“ОТПОР“ КОН Б.Ц.

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Е де, ги трошат за Македонија, не за свој џеб. Колку што еден просечен комуњар украде државен капитал за врмеето на транзиција, сега толку е потрошено за реклами и споменици, кои се впрочем за Македонија, а не во некој приватен џеб.
А кој тоа комуњар го фативте дека украл пари ???

А зашто не ги пративте а СУД ???

А зашпто тоа не ги осудивте... (значи ли тоа дека сте соучесници во ДЕЛОТО?)

А до кога вашите неспособности ќе ги покривате со други ??

А само тоа ли го знаете ??

ЕЕЕЈЈЈЈЈЈ,, свестете се ???

Имаш власт, имаш моќ, а се правдаш со тој што од дамна нема моќ и власт ??? Тоа драга моја е еднакво на ОПРАВДУАЊЕ на НЕУСПЕХОТ и НЕМОЌ...

Само двајца лидери имаа неприкосновена моќ во македонија (председател, влада, црква).. и двајцата се од иста партија ДПМНЕ

едниот беше Љубчо, другиот Грујо.. џабе ви е да ја префрлате топката кај друг..

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Имаш власт, имаш моќ, а се правдаш со тој што од дамна нема моќ и власт ??? Тоа драга моја е еднакво на ОПРАВДУАЊЕ на НЕУСПЕХОТ и НЕМОЌ...

Само двајца лидери имаа неприкосновена моќ во македонија (председател, влада, црква).. и двајцата се од иста партија ДПМНЕ

Има само едно објаснение на овој "метафизички " парадокс :)...дека конците на гореспоменатите МАРИОНЕТКИ завршуваат во рацете на Бране :)...затоа и постојаното лајуцкање...без касање..загризување..:) по него....., подредените секогаш го " олајаваат " газдата... јеби га......:)

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Значи заклучок е:

и 500 години да им дадеш власт, подреден си е подреден, тоа е вродено во самата психа на чоекот. Џабе им е власт кога незнаат да ја искористат..

Кој им е крив..

А меѓувреме ке глумиме демократија како колективна игра за народот.. (нешто како Монопол, или НЕ ЉУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ)

:pos2:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150

Е па Питерс тоа е тоа сопствената неспособност и немок ја покриваш префрлајки ја вината на друг.........
Филмот им је тој истиот 100 год дали е Лјупчо или Гвујо на власт за нив секогаш има покритие за својате немок и криминални дела, па и вие правевте вака и вие крадевте, мамевте, бла бла бла, од ниска интелегенција толку можеш да очекуваш.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Овие, пак, им текнало отпор прават...
Каде бевте бе во 90-тите? Тогаш требаше отпор да правите???!!!!
Сега е касно...БЦ не е никој и ништо...глупости!

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Овие, пак, им текнало отпор прават...
Каде бевте бе во 90-тите? Тогаш требаше отпор да правите???!!!!
Сега е касно...БЦ не е никој и ништо...глупости!
Да бидеме стрпливи, па да видиме дали е никој и ништо како што кажуваш струмички...........

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да бидеме стрпливи, па да видиме дали е никој и ништо како што кажуваш струмички...........
Никој и ништо е, а вие се палите на него. Тука јас не сум ви крив.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Никој и ништо е, а вие се палите на него. Тука јас не сум ви крив.
More,more , da bese nikoj i nisto ,nemase da trosite milioni zborovi na forumov,a premierot da padne tolku nisko pa da potplati nekolku neobrazovani covecinja da glumat ludilo na televizija. Da bideme iskreni,nekoj i nesto e Branko, i toa ve plasi :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
абе кој премиер, БЦ си праи антиреклама си крева акции дека е некој и нешто ...:toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
More,more , da bese nikoj i nisto ,nemase da trosite milioni zborovi na forumov,a premierot da padne tolku nisko pa da potplati nekolku neobrazovani covecinja da glumat ludilo na televizija. Da bideme iskreni,nekoj i nesto e Branko, i toa ve plasi :)
Хахахаа...
Мене ич не ме плаши, туку вие си имате идоли...кои не вредат ништо.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Па не знам од каде пари на оние од СДС да купат милионски фирми, а се знае дека се деца на земјоделци или вашки овчари :toe: Ако имаш акции во фирма од 10 милиони ДМ во 1995 г., а си зимал плата од 2000 ДМ до 1995 г. без други приходи, тогаш работата е матна.

Судиите и обвинителите се поставени 1995 г. од времето на еднопартискиот СДС систем и ако сакаме праведно судство мора да има промена и кај судиите и обвинителите :toe:

Најлошо од се е што со законски акти СДС ја озакони криминалната приватизација. Сега ако се отповикаат тие закони, СДС ќе го крене светов како Македонија врши национализација на приватниот имот, кој реално е стекнат на нечесен начин.

Неприкосновена моќ имаше СДС 1993-1998 г., кога го партизира дури и судството.

