Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Значи да нема забуни околу Дарвин......

Дарвин е првиот кој предпоставил а подоцна и се уверил дека еволуцијата кај живитните постои тоес тие се менуваат според условите за живот и времето ......а за тоа се потребни милиони години а не само неколку века па мајмунот да стане човек....:toe:
Опасен бил тој Дарвин еве од каде му е инспирацијата за потеклото на животот:

Home :: the Gods :: Nun
nun.jpg
nun.gif
Nun

(Nu)

Cult Center: Hermopolis
Links: the Ennead of Heliopolis
Despite all the various Creation myths that the Egyptians subscribed to, they had one thing in common, Nun. Even though the myths named different gods as the original creator, they all agreed that he sprang from Nun, the primordial waters. Nun was more than an ocean, he was a limitless expanse of motionless water. Even after the world was created, Nun continued to exist at it's margins and would one day return to destroy it and begin the cycle again.
Following the creation, Nun played a role in the destruction of mankind when humans no longer respected and obeyed Re in his old age. Re called together all the gods and goddesses together, including Nun, and asked them what he should do about the problem. Nun suggested that Re should call forth his Eye to destroy mankind. Re did so, and his Eye, in the form of the goddess Sekhmet traveled across Egypt killing all men. Also, Nun protected Shu and Tefnut at birth and he kept the demonic powers of chaos (represented as serpents) in check.
Nun was portrayed as a bearded man with a blue or green body, symbolizing water and fertility. Sometimes he is shown with female breasts as well. In one hand he holds a palm frond, a symbol of long life and wears another one in his hair.

Кога би создал живот од неоргански компоненти би прифатила ли дека човекот станал Бог?
Човекот веќе себе си се смета за Бог(без разлика на моето одобрување)..ама тоа е релативно колку и констатацијата на лудакот дека е сосем нормален
А Господ е приказна за плашење мали деца, нешто како старо купуе.
Озбилно..па гледам доста храбри луѓе има овде..само не знам дали памперсот се продава и во навистина вжештени места

Човекот веќе себе си се смета за Бог(без разлика на моето одобрување)..ама тоа е релативно колку и констатацијата на лудакот дека е сосем нормален

Не пишувам за што индивидуалци би се согласиле или негирале.
За тебе, што е нужно за да поверуваш дека иако има некоја сила која креирала се, истата не е нужно да е христијанскиот Бог.

Не бе..само го правиш она за што си создаден...да сведочиш за Него..како што и твојот пост сведочи за тебе..
Господ не јаде и спие..ти пак од друга стрна без тоа не можеш..Имитирањето можеш да го согледаш во обидите да имитираш содавање "живот" и не мислам на репродукцја..
Зевс е приказна за заспивање кај комшиите...еве уште спијат и мислат дека се Богови..
Јахве пак нема адреса на Олим..и не спаѓа во категоријата hallmark богови

Сакаш да кажеш дека постојат луѓе кои на пример..биле во Пеколот и им сведочеле на мртвите од времeто пред Ное за "човекчиот син"...а потоа воскреснале...

Не туку делата на исус се се неспоредливи со денешната технологија со која располагаат лугето :helou:

Не пишувам за што индивидуалци би се согласиле или негирале.
За тебе, што е нужно за да поверуваш дека иако има некоја сила која креирала се, истата не е нужно да е христијанскиот Бог.
Јас верувам во Господ не заради неговите "успеси" туку заради моето лично искуство со него...преку спознавањето...односот по пат на молитва и читањето на Словото...неговите дела во минатото, сегашноста и оние кои следат во иднината....
Можеби некој друг ќе ти рече дека истото го има доживеано и ќе спомне имиња како Алах Буда или Берлускони...работата е дали таа сила е присутна во твојот живот и те води...дали навистина си го доживеал тоа и дали можеш да ги распознаеш "раскрсниците" или само си препуштен на водата која те влече а ти мислиш дека работите ти поаѓаат од рака..
Тенденцијата, креацијата да го надмине креатор е тема која можеме да ја видиме во секоја човекова фантазија наречена филм..кога роботите стануваат попаметни од луѓето и владеат над нив(кога сме тука..дали тоа ги прави Богови)..
Мислам дека идеата за човекот како Бог не ништо поинаква од еден обичен СФ филм

Не туку делата на исус се се неспоредливи со денешната технологија со која располагаат лугето :helou:
Јас суште не сум сретнал технологија која ќе го надмине она што го запишав..плус мислам дека се преценувате во однос на старите народи ..и без технологија бил доста добро информирани(знаеле) за многу работи..

Кога би создал живот од неоргански компоненти би прифатила ли дека човекот станал Бог?

бог стануваш во оној момент кога ти лично одлучуваш што е добро, а што е зло стануваш независен, а со тоа и самиот се осудуваш на смрт.

бог стануваш во оној момент кога ти лично одлучуваш што е добро, а што е зло стануваш независен, а со тоа и самиот се осудуваш на смрт.

Бог станваш ко ќе се ожениш и напраиш деца. На сите им го покажав нивниот бог.

Бог станваш ко ќе се ожениш и напраиш деца. На сите им го покажав нивниот бог.
Значи ако истите ги силуваш(според народната)тоа те прави Ѓавол,добро ситуиран господине?!

Јас верувам во Господ не заради неговите "успеси" туку заради моето лично искуство со него...преку спознавањето...односот по пат на молитва и читањето на Словото...неговите дела во минатото, сегашноста и оние кои следат во иднината....
Можеби некој друг ќе ти рече дека истото го има доживеано и ќе спомне имиња како Алах Буда или Берлускони...работата е дали таа сила е присутна во твојот живот и те води...дали навистина си го доживеал тоа и дали можеш да ги распознаеш "раскрсниците" или само си препуштен на водата која те влече а ти мислиш дека работите ти поаѓаат од рака..
Тенденцијата, креацијата да го надмине креатор е тема која можеме да ја видиме во секоја човекова фантазија наречена филм..кога роботите стануваат попаметни од луѓето и владеат над нив(кога сме тука..дали тоа ги прави Богови)..
Мислам дека идеата за човекот како Бог не ништо поинаква од еден обичен СФ филм

Јас суште не сум сретнал технологија која ќе го надмине она што го запишав..плус мислам дека се преценувате во однос на старите народи ..и без технологија бил доста добро информирани(знаеле) за многу работи..

Ти веруваш во теорија на еволуција???

Се има создадено таков живот Чибичан се вика :icon_lol:.
Живот од неоргански компоненти? Мислиш како робот нешто? Па има и сега роботи па никој не тврди дека се животна форма. Колку и да напредува технологијата компјутерите и роботите ќе си останат алатки и машини за наша употреба, колку и да бидат софистицирани за да бидат живи секогаш ќе недостасува едно нешто, а тоа е животна сила, свест, душа, чи, ки, како сакаш наречи го или наречи ја.

Ти веруваш во теорија на еволуција???
Ни од далеку не верувам дека сум во далеко сродство со Mаgi(протеинска) супа...теоријата на еволуцијата за мене поголема кочница од средновековната инквизиција

Ни од далеку не верувам дека сум во далеко сродство со Mаgi(протеинска) супа...теоријата на еволуцијата за мене поголема кочница од средновековната инквизиција
Да исто како што мислам јас дека религиите се најголеми секти и црни дупки во здравиот човечки разум....:helou:
Тогаш одговорими зошто поларната мечка е бела ?

а оваа другата е кафена,црна?

Да исто како што мислам јас дека религиите се најголеми секти и црни дупки во здравиот човечки разум....:helou:
И јас ги сметам религиите за директни заговорници против човештвото
Тогаш одговорими зошто поларната мечка е бела ? а оваа другата е кафена,црна?
Имаш ли доказ дека првата поларна мечка била розова..па еволуирла и станала бела..иако истата не ни бела туку безбојна..
Баш ме интересира оти тогаш една грабливка како орелот не ги има истите особини..

Тогаш одговорими зошто поларната мечка е бела ?

а оваа другата е кафена,црна?

Еве ти го одговорот на Мики на истата тема:

Како Ное, на територијата во која живеел, успеал да ја спаси поларната мечка?

Во најелементарен вид е прашањево, се разбира дека има илјадници животни и милиони видови инсекти за кои тогаш нити слушнале, нити виделе, нити пак можат да живеат и преживеат на таа територија.

Се работи за состојбата со климата пред и после Потопот. Пред Потопот, Земјата била оградена со еден вид „завеса„ која овозможувала постоење на рамномерна клима по целата Земја. Поларните кругови, снегови и мразеви биле непозната категорија, па така поларната мечка не ни постоела.

После Потопот, доаѓа до целосна промена на Земјава, која условува и појава на прилагодување на животните кон новите услови. Белата боја од крзното од поларната мечка е прилагодуВање на мечката кон таа средина.

Последново што го напиша знаеш како се вика?

Еволуција! :pos2:

Не дека мене посебно ми е битно тоа не се ни замарам многу со Еволуцијата...

И така натаму и така натаму... :pos2:

И јас ги сметам религиите за директни заговорници против човештвото

Имаш ли доказ дека првата поларна мечка била розова..па еволуирла и станала бела..иако истата не ни бела туку безбојна..
Баш ме интересира оти тогаш една грабливка како орелот не ги има истите особини..

Докази барај во научен институт:helou:

А на човек му е потребен здрав разум за да може да одлучи во што да верува :toe:

1. Дали да верува во бог ...тоес дека има човек на небото кој не создал пред неколку илјади години....

2.Или на науката која на нејзина благодарност моментално комуницираме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom