот збор Сплотеност или Заедништво...

Па пола пола,и македонско и албанско име. :smir:

Дечко,Македонците од тој крај одамна се преселија....

1000 семејства протестираат заради промена на името. За тебе тие се македонци или преселен народ? Дај преиспитај се пред да пишиш понатаму на темав... Ако си толку солидарна слободно префрли се и учи во Башкими или како и да се викаше школото... ах леле бе :uvo:

Од Македонија ли потекнува тој поет???

Абе ти го викаш, ама пак не те разбирам...
Дали мислиш дека Башкими треба да стои и на Македонски или на Македонски треба да се употребува Македонскиот збор Сплотеност или Заедништво...

Alooo,coek,so mu baras mislenje,ne se zamaraj so nego.A ne vaka duri i na forumi da go trpime,pa uste i mislenja da mu barame za raboti sto se odnesuvaat na nas Makedoncite.I to akal od glavata sto mu e prazna.
I ti od umren covek dusa barash.

1000 семејства протестираат заради промена на името. За тебе тие се македонци или преселен народ? Дај преиспитај се пред да пишиш понатаму на темав... Ако си толку солидарна слободно префрли се и учи во Башкими или како и да се викаше школото... ах леле бе :uvo:

Абе добро,разбирам јас и патриотски чувства и се то, ама вратете се во реалноста. 1000 семејства наспрема колку? После конфиликтот цела мала Македонци си ги продаде куќите на Албанци и се иселија од градот. Зошо тие не беа солидарни со останатите кои останаа таму? Никој не размислуваше како ке им е на тие 1000 семејства кога ке останат таму.Не зборувај така. И мене ми е криво кога ке поминам низ Гостивар или Тетово и кога ке видам развеани албански знамиња, а ниту едно македонско. Ама то е реалноста.
Ако веќе ништо не може да се направи,нека има училиштето две имиња,и крај. И Охрид мислам едно училиште има две имиња,на македонски и турски. "Братство единство " на македонски, и соодветниот превод на турски. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom