92% од РМ сака во НАТО, 95% сака во ЕУ!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Toa e mnogu podobro od ovaa stapka na nevrabotenost koja denes ja imame i koja ja tera mladinata da se kriminializira i prostituira, a povozrasnite generacii da umiraat od infarkti vo svoite 50ti godini od zivotot.

So vakvo tempo, za 200-300god nema ni da ima Makedonci koi bi go nosele Makedonskiot gen voopsto
Македонци ќе има секогаш затоа што многу брзо се адаптираат на секое темпо и секакви услови,впрочем така опстануваме досега со милениуми.:toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Toa e mnogu podobro od ovaa stapka na nevrabotenost koja denes ja imame i koja ja tera mladinata da se kriminializira i prostituira, a povozrasnite generacii da umiraat od infarkti vo svoite 50ti godini od zivotot.

So vakvo tempo, za 200-300god nema ni da ima Makedonci koi bi go nosele Makedonskiot gen voopsto
Јасно ми е мене дека тоа е подобро од ова сега, но дали ќе бидеме послободни, дали ни ги решава сите други клучни проблеми (освен економските) во државата? Знам и јас дека 800ЕУР и 10% невработеност е сон на Македонија, но низ кој кошмар ќе поминеме да дојдеме до тој сон. Овие 18 години веќе се доволно кошмарни, барем за мене.
Но, секогаш лебдеа некои извртени принципи и термини - еквидистанца, оаза на мирот, промени, транзиција, приватизација+денационализација, да се договориме со Грција (или ако можеме да ги заебеме), па да добиеме кандидатски статус, па да ја стабилизираме-и-асоцираме земјата, па да ги лечиме раните од конфликтот во 2001, па да пратиме некој во Хаг, па да воведеме биометриски пасоши, нели сите во ЕУ ги имале. Сега дури и сме биле премногу ксенофоби, нетолерантни и безобразни. Се нешто треба да смениме за да стигнеме до светлата цел. Во моментов гледам светлата цел ни е да ни ги укинат визите. Пошто ако тоа не се деси, кај ќе ни е крајот! Крај на светот! Армакедон!
П.С. Како што рече еден од новинарите на А1 - што ќе им кажеме на децата ако не влеземе во НАТО сега?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
земјотреси пожари........така е!

ама има нешто абе СУМЊИВО во оваа анкета имено ако ТОЛКУ народот беше запален за ЕУ и НАТО(%се големи)па требаше СДСМ да победи.
Това не е нестабилност,а природен катаклизам или бедствие :wink:
Нестабилост имам предвид-внатрешна,надворешна,финансова и уште и уште.Сите тези проблеми плашат инвеститорите.:helou:

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
а ти фми земи учи Македонски оти не се трпиш со то болварското :smir:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
а ти фми земи учи Македонски оти не се трпиш со то болварското :smir:
Е болварско немам,па като не се тарпа,не ми читаj постовете,никоj не те кара на сила да ме читаш.:smir:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Нестабилноста (от сите категории) плаши големите инвеститори.
Aман веќе со инвеститорите.Ова секој ден го слушам од гласноговорниците на нашата опозиција.Ко да ред ќе се чека кој прв да инвестира во Македонија откако ќе си го промениме името и аутоматски ќе влеземе во НАТО и ЕУ.Сето е драпај си мадето.Ако стварно има некој интерес кај нас самата ЕУ ќе дојде и завршена е приказната а не ова треба она треба и на крајот уште и газец да побара.Ако има интерес ќе дојде и ќе не прими и на крајот ќе ни рече да си го средиме проблемот со Грција.Што мислиш ти што виде во БГ што ве прими?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Aман веќе со инвеститорите.Ова секој ден го слушам од гласноговорниците на нашата опозиција.Ко да ред ќе се чека кој прв да инвестира во Македонија откако ќе си го промениме името и аутоматски ќе влеземе во НАТО и ЕУ.Сето е драпај си мадето.Ако стварно има некој интерес кај нас самата ЕУ ќе дојде и завршена е приказната а не ова треба она треба и на крајот уште и газец да побара.Ако има интерес ќе дојде и ќе не прими и на крајот ќе ни рече да си го средиме проблемот со Грција.Што мислиш ти што виде во БГ што ве прими?
Некоj да ти спомена негде менуване на име?Зборувам за стабилност.Стабилност е можно да се постигне по много начини.Инверститорите сакат и предвидимост,да ме се менат ставовете на владите по едни или други прашаниja.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

И добро, да скратиме.

Што предлагаш ти конкретно?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
И добро, да скратиме.

Што предлагаш ти конкретно?

Pa razumen kompromis :)) Jas se soglasuvam so vladata. :)

Манипулацијата се состои во решението за компромисот, за да се задоволи Грција.

И никој не гарантира дека откако би го сменил името, ќе станеш членка.
Како што го видовме примерот со прекршувањето на Интерим Договорот од страна на Грција каде беше обврзана да не го попречува членството под референцата.

Турција 34 години го блокира Кипар во сите меѓународни интеграции, севкупно 17 пати му ставил вето.

Ние помалце вредиме од нив? Можеби според некој...овде.

Grcki kipar e vo EU, a Grcija, ne Turcija, go blokira Turksi Kipar 34 godini.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Pa razumen kompromis :)) Jas se soglasuvam so vladata. :)
Па кој рече дека Владата правилно го дефинира овој “разумен“ компромис, што доколку Владата тој разумен компромис неможе да го оствари бидејќи не е можен без прифаќање промена на Уставот, промена на името на народот, јазикот како што сакаат Грците ?

Ќе прифатиш?

И што доколку реално влегување во Е.У. за нас не е остварливово наредниве 5 години без оглед на компромисот, дали сепак ќе ризикуваш?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ke prifatam sto i da odlucat ako toa znaci deka za godina, dve najmnogu deka ke sme vo EU.

Povekjeto na forumov se vo stranstvo i od tamu navivaat ole ole ole, za Makedonija.

Kajgana Shop

На врв Bottom