Инаку, современите криминалци комуњари се помилуваат или пак ако нема бегање од осуда со казна затвор, се врши комуњарски притисок врз судиите. :helou:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14

Е па Питерс тоа е тоа сопствената неспособност и немок ја покриваш префрлајки ја вината на друг.........
Филмот им је тој истиот 100 год дали е Лјупчо или Гвујо на власт за нив секогаш има покритие за својате немок и криминални дела, па и вие правевте вака и вие крадевте, мамевте, бла бла бла, од ниска интелегенција толку можеш да очекуваш.

gerasime, gledam nachitan si a so toa i informiran a shto e najvazno i "realen" pa da mi kazesh ako miluvash zoshto Branko, Hari i Buchko (bea premieri od 02 do 06) ne go apsea Ljubcho -OKTA, Grujo- Okta i stanovite......

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Jebote blagi Bog i onoj rimskion papa....Gwujo ima bozji sposobnosti....GO VOSKRESNA ovoj Brane, a covekot si bese ubavo POLITICKI MRTOV.....:)
Da sum na mesto na Gwujo....od ovoj moment ne bi pripiril vo toa Lear Jet-ot....Z3-MKD...:)
конкретен по кој пат ќе те молам најљубезно, ОСТАЈ НИ ГО АВИОНЧЕТО НА МИРА НЕ ГО УРЕКУВАЈ, срам да ти е терба македонските пилоти малку да се порадуваат и на авиони да му се невиди, кога веќе гледаме дека МАТ ќе го ликвидираат воие на власт.

А инаку како стоите вие што вршите отпор на овие што се топорат со нивниов месија?
Уште ли им ги мерите на едниот и другиот на кој му е поголем.............о егото? во стилот дали исус е подобар од мухамед или мојсеј.
Искрено почнувам да се чудам како до сега не востановени едни од двете најголеми вери во државава грујовизам и бранковизам.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Русија го имаше Јелцин, ние го имавме Бранко.
Само русите се паметни и го откачија Јелцин и отидоа напред, а ние се уште имаме будали кои се крстат во “политичар“ во чие време се искраде државниот имот, се истераа работниците од работните места, се искрадоа девизните заштеди.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Јас само ќе повторам едно мислење од истава тема, со кое во најголем дел се согласувам.

Прво ќе го кажам моето мислење па после ќе го анализирам вашето:

Бранко е ИСКУСЕН политичар и САМО политичар.Значи главна професија,окупација,амбиција и таканатаму му е ИСККЛУЧИВО политиката.Во 18 години самостојност на Македонија,Бранко е ЕДИНСТВЕНИОТ непобеден и непокорен политичар со номинална владетелска функција.Дали ќе го наречете економски гробар,дали ќе го наречете злото на Македонија,дали ќе го наречете БРАНКО БИТАНГА,тоа е ваше право и никој тоа нема ни да го спори,ни да го побива ни да го докажува спротивното.Значи во овие 18 години секој си створил сопствена слика и профил за Бранко.

За мене лично,Бранко претставува КЛАСА на политичар од типот на Тони Блер,Меркел,Ширак,Шредер,Путин..........

А зошто? Затоа што на ваков или таков начин,Бранко мнооогу пати ја добил довербата кај овците (народот) со својата харизматичност,став,фаца,директен и фајтерски израз - ова фајтерски е кажано во негов стил :) и други способности што до сега ги нема покажано НИТУ ЕДЕН друг политичар во Македонија.

Значи,сето што го напишав погоре е евидентно и докажано,не измислувам приказни за мали деца туку ги согледувам фактите од изминатите 18 години.

До Вас,тие што сметате дека Бранко е педер,гнасен,свиња,копиле,гробар,копук,арамија...........
ВИЕ сте на власт моментално.Што не го уапсите и го теретите за криминални дела,превари,тешки проневери и страдања на Македонскиот народ. Зошто? Ајде сторете го тоа,сега ја имате максималната власт во оваа држава,повеќе од ова - здравје.Влада - ваша,парламент - ваш,претседател на држава - ваш,судство - ваше,органи на прогон - ваши.Е уште баба ми покојна да ја станете од гроб и таа да биде на ваша страна - Бог да и душа прости.

Заклучок: Кога веќе го сметате за таков каков што го кажувате,превземете нешто и докажете.Доста е само зборување на празно без ниеден факт,аргумент и доказ за неговата политичко/криминална кариера.

Совет: Ако планирате повеќе да не го гледате како лице инволвирано во политика и ако сметате дека можите да му ставите печат и крај еднаш за секогаш,сторете го тоа СЕГА и тоа што е можно побрзо,значи ОДМА!!! Апсете го,тепајте го,линчувајте го.......

Не се заебавам,сватете ме како сакате,ама по фацата му се познава дека е навистина жеден за реванш и докажување пред се на своите владеачки,предводнички,интелектуални и политички способности.

Памтете ми го муабетов да не речите дека не сум Ви кажал.

Се што напишав е мое лично мислење и представа за моменталната психофизичка состојба на Бранко.

Кај нас велат: Прво си ја ебал мамата,па се родил!!!

П.С. провокација за да го напишам постов ми беше секојдневното читање на постови од типот на: Бранко ваков,Бранко онаков....аман веќе,зарем не гледате дека чоекот мува не го лази и си ги тера неговите понатамошни амбиции во својата политичка кариера.Зарем не гледате дека се враќа на голема врата жеден за нова битка и нова победа.

НАПИШАВ ЕВИДЕНТНИ ФАКТИ,НИШТО ПОВЕЌЕ ОД ТОА!!!

:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom