Героски: Секој следен предлог ќе биде полош од Северна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ne duso, opozicija ne menuva drzavni pravila, ili poddrzuva ili se protivi. Gruevski, kako vlast, otide so predlog, a Crvenkovski go poddrza.

A i da bile i dvajcata vlast i dvajcata da odlucuvale, ne moze nikoj da mu ja trgne vinata na Gruevski.

Црвенковски во Букурешт не беше опозиција туку беше Претседател на Републиката. А ако толку не сакаше да го менува, што не се побуни, па во сред Романија да рикне - НЕКОЈ САКА ДА НЕ ПРОДАДЕ!!!! И двајцата да одлучувале, може ли некој да му ја тргне вината на Црвенковски?

Црвенковски во Букурешт не беше опозиција туку беше Претседател на Републиката. А ако толку не сакаше да го менува, што не се побуни, па во сред Романија да рикне - НЕКОЈ САКА ДА НЕ ПРОДАДЕ!!!! И двајцата да одлучувале, може ли некој да му ја тргне вината на Црвенковски?

Zatoa go prepraviv postot, oti se istrcav bez da mislam.

Ne moze, isto se vinovni. ISTO, ti teknuva. Eden kup ovdeka zboruvaat za toa kako Gruevski nema sansi da go smeni imeto, postot na koj replicirav bese za toa.

Напишано од MAKEDONEC_PP Види го мислењето
Ако беа за промена на името, зошто не го сторија тоа во Букурешт, а на изборите ќе имаа НАТО и БЕЗВИЗЕН РЕЖИМ в'џепче!

Ne moze, isto se vinovni. ISTO, ti teknuva. Eden kup ovdeka zboruvaat za toa kako Gruevski nema sansi da go smeni imeto, postot na koj replicirav bese za toa.

Епа тоа е финтата. Двајцата ќе бидат предавници ако ние како граѓани на оваа земја им го дозволиме тоа...

Никој не спори дека Црвенковски во Букурешт отишол со согласност за компромис врз база на тогашниот последен предлог на Нимиц.
Работата е во тоа што со истото отиде и Груевски, па после самитот некако сакаше да ја изманипулира јавноста со нискоинтелигентни демагогиии.....за на крај да признае дека согласноста била обострана.

Кој е овде манипулатор ?

Епа тоа е финтата. Двајцата ќе бидат предавници ако ние како граѓани на оваа земја им го дозволиме тоа...

A kako ke gi sprecis? I kako bi izigral ti? Sto bi napravil koga bi bil na mesto na vlasta denes?

Никој не спори дека Црвенковски во Букурешт отишол со согласност за компромис врз база на тогашниот последен предлог на Нимиц.
Работата е во тоа што со истото отиде и Груевски, па после самитот некако сакаше да ја изманипулира јавноста со нискоинтелигентни демагогиии.....за на крај да признае дека согласноста била обострана.

Кој е овде манипулатор ?

Ne be... Nikola.. manipulator? :pos2:

Pa ne si bre politicar ako ne znaes da manipuliras. Samo prasanje e kolku glasackoto telo ke ti veruva vo prikaznite.

Кој е овде манипулатор ?

Двајцата! Грујо пошто не си го кажува тоа, а опозиција (и Бране) бидејќи самата кажува дека ете Грујо бил предавник, а тие спремаа резолуција за името пред да се оди во Букурешт.

A kako ke gi sprecis? I kako bi izigral ti? Sto bi napravil koga bi bil na mesto na vlasta denes?

Прекин на преговори. Или кажување на тие таму двојна формула (за цел свет РМ, за грците како што сакаат). И немој да почнеш да кажуваш дека тоа не е можно.

Прекин на преговори. Или кажување на тие таму двојна формула (за цел свет РМ, за грците како што сакаат). И немој да почнеш да кажуваш дека тоа не е можно.

E ajde, mi se dopagja idejata. Ne e bi trebalo da e neizvodlivo dokolku saka vlasta toa da go stori. Pa i Germancite si ja vikaat drzavata Dojcland, pa nikomu nisto.

I kako predlagas da gi naterame da go storat toa vlastite?

E ajde, mi se dopagja idejata. Ne e bi trebalo da e neizvodlivo dokolku saka vlasta toa da go stori. Pa i Germancite si ja vikaat drzavata Dojcland, pa nikomu nisto.

I kako predlagas da gi naterame da go storat toa vlastite?

Ние тука од форумот? Јас лично? Никако!
Но, само треба да им е јасно дека ако направат глупост може да им се случи на народот конечно да му пукне филмот.

Ние тука од форумот? Јас лично? Никако!
Но, само треба да им е јасно дека ако направат глупост може да им се случи на народот конечно да му пукне филмот.

NE mora od forumot, eve vo RL, da organizirame nekakvo zdruzenie koe bi sobralo 100.000 potpisi so predlog za resavanje na sporod okolu imeto.

Не велам дека е Груевски безгрешен во случајот со името...само велам дека вети референдум, значи народот сам да одлучи, т.е. НЕПОСРЕДНО да се изјасни, а не да се форсира идејата дека власта има мандат за решавање на сите прашања(шо нема врска, секаде постојат референдуми за решавање на важни прашања)!!! За разлика од него, СДС-овците форсираат идеја за брза промена на името што според мене е КРАЈНО ШТЕТНО!!! Истите за тоа беа ОСТРО казнети на избори!!!

Е сега од друга страна, ЈАС лично сум против референдум!!! Оти на него ќе имаат право на глас сите малцинства во МОЈАТА ТАТКОВИНА кои ич К*Р не ги боли за неа и за мојот (МАКЕДОНСКИ) идентитет!!! НЕМОЖИ еден албанец да гласа за тоа јас да продолжам да бидам МАКЕДОНЕЦ или НЕ!!!

Значи Грујо вика "ако има добар предлог ќе биде ставен на референдум, на кој народот ќе одлучи за промената на името", а Браната и неговите потрчковци велат дека мора да има промена на името по секоја цена!!! Јас сум ставен во ситуација од овие две зла да одберам помало ... а тоа е првата варијанта... ПОДОБРО РЕФЕРЕНДУМ ОТКОЛКУ ДИРЕКТНА ПРОМЕНА!!!

Со Референдум имаме шанса да речиме НЕ!!!

СМРТ ЗА ТОЈ ШТО ЌЕ ПРИФАТИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО!!!

NE mora od forumot, eve vo RL, da organizirame nekakvo zdruzenie koe bi sobralo 100.000 potpisi so predlog za resavanje na sporod okolu imeto.

Ако потписите се збираат за прекин на преговорите, ќе земам перо и ќе се потпишам со сопствената крв!!!

ПРОТИВ ПРОМЕНА НА ИМЕТО!!!

ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ!!!

Како прво не викам туку болдираното е да боди во очи...

Како второ јас нејчам референдум, ама и тој е подобар од сигурна капитулација!!!

Северна

Воведник Пишува: Слободан Чашуле

Северна или Северен во светот будат кошмарни сеќавања, особено кога ќе се поврзат во интимна врска со името на држава, или дел од држава. Ниту една од таквите номенклатурни врски не била среќна. Братоубиствените војни што се воделе за отстранување на географското шило забодено во битието на поделените народи и по траењето и по последиците и над сè и по наследството се пострашни, за нив, подолготрајни за цел свет од двете светски војни.
Денес нема две Соединети Американски Држави, но на гробиштата во Арлингтон сè уште делот посветен на хероите од битката за обединување е поголем од сите други американски војни и гибели во нив.
Денес нема два Виетнама, но траумата на војната за обединување го бележа светот, дури може слободно да се каже, придонесе за хаосот денес во кој западната цивилизација остана без своите темелни вредности и стана заточеник на амбицијата, алчноста, корупцијата, пизмата...
Денес, сè уште има две Кореи, едната окупирана, другата под југото на чизмата арсенал на нуклеарно оружје и глад.
Има и две Конга, разделени со линијарот на колонијализмот, именувани по главните градови, денес обете “демократски” републики потонати во крв и мракобесни племенски војни за обединување со нови делби, воспоставени врз параметрите на етничкото чистење.
Имаше и источни и западни земји, денес Пакистан во распаѓање и Бангладеш во мизерија.
Северна и Јужна Македонија нема, верувајте, да им донесат среќа ниту на Македонците, ниту на Грците што се чувствуваат “Македонци”, уште помалку на Македонците што се силум Грци!
Нема, за среќа, да ни донесат војна како тие во Виетнам и Кореја, Западен и Источен Пакистан, обете Конга. Минавме веќе низ граѓанска војна во која на олтарот на нашето национално обединување генерации македонски херои ги положија животите на Грамос и Вичо, во Солунско, Леринско, Костурско... од каде што олигархиските семејства и колаборационисти со нацизмот на Хитлер и фашизмот на Мусолини на сегашната членка на ЕУ со оган и меч ги избркаа нивните семејства и потомци и извршија етничко чистење пострашно од тие во двете Конга, Пакистан, Виетнам и Кореја!
Етничкото чистење на Македонците трае, во современ облик и наспроти сите вредности на Европската Унија која побрза и згреши, според судот на многумина, па ја прими постфашистичка Грција за членка, иако по паѓањето на Хунтата во Атина, ништо особено не се смени во контролата врз животите на Грците, Турците, Македонците, Албанците, Власите и Ромите. Сите денес пиштат од неслобода, Грци гинат по улиците, обично деца, а сите други не можат да си објаснат зошто Европската Унија во лицето на нејзината членка ги негира до непостоење?!
Не само што ништењето народи трае во Грција, туку и се шири. Се протега и врз суверената држава на Македонците. Републиката на еден мал народ извојувана во борбата против фашизмот, кој сега ни чука на врата со грчки закани, уцени и диктат, ни се враќа со помош на домашни квислинзи како благослов од ЕУ. Попуштете ì на Грција, велат, прогласете се ништовни и ќе бидете Европејци!
Ако некому не му е јасно што ни се потклава на маса, нека не пелтечи воспалено, нека фати железо, што би рекле прилепчани, и нека размисли што во денешно време, за нашата кревка и недоградена држава и во неа збунета нација Македонци значи да станеме преку ноќ Северна!
Веднаш фрлете ги во вода амбициите од типот, ако има Северна има и Јужна Македонија, па ќе ги обединиме! Со ваква Грција и ЕУ, никогаш! Заедно со нив и помислата дека како жители на Северна Македонија ќе станеме Европејци, а државата така географски определена ќе биде дел од ЕУ. Нема.
Грција нема да запре на географијата. Веќе како услов, диктат, бара и соодветно државјанство, пасош на Северна Македонија. Речиси сигурно ќе уследи и северномакедонски јазик, северномакедонска црква, култура и што-годе ќе им падне напамет, што на светот ќе му прилега природно, дотолку повеќе што “доброволно” сме прифатиле да бидеме жители на Северна.
Едноставно, нивниот проект е консолидацијата на вештачката држава Грција, творба на Европа и во неа приграбената, етнички исчистена и колонизирана Егејска Македонија. Тој проект е невозможен без македонска капитулација на сите полиња.
Тоа ќе биде можно само ако се озакони со наше прифаќање Северна Македонија. Ако се потврди, цементира со приемот во
ЕУ на Северната држава во која има само една дефинирана нација, албанската, и жители, кои допрва треба да се видат и докажат што се!
Македонци не ќе можат да бидат, бидејќи Караманлис, Бакојани и нивните родители, грчките олигарси и ништители на Македонците, се прогласија за единствени Македонци! Други ќе нема!

Mislam deka se e kazano, neli!

Позитивно ме изненади текстот на Чашуле , дотолку повеќе што мислам дека он беше во групата на луѓе кои форсираа промена на името и ја креираа цела негативна енергија во која ние бевме представени како држава која нема друг излез...

Текстот е топ не е лошо да дојде во рацете на Бране и Со. иако мислам дека дури и на нив им се јасни последиците...Меѓутоа веројатно неможат да застанат во борба за државните интереси во ситуација кога приватните конта и те како им се зголемуват...
Да не заборавиме Личните секогаш пред Државните интереси негледам зошто СДС оваа девиза би ја сменила...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom