Мирсад Јонуз нов селектор на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување
Се радувам што Фичо влезе во репрезентацијата редно беше више. Но средниот ред ни е катастрофа... Величе Шумуликоски, Влатко Гроздановски, Дарко Тасевски, Арменд Алими, Филип Деспотовски, Агрон Мемеди, Славчо Георгиевски... Сепак Алими, Мемеди, Деспотовски не се играчи кој можат да парираат на играчи какви што имаат Норвежаните и Шкотланѓаните... Не го оправдувам овој подег од страна на Јонуз :S

Добро е што го викна Ивановски, но и да му даде шанса. Ми се допаѓа што го вклучи и Деспотовски. Треба да играме со игрчи кои можеби играат во послаби клубови но не ја греат клупата таму... Уосталом, што е па Ворскла послаба од Ипсвич?

Од играчите повикани на првите подготовки на новиот селектор Јонуз:

Голмани:

• Јане Николоски (АЕП Пафос, Кипар)
  • Томе Пачовски (Вардар)
Одбрана:

• Гоце Седлоски (Матесбург, Австрија)
  • Игор Митрески (Жерминал Бершот, Белгија)
  • Владе Лазаревски (Полонија Варшава, Полска)
  • Горан Попов (Херенвен, Холандија)
  • Николче Новески (Мајнц, Германија)
  • Роберт Петров (Славија, Бугарија)
  • Даниел Мојсов (Македонија ЃП)
  • Ванче Шиков (Етникос Ахнас, Кипар)
  • Бобан Грнчаров (Макаби Петах Тиква, Израел)
Среден ред:

• Величе Шумуликоски (Ипсвич, Англија)
  • Влатко Грозданоски (Војводина, Србија)
  • Дарко Тасевски (Левски, Бугарија)
  • Арменд Алими (Милано)
  • Филип Деспотовски (Ворскла, Украина)
  • Агрон Мемеди (Ренова)
  • Славко Георгиевски (Улсан Хјундаи, Кореја)
Напад:

• Горан Пандев (Лацио, Италија)
  • Илчо Наумоски (Матерсбург, Австрија)
  • Горан Мазнов (Том, Русија)
  • Ацо Стојков (Њиреѓхаза, Унгарија)
  • Стевица Ристиќ (Поханг, Кореја)
  • Филип Ивановски (Полонија Варшава, Полска)

Еве со кој состав мислам дека ке излезе Јонуз:

Јане Николоски

Владе Лазаревски_____Гоце Седлоски_____Игор Митрески_____Горан Попов

Величе Шумуликоски

Влатко Грозданоски__________Дарко Тасевски__________Славко Георгиевски

Илчо Наумоски__________Горан Пандев

Тоа е мое мислење , јас мислам дека со овој состав ке излезе!:toe:

Според мене најарно ќе биде:

--- Николовски ---
--- Лазаревски --- Седлоски --- Митрески/Новески --- Попов ---
--- Грозданоски --- Шумуликоски --- Георгиевски ---
--- Пандев ---
--- Ивановски --- Наумовски ---

УО на ФФМ направи вистински избор со тоа што го избра Мирсад Јонуз.Лично го знам човекот и знам дека е добар човек,добар тренер,паметен...Мислам дека тој е прав избор за нашата репрезентација бидејќи ги познава сите фудбалери,наш е Македонец,ќе заштедиме повеќе пари...Супер избор и на составот.
:salut:

ne mi se svigja mene mn mirsad jonuz kako trener no da vidime mozebi dobro ke izvlece od ovoj igracki kadar na makedonskata reprezentacija

Филип Ивановски стрелец на два гола за Полонија Варшава! Треба да му се даде од прва минута шанса....

УО на ФФМ направи вистински избор со тоа што го избра Мирсад Јонуз.Лично го знам човекот и знам дека е добар човек,добар тренер,паметен...Мислам дека тој е прав избор за нашата репрезентација бидејќи ги познава сите фудбалери,наш е Македонец,ќе заштедиме повеќе пари...Супер избор и на составот.
:salut:
Јас не викам дека не е добар тренер,само НАЧИНОТ на кој го избраа е педерски

Јас не викам дека не е добар тренер,само НАЧИНОТ на кој го избраа е педерски

А бе и јас така мислев, ама нека има резултати, па начинот сите че го заборавиме!!!:smir:

за ХАРИ гасна комора,само гасна комора!!! отсега кога ќе игра македонија на градски,само на :tv: ќе гледам... :salut:

исто и јас не викам дека мирсад јонуз е лош тренер,ама како го одбраа... ПЕДЕРСКИ

Море да ги ебиме Шкотиве и Норвежаниве во гости па идол че ми стани Јонуз!!!!

Море да ги ебиме Шкотиве и Норвежаниве во гости па идол че ми стани Јонуз!!!!
:pos2::pos::pos2::pos:

Абе ке паднев од столо!!!!

Исто и мене да даде господ да биде така !!!!

Лично одам за СК и му се поклонувам!!!!
Иако кој знае може ке се испокараме и тогаш ама ја лично ке му се поклонам па потоа ке му кажам ја шо му го берам!!!!:pos2::kesa::toe:

Филип Ивановски стрелец на два гола за Полонија Варшава! Треба да му се даде од прва минута шанса....

И јас се согласувам дека треба повеќе шанса да добива зашто докажа дека може да стрела и со Исланд а Мазнов и Кунг Фу - Рискич се у ужасна форма така да.... ете ... :helou:

И јас се согласувам дека треба повеќе шанса да добива зашто докажа дека може да стрела и со Исланд а Мазнов и Кунг Фу - Рискич се у ужасна форма така да.... ете ... :helou:

Ако е така тогаш во што се согласувам дека е исправно, тогаш треба и пандев да се седне на клупа зашто не дава голови за македонија.

:pos2::pos::pos2::pos:

Абе ке паднев од столо!!!!

Исто и мене да даде господ да биде така !!!!

Лично одам за СК и му се поклонувам!!!!
Иако кој знае може ке се испокараме и тогаш ама ја лично ке му се поклонам па потоа ке му кажам ја шо му го берам!!!!:pos2::kesa::toe:

Така е брату...
МАКЕДОНИЈА е ПОВАЖНА од Јонуз!!! Јонуз е само алатка за постигнување на успех, ако не го бива че го смениме!!!:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom