“ОТПОР“ КОН Б.Ц.

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Ako pravat kampanja protiv nego, samo uste povekje ke mu gi krenat akciite. Ako saka VMRO da ne se spomnuva Branko, posto e marginalec, spored niv, neka ne go spomnuvaat, neka go tretiraat kako marginalec, neka go ignoriraat. Ili mozebi i ne e taka marginalen i nebiten kako sto se obiduvaat da dokazat? Tolku znaci nemaatoset za strategija, toa cudo edno.
Епа добро бе шо мислеа тие/вие од СДС дека Грујо така ќе остави Бранко да му прави протести и да фрла огини по него....а овој ќе ќути и гледа.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Епа добро бе шо мислеа тие/вие од СДС дека Грујо така ќе остави Бранко да му прави протести и да фрла огини по него....а овој ќе ќути и гледа.

Abe ne se igra taka. Jas da sum ke go ignoriram. Ke se praam na Englez. Sfakjas? Ko rabota koja ne e vredna za spomnuvanje.

Проблемот е во тоа што ни една позиција неможе да ги оправда своите криминални активности без опозиција во која барем „лидерот“ како Бранко ќе нема малку поголем рејтинг.:toe:

Ako ima protivenje od opozicijata prema aktivnostite na vlasta, togas polesno ke projde kriminalot? Toa go kazuvas? Aj objasni mi, ne sfakjam, ozbilno. Bas me interesira

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не е бане маргиналец и не смее да биде оставен да ровари наоколу.
Мора да постои добро смислена политика и стратегија која ќе доведе до негово уништување. Сите би преферирале да биде судски санкционирана неговата криминална активност, но до тогаш најверојатно ќе се оди со ситни поддупнувања.

Не ми е јасно зошто не е прифатен позитивно овој чекор на сдс од страна на народот. Добро е што на таква мафијашка групација и се врати главата која најмногу и ги заглави и донесе до денешната состојба.

Со бранко на чело ќе биде многу полесно да биде идентификувана од народот како крајно криминална и со тоа непожелна.
Она кое е нужно и кое го очекувам од власта е формирање на солидно дело во кое ќе бидат собрани успесите на државникот, со добри, стабилни докази, со тужба која ќе издржи и притисоци и поткуп и конечно да биде сместен шизикот и оние околу него во ќорка (би преферирал некој да го среди на друг начин за да не смета и од затвор, но колку толку и ова е ок.)

Значи, ако власта, Груевски, Јанкуловска, не превземат чекори за елиминација на бране, покрај целиот негов криминал, покрај се` она кое го направил, тоа во јавноста ќе даде сигнал дека тие меѓусебно си шуруваат, дека постои некој договор кој му дава имунитет.
Знам дека апсењето на лидерот на опозицијата ќе донесе негативни поени во странство, кои ќе бидат користени од наши полтрони дека власта е автократска, но ова е нешто кое мора да биде завршено.
Мора, Бранко и се она кое е нешто и некој во сдс, било јавно било позади, да одговара.
Тоа ќе биде процес на векот, ќе има забава за народот и конечно доказ дека судскиот систем функционира како треба.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Нек пукну душмани, нек пукну душмани, ја и даље волим цео свеееттт.....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Abe ne se igra taka. Jas da sum ke go ignoriram. Ke se praam na Englez. Sfakjas? Ko rabota koja ne e vredna za spomnuvanje.
Ako ima protivenje od opozicijata prema aktivnostite na vlasta, togas polesno ke projde kriminalot? Toa go kazuvas? Aj objasni mi, ne sfakjam, ozbilno. Bas me interesira
Што има да се објаснува,кога криминалот и вака и така си наоѓа пат и воглавном поминува неказнето.Овде се воздигнува личноста на еден познат и докажан криминалец како Бранко во опозиција на кој власта му ги знае дури и најмалите “срања“ кој ги направил,за да може да му ја држи муцката затворена,кога глаучите на самата власт ќе бидат фатени и буквално на дело,како многупати досега.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Од Скопје гласини дека “отпоров“ Бранко самиот си го организирал :kesa:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ако е точно, човекот ми станува ИДОЛ!?!??!?
Ова е ретка генијалност, поштујем...

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Нападот е најдобра одбрана.
Не е многу паметно некој кој што се заканува со социјални немири и протести да го ставаш на игнор и да го оставиш на раат да ровари.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И оној десно на сликата Рене,всушност сам си го организира “отпорот“ против себе.:smir:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Нападот е најдобра одбрана.
Не е многу паметно некој кој што се заканува со социјални немири и протести да го ставаш на игнор и да го оставиш на раат да ровари.

Ранетиот крмак е најопасен...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ако е точно, човекот ми станува ИДОЛ!?!??!?
Ова е ретка генијалност, поштујем...

Па, 70% најверојатно тоа ќе да е.

Или..доколку навистина луѓено се организирале по своја волја, без позадина.
Иако најмалце веројатна ми е оваа верзија.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Па, 70% најверојатно тоа ќе да е.

Или..доколку навистина луѓено се организирале по своја волја, без позадина.
Иако најмалце веројатна ми е оваа верзија.
По тебе секоја верзија би била веројатна, само верзијата каде што некој ДПМНЕ им дава по 1000 денари на старците да се глупираат, не ќе да е веројатна.

Аха ќе заборавев. Најверојатно Бранко сам си ги нарачува платените огласи против него во медиумите :pos:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
По тебе секоја верзија би била веројатна, само верзијата каде што некој ДПМНЕ им дава по 1000 денари на старците да се глупираат, не ќе да е веројатна.

Аха ќе заборавев. Најверојатно Бранко сам си ги нарачува платените огласи против него во медиумите :pos:
Изгледа затоа беа напишани со плава боја,по желба на нарачателот.:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Ти дотрча одма да одречеш... кој ли тебе ти плаќа :)

Нека помине уште малце време, ќе видиме која верзија е точна.

Со репутацијата на Бранко како голем шарлатан, што е невозможно во тоа погоре... да сум и јас на негово место би го сторил истото..или уште подобро би потплатил некои локални “вмровци“ за да можам да ја компромитирам партијата.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Што има да се објаснува,кога криминалот и вака и така си наоѓа пат и воглавном поминува неказнето.Овде се воздигнува личноста на еден познат и докажан криминалец како Бранко

Pazete lugee eve go sudijata ,drzete go kriminalecot.

Ранетиот крмак е најопасен...
sto ke kazes za pastirot tvoj.HIENA li

Kajgana Shop

На врв Bottom