Институтот “Маргарет Тачер“ порачува Македонија во 2010г влезе во НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
повелете кажете ако има некој одговор како претходната влада успеа да избегне вето ?

Па доволно е,тоа што “си ја кревала ногата или опашката“ повеќе одколку другава влада,мислам дека кажува се.:smir:

го избегнуваш прашањеро просто и едноставно одговори

Или сепак си го заборавил терминот политичка пропаганда и маркетинг....
Како второ геноцидот одамна мина и тоа прашање ќе беше решено ако ние досега бевме на исто ниво во рамките на надворешната политка а ќе бевме ако бевме влезени во нато ....

Кандидатски статус може да трае со децении.
Примерот со Турција.

Грција својата надворешна политика не ја темели на фер или не фер влади. Смешно е тоа.
Таа во својата агенда има јасна стратешка цел, да не постојат Македонци и Македонија во својата изворна форма, туку само како дериват.
За остварување на таа цел таа го искористи консензусот.

Немаше да има вето со СДСМ, зошто СДСМ има државници, таа е државотворна, таа прифаќа се за да остане на чело на државата.

Види пример БЈРМ.

Кандидатски статус читај погоре ептен офтопичариме

По истата аналогија како ВМРО успеа да избегне ВЕТО за кандидатскиот статус во НАТО?

Кандидатски статус не е успех, туку членство е.

Меѓутоа членство без правење на штетни отстапки, како за територијалната организација.

Или ги превртуваш зборовите или погрешно толкуваш

еве баш ме интересира како е можно?
една иста влада грчка ,различен пристап спрема претходната и сегашнава ...мене баш ме интересира еве кој има одговор нека ми каже

Ти кажав,ама ти или не ме разбираш или не сакаш да ме разбереш.
Очигледно дека некој ако почне да ти намигнува не ти бара веднаш да ти го .... Е така СДСМ не чекаше да и намигнат, туку таа самата ги симнуваше панталоните.

Pa ete toa e odgovorot de. NE terase inaet, imase taktika? Oti pak me preprasuvas? :)

Абе една тактика,што да ти кажувам,“со прст покажана“,и каква корист имавме ние од таа тактика?Подобар животен стандард,визна либерализација,вработеност,што имавме со таа нивна “подобра“ тактика што сега го немаме????

Poleka more lugje, poleka. SDSM moze gi podsimna pantolonite, ama ko ke daat ovie sega da gi soblecat skroz.. ke se oteame od cesanje site. Posebno onie koi ne veruvaat deka toa ke se sluci :)

Кандидатски статус може да трае со децении.
Примерот со Турција.

Грција својата надворешна политика не ја темели на фер или не фер влади. Смешно е тоа.
Таа во својата агенда има јасна стратешка цел, да не постојат Македонци и Македонија во својата изворна форма, туку само како дериват.
За остварување на таа цел таа го искористи консензусот.

Немаше да има вето со СДСМ, зошто СДСМ има државници, таа е државотворна, таа прифаќа се за да остане на чело на државата.

Види пример БЈРМ.
значи до стигање на власт сегашнава влада не беше ништо проблем од кога се потпиша резолуцијата за името како бре досегашниве влади немаа проблем наеднаш сегашнава има?
По истата аналогија како ВМРО успеа да избегне ВЕТО за кандидатскиот статус во НАТО?

Кандидатски статус не е успех, туку членство е.

Меѓутоа членство без правење на штетни отстапки, како за територијалната организација.
вмро на кого љупчо?или груевски

што поткрева прашањето како е можно наеднаш да се актуелизира проблем кој пред тоа бил буквално закопан?

Poleka more lugje, poleka. SDSM moze gi podsimna pantolonite, ama ko ke daat ovie sega da gi soblecat skroz.. ke se oteame od cesanje site. Posebno onie koi ne veruvaat deka toa ke se sluci :)

Многу нежна ти е изјавата , а што требаше да направат за да ги соблечат скроз...

Многу нежна ти е изјавата , а што требаше да направат за да ги соблечат скроз...

Sega ke ti objasnat tie sto se po soblekuvanjeto skroz. Pocekaj. Da sme zdravi i zivi. Ne e daleku toj den. :)

значи до стигање на власт сегашнава влада не беше ништо проблем од кога се потпиша резолуцијата за името како бре досегашниве влади немаа проблем наеднаш сегашнава има?
вмро на кого љупчо?или груевски

што поткрева прашањето како е можно наеднаш да се актуелизира проблем кој пред тоа бил буквално закопан?

Некој погоре ти објасни...

Да немаш проблем со Гејовите тогаш имаш со самиот себе...

Сваќаш ли сега зошто ти неможеш да бидеш и не си ЗА МАКЕДОНИЈА...

Проблемот постои од осамостојувањето, блокирањето во НАТО на Грците им беше планирано уште во 90тите, а обелоденето 2 години пред самитот на НАТО.

На Грците им одговара оддолговлекување бидејќи купуваат време за дестабилизација на Македонија и менување на државниот карактер, затоа во нивен интерес е проблемот да не биде решен.

Доколку влезевме во НАТО, ќе немаа со што да не уценуваат.

Golem stap sto kazal institutot Margaret Tacer i koj faktor vo svetskata politika e toj institut???

Da go kazele toa ovie od Kralskiot Institut Za Nadvoresna Politika pa i da se nadeva covek na nesto , a da prostite ova mi lici na novinarska izmislica samo za da se pokaze kako nesto nasive politicari srabotile kolku da zemat plata a povekje e od jasno deka za svirka ne gi biduva i deka e dosol momentot koga se fakjame za poslednata slamka na spasot.

missing the point
Еве едно прашање за милион долари

Како е можно за време на сдсм да добијат кандидатски статус и тоа во време на истата грчка влада која стави вето?
Како не ставија вето?
Чисто ме интересира како може една влада да нема проблеми со грција да нема вето а друга наеднаш да има триста проблеми?и тоа со една иста влада?
нели гледаш дека е политички маркетинг и на крај што е најиронично ќе го сменат името .......
...еве баш ме интересира како е можно?
една иста влада грчка ,различен пристап спрема претходната и сегашнава ...мене баш ме интересира еве кој има одговор нека ми каже

-СДСМ (& Киро), по диктат на Грција, го тргнаа македонскиот национален симбол (Сонцето од Кутлеш) од симболот на државата Македонија (знамето). Со тоа симболот на државата го оставија без национално обележје. Ниту јавност, ниту народ прашаа.

-СДСМ (& Киро), по диктат на Грција, ни го сместија ФИРОМ, наместо Р.Македонија, во ОН. И за оваа промена на државно обележје ниту јавност, ниту народ прашаа.

-СДСМ (& Киро), по диктат на Грција, решија дека нема зошто Р. Македонија да се интересира за Македонците во соседните земји. Ниту јавност, ниту народ прашаа и ова во устав го сместија.

Ваквите и слични "државнички" потези се одговор на твоите остроумни прашања.

Golem stap sto kazal institutot Margaret Tacer i koj faktor vo svetskata politika e toj institut???

Da go kazele toa ovie od Kralskiot Institut Za Nadvoresna Politika pa i da se nadeva covek na nesto , a da prostite ova mi lici na novinarska izmislica samo za da se pokaze kako nesto nasive politicari srabotile kolku da zemat plata a povekje e od jasno deka za svirka ne gi biduva i deka e dosol momentot koga se fakjame za poslednata slamka na spasot.

Нетреба да се надеваш...но...
Секоја подршка е мал успех за Македонија...
Трошка по трошка цел леб...
Ама џабе некој собира трошки кога некој друг го тресе столњакот...секоја вечер...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom