Најтежок спорт

• Креатор на темата Креатор на темата the Consigliere
  • Време на започнување Време на започнување

Најтежок спорт

• Гимнастика

Гласови: 17 15,0%
  • Пливање

Гласови: 13 11,5%
  • Тенис

Гласови: 8 7,1%
  • Велосипедизам

Гласови: 12 10,6%
  • Тимски спортови

Гласови: 4 3,5%
  • Атлетика

Гласови: 4 3,5%
  • Бокс

Гласови: 27 23,9%
  • Триатлон

Гласови: 28 24,8%

• Вкупно гласачи
    113
Боксот. Кај ќотек што јадеш, треба да издржиш на нозе да останеш.

Зависи. Атлетика и гимнастика се страшно тешки исто кик бокс би го додал.

Ironman според мене е најтежок спорт :smir:

Боксот мислам дека е најтежок. Како што напишаа членовите над мене, да примаш удари, да останеш на нозе, и да мислиш брзооо.. воу...:nesvest:

А лесно е да извозиш 180км на велосипед да истрчаш 40 километри и да испливаш 4 км одеднаш? Пробај барем едно од овие три...

Гледам не сте го наброиле...па...
Планинарството...е доста тежок спорт..посебно алпинизмот и спортското качување..за такво нешто е потребен добар спој на физичката сила и духовните вредности..човек навистина може да се запознае со границите на својата издржливост..

Мислам оти боксот е натежок спорт.. Оти те маваат..

Mixed Martial Arts

Borenjeto i grapplingot se smetaat kako anaerobna vezba a boksot/kickboksot kako aerobna.

Dva kompletno razlicni sportovi vo edno.Boksot kako poedinecen sport e tezok ama nema sporedba so MMA,klinc ne e dozvolen,nema udari so noze,kolena,nema odbrana od takedown koja sto e isklucitelno istostuvacka plus psihicki e maksimalno tezok sport vo koj emotivnata stabilnost e 50% od mecot.

Iako poveketo sportovi se teski,sportovi kako tenisot imaat mnogu mala doza na adrenalin sto gi olesnuva sportistite da igraat i po 4-5 casa...dozvoleni se i po 20 greski po red bez da se plati cena.

Ako napravis edna greska vo MMA,ima golema verojatnost vo slednite 10 sekundi da bides nokautiran/ugusen sto go pravi sekoj mec znacitelno potezok.

Ne e za slucajnost sto teniserite igraat i do 7 mecevi za dve nedeli a borcite se borat 2-3 pati godisno.

Не можам конкретно да кажам кој е најтежок спорт, ради тоа што секој си има своја тежина. Инаку мислам дека во топ 3 спаѓаат, триатлонот, боксот и ватерполото. За сите треба да си максимално подготвен, физички пред се.
Ватерполото го имам искусено, онака рекреативно аматерски играв еднаш во базен и после два напади бев целосно исцрпен. Потребна ти е сила за пливање, за борење, за издигнување за шут итн итн ... додека со истата кондиција трчам фудбал повеќе од сат ипол :)

Хахахаха 20 грешки по ред хахахах не ме зезај те молам

Ne me sfakas ocigledno.

Vo tenis ako napravis hipoteticki 20 greski po red,toa se 5 gemovi,znaci ke izgubis eden set i pak mozes da pobedis.

Vo MMA/Boks edna greska e kobna.

Секој спорт си има своја тежина.
А за најтежок појма немам, еве нека биде велосипедизам, кога веќе мора.:smir:

Ne me sfakas ocigledno.

Vo tenis ako napravis hipoteticki 20 greski po red,toa se 5 gemovi,znaci ke izgubis eden set i pak mozes da pobedis.

Vo MMA/Boks edna greska e kobna.

Абе во тенис теоретски можеш да направиш 47 грешки и пак да победиш, ама иди во реалност направи го тоа.

А за боксот, ако те удри можеш пак да станеш и да продолжиш па и да победиш

Рагби богами, не би издржал ни пет минути во игра. Тост ќе ме направат.

Секој спорт си има своја тежина.
А за најтежок појма немам, еве нека биде велосипедизам, кога веќе мора.:smir:
Veosipedizmot najtezok sport ? :nesvest:
Probi da igras tenis barem eden saat,a ne kako profesionalcite kade sto eden mec moze da trae po 5 casa.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom