Институтот “Маргарет Тачер“ порачува Македонија во 2010г влезе во НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Море си викам сега да ги заебеме и да не влегуваме во НАТО,оти практично гледаме дека со Албанија ништо драстично не се подобрува состојбата.Со убиствата на пратеници би рекол дека дури и се влошува,па затоа да свртиме нов лист и да одбиваме секакво членство во НАТО каде ќе треба да издвојуваме и прилично пари за партиципација.Затоа мора да се изнајде начин нашето членство да го одложиме што е можно подолго.Кој ги ебе и Тачери и било какви други институти.:toe:

Финтата е суштинска; НАТО има потреба од нас повеќе отколку ние од него. И затоа, ќе влеземе, милум или силум (со моменталната констелација на сили во светот).

И преку долниов од препораки и совети...работаат ли нешто тие експертите по европа и свет или ко нашиве само паламудат? Фати за гуша 2-3ца британци по препорака на Маргарет Тачер, на железен начин, нека дигаат поголема џева од препораки.... И дневница ќе си добијат.

Инаку, да бевме џамбази, какви шо не сме (дај Боже да грешам)...ќе влезевме во НАТо со име, презиме, матичен и постојано живеалиште....

Пример каде држава менува име а тоа се прикажува како успех во надворешната политика.
missing the point
Еве едно прашање за милион долари

Како е можно за време на сдсм да добијат кандидатски статус и тоа во време на истата грчка влада која стави вето?
Како не ставија вето?
Чисто ме интересира како може една влада да нема проблеми со грција да нема вето а друга наеднаш да има триста проблеми?и тоа со една иста влада?
нели гледаш дека е политички маркетинг и на крај што е најиронично ќе го сменат името .......

серипко чисто се сомневам ако бевме џамбази дека ќе не примеа....више би рекла ќе не бомбардираа

Море ќе правиме се шо треба и не треба,ќе даваме пари,ќе партиципираме,ќе организираме вежби,воено ќе интервенираме ако треба и ќе гинеме,ама во НАТО од инает не влегуваме,особено не додека НАТО не се трансформира во вистинска демократска институција.:toe:

ТАКА!!!!!!

ние даваме годишно по 50 милиони евра за тие мисии.

па некој се радува по две илјади години пак македонска војска таму!!!!

missing the point

Како е можно за време на сдсм да добијат кандидатски статус и тоа во време на истата грчка влада која стави вето?
Како не ставија вето?
Чисто ме интересира како може една влада да нема проблеми со грција да нема вето а друга наеднаш да има триста проблеми?и тоа со една иста влада?
нели гледаш дека е политички маркетинг и на крај што е најиронично ќе го сменат името .......

серипко чисто се сомневам ако бевме џамбази дека ќе не примеа....више би рекла ќе не бомбардираа

И сега да се СДСМ на власт ќе влезевме веднаш во НАТО и во ЕУ, тоа секому му е јасно. Тебе ти е повеќе од јасно.

missing the point

Како не ставија вето?

Ако една влада на Р.Македонија нема проблем со Грција тогаш тоа не е влада на Македонија и Македонскиот народ.
Како може да немаш проблем со Грција ?
Геноцид, етничко чистење, бришење на се што е македонско.
Негирање на име и ти велиш немаме проблем со Грција.

Дали промена на име може да биде дипломатски успех ?

ИНаку договорот за стабилизација и асоцијација на Македонија со ЕУ во 2000 година каде бевме пофалени за соживотот и правата на малцинствата не значеше и немање војна 2001 по истите прашања.

И сега да се СДСМ на власт ќе влезевме веднаш во НАТО и во ЕУ, тоа секому му е јасно. Тебе ти е повеќе од јасно.
Или ги превртуваш зборовите или погрешно толкуваш

еве баш ме интересира како е можно?
една иста влада грчка ,различен пристап спрема претходната и сегашнава ...мене баш ме интересира еве кој има одговор нека ми каже

Или ги превртуваш зборовите или погрешно толкуваш

еве баш ме интересира како е можно?
една иста влада грчка ,различен пристап спрема претходната и сегашнава ...мене баш ме интересира еве кој има одговор нека ми каже

Me me me!!! :)) Minatata vlada ne terase inaet ko dete malo? A? toa e? :)

Ако една влада на Р.Македонија нема проблем со Грција тогаш тоа не е влада на Македонија и Македонскиот народ.
Како може да немаш проблем со Грција ?
Геноцид, етничко чистење, бришење на се што е македонско.
Негирање на име и ти велиш немаме проблем со Грција.

Дали промена на име може да биде дипломатски успех ?

ИНаку договорот за стабилизација и асоцијација на Македонија со ЕУ во 2000 година каде бевме пофалени за соживотот и правата на малцинствата не значеше и немање војна 2001 по истите прашања.
го избегнуваш прашањеро просто и едноставно одговори

Или сепак си го заборавил терминот политичка пропаганда и маркетинг....
Како второ геноцидот одамна мина и тоа прашање ќе беше решено ако ние досега бевме на исто ниво во рамките на надворешната политка а ќе бевме ако бевме влезени во нато ....

Финтата е суштинска; НАТО има потреба од нас повеќе отколку ние од него. И затоа, ќе влеземе, милум или силум (со моменталната констелација на сили во светот).
И преку долниов од препораки и совети...работаат ли нешто тие експертите по европа и свет или ко нашиве само паламудат? Фати за гуша 2-3ца британци по препорака на Маргарет Тачер, на железен начин, нека дигаат поголема џева од препораки.... И дневница ќе си добијат.
Инаку, да бевме џамбази, какви шо не сме (дај Боже да грешам)...ќе влезевме во НАТо со име, презиме, матичен и постојано живеалиште....

Ние пак сме си џамбази како што си бевме,зошто никој нема толку долго партиципирано за влез во НАТО ама сепак да ги заебе и да не влезе,само што НАТО тоа доцна го сфати.Си велам ќе ги подупиме уште некоја година,и ќе им испратиме барем уште 2-3 генерални секретари во пензија пред да влеземе во нивнава машинерија.Сега треба најумно да се изгра,оти гледам некако како да навалија со сите сили да не пикнат таму.:smir:

missing the point

Како не ставија вето?

Па таа политичка гарнитура или влада изгледа повеќе “си ја кревала ногата“ одколку оваа,зошто друго објаснување нема.:toe:

ТАКА!!!!!!

ние даваме годишно по 50 милиони евра за тие мисии.
па некој се радува по две илјади години пак македонска војска таму!!!!

Абе ако треба и по 100 милиони ќе даваме ама во НАТО не влегуваме,кога можеме за споменици толку пари да трошиме,зошто да не и за општа “безбедност“ во светот.:smir:

каква тачер требаше по ветото во букурешт да ДОКАЖЕМЕ декам имаме чест и под хитно да ги повлечеме нашите војници!!!!!!!!!

Кандидатски статус читај погоре ептен офтопичариме
едит абц нормално дека крева нога сите влади горе-доле креваат нозе тоа е дел од дипломатијата така функционира политиката
А оваа ќе крене уште повеќ ако компромисот вклучи и индетитето и јазикот е тогаш ќе биде интерсно

Плус ме интересира како сега на европа и текна да смени во графа јазик и индетитет фиром или како и да беше а не порано?

повелете кажете ако има некој одговор како претходната влада успеа да избегне вето ?

На два начина.
За првиот ќе ги прашаш стружани.

За вториот, навали се на фотеља, пушти плеј и уживај....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom