Toa e mnogu podobro od ovaa stapka na nevrabotenost koja denes ja imame i koja ja tera mladinata da se kriminializira i prostituira, a povozrasnite generacii da umiraat od infarkti vo svoite 50ti godini od zivotot.
So vakvo tempo, za 200-300god nema ni da ima Makedonci koi bi go nosele Makedonskiot gen voopsto
Јасно ми е мене дека тоа е подобро од ова сега, но дали ќе бидеме послободни, дали ни ги решава сите други клучни проблеми (освен економските) во државата? Знам и јас дека 800ЕУР и 10% невработеност е сон на Македонија, но низ кој кошмар ќе поминеме да дојдеме до тој сон. Овие 18 години веќе се доволно кошмарни, барем за мене.
Но, секогаш лебдеа некои извртени принципи и термини - еквидистанца, оаза на мирот, промени, транзиција, приватизација+денационализација, да се договориме со Грција (или ако можеме да ги заебеме), па да добиеме кандидатски статус, па да ја стабилизираме-и-асоцираме земјата, па да ги лечиме раните од конфликтот во 2001, па да пратиме некој во Хаг, па да воведеме биометриски пасоши, нели сите во ЕУ ги имале. Сега дури и сме биле премногу ксенофоби, нетолерантни и безобразни. Се нешто треба да смениме за да стигнеме до светлата цел. Во моментов гледам светлата цел ни е да ни ги укинат визите. Пошто ако тоа не се деси, кај ќе ни е крајот! Крај на светот! Армакедон!
П.С. Како што рече еден од новинарите на А1 - што ќе им кажеме на децата ако не влеземе во НАТО сега?