Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Докази барај во научен институт:helou:

А на човек му е потребен здрав разум за да може да одлучи во што да верува :toe:

1. Дали да верува во бог ...тоес дека има човек на небото кој не создал пред неколку илјади години....

2.Или на науката која на нејзина благодарност моментално комуницираме.
Здрав разум...:wink:..Kако оној на Хегел?!

1.Бог не е човек на небото..тоа би бил Јури Гагарин

2.Никој не ја оспорува науката..баш таа е доказ за човековото "совршенство" кое го имаш во Словото...работата е во теориите на хартија...

Докази барај во научен институт:helou:

А на човек му е потребен здрав разум за да може да одлучи во што да верува :toe:

1. Дали да верува во бог ...тоес дека има човек на небото кој не создал пред неколку илјади години....

2.Или на науката која на нејзина благодарност моментално комуницираме.
Значи прво и основно нечие религиозно верување си е нечиe релегиозно верување или неверување. Додека пак науката треба да го докажи тоа што го тврди во нејзе не се верува.

И од каде мислењето дека науката и религијата меѓусебно се исклучуваат или сите научници атеисти биле?
Гледам нов си на темава па ќе го освежам линкот на научници луѓе кои што со своите откритија го здрмале светов а сепaк се религиозни.

Ајде да видам атеисти во иста мера :icon_lol:.

Значи прво и основно нечие религиозно верување си е нечиe релегиозно верување или неверување. Додека пак науката треба да го докажи тоа што го тврди во нејзе не се верува.

И од каде мислењето дека науката и религијата меѓусебно се исклучуваат или сите научници атеисти биле?
Гледам нов си на темава па ќе го освежам линкот на научници луѓе кои што со своите откритија го здрмале светов а сепaк се религиозни.

Ајде да видам атеисти во иста мера :icon_lol:.

Па научниците се атеисти затоа и се научници ,...да се религиозни ке беа глупи и немаше да станат научници:helou:

Па научниците се атеисти затоа и се научници ,...да се религиозни ке беа глупи и немаше да станат научници:helou:
Кога само би знаел дека 40% од светските научници се верници...и дека атеизмот е една од најголемите светски догми..како потврда за универзална негативност..овој твој пост би те вброил во религиозните кои ги спомна

Ајде Ајнштајн само за тебе:

"Science without religion is lame, religion without science is blind." A.A.

Einstein admitted, "My conception of God is an emotional conviction of a superior intelligence manifest in the material world."

:helou:

Од кога "копирањето" е масло на Господ...уште не ви е јасно дека човекот e само имитатор..ама тоа не го прави Бог..исто како што папагалот 20 збора не го прават човек..

зошто копирање.

секоја наша дарба од природата носи последица-природна.

подпретпоставка дури и бог да не создал а потоа ние да создадеме...толку е бог добива криза на идентитет:toe:

ние барем знаеме што правиме.

Озбилно..па гледам доста храбри луѓе има овде..само не знам дали памперсот се продава и во навистина вжештени места
За Сахара не ти требааат пелени, а она твоено што мислиш дека нема да одиш, во право си. Затоа што не постои.
Ни од далеку не верувам дека сум во далеко сродство со Mаgi(протеинска) супа...теоријата на еволуцијата за мене поголема кочница од средновековната инквизиција
Не си корисна супа за јадење, туку си земја.
2.Никој не ја оспорува науката..баш таа е доказ за човековото "совршенство" кое го имаш во Словото...работата е во теориите на хартија...
Неточно. Сите науки ја оспоруваат религијата. Биологија, историја, физика... само кој како си ги сфаќа работите.
Ајде Ајнштајн само за тебе:

"Science without religion is lame, religion without science is blind." A.A.

Einstein admitted, "My conception of God is an emotional conviction of a superior intelligence manifest in the material world."

:helou:
Ајнштај не бил верник. Сфатете го тоа еднаш. Еве уште еден цитат преведен: "Јас сум исклучително религиозен неверник. Тоа е нешто како мој вид религија."

Кога само би знаел дека 40% од светските научници се верници...и дека атеизмот е една од најголемите светски догми..како потврда за универзална негативност..овој твој пост би те вброил во религиозните кои ги спомна
Баш имам прочитано дека некои си +90% од академиците на Англија и Америка се атеисти. Те молам ако може некој линк да ми дадеш за твојот процент на цел свет.

зошто копирање.

секоја наша дарба од природата носи последица-природна.

подпретпоставка дури и бог да не создал а потоа ние да создадеме...толку е бог добива криза на идентитет:toe:

ние барем знаеме што правиме.
Кога некој ќе содаде нешто(живот) сето тоа што ти ќе го направиш потоа е копија..Не е Бог тој што има криза на идентитетот..напротив ние се поставуваме кај што не ни е местото..толку нежни "богови" нема никаде...кога само би знаеле што правиме..духовното над телесното..му е мајката

За Сахара не ти требааат пелени, а она твоено што мислиш дека нема да одиш, во право си. Затоа што не постои.
Не си корисна супа за јадење, туку си земја.
Неточно. Сите науки ја оспоруваат религијата. Биологија, историја, физика... само кој како си ги сфаќа работите.
Е..де најголемата лагa на Ѓаволот е да ги убеди луѓето во неговото непостоење.
.А ако му веруваш на Мр. Бин..Пеколот и онака е condemtion without relive..па пелени не ти требаат

Е..де најголемата лагa на Ѓаволот е да ги убеди луѓето во неговото непостоење.
.А ако му веруваш на Мр. Бин..Пеколот и онака е condemtion without relive..па пелени не ти требаат
Ѓаволот ни претставува искривена слика за работите за да ја гледаме земјата како сфера а не плоча. Се разбира во теоријата за обликот на нашата планета не веруваат 40%(можеше уште малку да го наштелуваш ова) од светските научници. Ај молим ти се...

satanic bible pisue deka nema ni bog ni gaoл (natemago), ni raj ni pekol, ovde i sea e sve i post mortem nihil est, a i budizmot ne verva vo Bog ni vo raj i pekol, a i Forbah rekol deka coekot go stvoril bog po svoe nalicje i da ne redam i Ajnstajn rekol deka Bog kako licnost i raj i pekol to es individualna besmrtnos e sweet dreams no nema FAKTI, znaci razbirlivo e zosto se brani teorijata na kreacionizmot, posto ima vernici ima i sea sto da se prai mnozinstvoto vladee!!!

Ајнштај не бил верник. Сфатете го тоа еднаш. Еве уште еден цитат преведен: "Јас сум исклучително религиозен неверник. Тоа е нешто како мој вид религија."

Баш имам прочитано дека некои си +90% од академиците на Англија и Америка се атеисти. Те молам ако може некој линк да ми дадеш за твојот процент на цел свет.

Ами штом сакаш со линкови да работиме еве ЛИНК за тоа што го копирав од таму за Ајнштајн, а ти имаш?

Еве уште нешто за тебе од Ајнштајн:

Einstein said, "Mere unbelief in a personal God is no philosophy at all." [Einstein Archive 59-059]

Ѓаволот ни претставува искривена слика за работите за да ја гледаме земјата како сфера а не плоча. Се разбира во теоријата за обликот на нашата планета не веруваат 40%? од светските научници. Ај молим ти се...
Redneck пред да кажеш такво нешто прво требa да ја знаеш мојата "теорија"..

Можеби некој друг ќе ти рече дека истото го има доживеано и ќе спомне имиња како Алах Буда или Берлускони...работата е дали таа сила е присутна во твојот живот и те води...дали навистина си го доживеал тоа и дали можеш да ги распознаеш "раскрсниците" или само си препуштен на водата која те влече а ти мислиш дека работите ти поаѓаат од рака..
.

не го бива!!!

тестостеронот муе многу висок(тмн за годините)..

јас би одбрал некој со харизма кој светот го прав и интересен за живеење.:vozbud::vozbud:

bush_borg-300x296.jpg

и пред него беше интересно...сомалија,фолкланд..централна азија..африка...но сега станува поинтересно...штета што не е повеќе на власт.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Ами штом сакаш со линкови да работиме еве ЛИНК за тоа што го копирав од таму за Ајнштајн, а ти имаш?

Еве уште нешто за тебе од Ајнштајн:

Einstein said, "Mere unbelief in a personal God is no philosophy at all." [Einstein Archive 59-059]

ама што докажува де ајнштајн конкретно за Еволуцијата.

мислам Физика и Биологија немат врска биологијата се замара со живиот свет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom