Нов конгрес на СДСМ?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Сега ме мрзеше да ги наоѓам цитатите

Ај доста ве замарав
поздрав, :)

Sepak ne znam koj vo drzavna administracija raboti nesto.
Zaposleni se prekubrojno vmro clenovi.
Da placat i ne mozat koga se od ista partija.Oni drugite placat od nerabotenjeto na vmrovcinjata.Sega se silni.
Sudestvo partizirano ,policija partizirana ekonomija partizirana.
Poglednete na nekoi drzavni avtomobili kako na retrovizorot visi vmro znakceto.
Ako bea za zemjodelcite ke zavrsea i so mlekarite.Vaka gi opljackaa do koza pa sega snaogajte se.Za tri godini dali slusnavte nekoja investicija da donesoa a bea 3 ministri postaveni za privlekuvanje stranski kapital.
Koga ke se rece deka ekonomijata ni e podobra od sosednite ,se prasuvas kolku vlijaat reklamite na nekoi luge.
Zarem da ti go dadat najgolemiot budzet vo istorijata na Makedonija nema li da izdrzis 7 meseci.Ke nas doprva doaga krizata.Ja odlozi so budzetot a si go trosi na vc solji.Sekoj den po nova reklama .So reklamite samo si pere pari i si gi kupuva agenciite da rabotat za vmro besplatno za vreme na izbori.
Sekoj proekt sto go kazuva na tv mu e od 5-10godini.
Avtobusite za grad Skopje kako gledam gi reklamiras dolgo vreme,sega i za niv se povlece.
Izgubija 30milioni dolari za avtopatot od glupost.
Se zadolzuva po privatni banki kade ke plati povisoki kamati.
So mmf ne sklucuva dogovor bidejki site vrabotuvanja partiski i loso menadziranje so tolkavi sredstva ni edna ustanova nema da mu dozvoli.
Zavod za statistika mu e kako privatna oblozuvalnica,kako saka taka si mesti rezultati.
Donese zakon za rabotnici kade pravat im gi namali do koska .
Poveketo od mediumite gi drzi sto so reklama sto so gazdi koj gi vnese vo vlada.
Vodi spor so EVN kade sega na sud ke ne masakrirat.Sto mu e gajle ne se negovi pari.
Plativme osteta za negov potpis vo slucajot na Okta.Komu mu e gajle.
Za demokratskiot kapacitet nema ni zbor.Ako Izborite se natprevar na idei.Covekot ne smogna sila da se pojavi vo ovie 3 godini na TV duel.Toa go pravat samo diktatori .Ako se pojavi na TV mora da bide ke negovite platenicinja Latas Milenko Tomic.
Makedonskata telivizija ja ispartizira do krajnost ,sto i ne moze da se gleda.
Antikorupciska Dimovska mu e najdobriot stit koj go ima postaveno do sega.
Kade e romankata so koj tolku se falea.Sepak Dimovska za nagrada dobi i direktorsko mesto vo MTV.
E toa e vladeenje na nedemokrata.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Сега ме мрзеше да ги наоѓам цитатите (двапати ја читам темава од почеток до крај) .. едноставно не прифаќам моментот дека не било ништо променето со ова ВМРО откако е на власт.. но токму и тоа е нештото што овие од СДС-то не го разбираат.. се има променето!! и тоа многу од трансакциона сметка до земјоделски бенефиции.. па и трошењето во културата или плачењето на секој што е вработен во администрацијата од пеколното темпо и динамика на работа во државните институции ..што досега небеше случај.. едноставно секоја од овие мерки остава своја трага и печат врз меморијата на сите луѓе кои се во своите бранши и секојдневие.. тоа мене ми се чини дека ги ужаснува левичарите. Знаете, нема паралела, нема судир на опции.. нема конкретни предлози, ниту пак некои конкретни дебати од опозицијава (со исклучок на нивната цврста определба за промена на името) друго едноставно нема .. сепак РМ не е влезена во негатива со својот економски раст додека се гушат сите во регионов и светов со свои дебели минуси .. не дека сме ние рајската градина .. но ПОДОБРИ СМЕ од сите околу, барем во начинот како што се справуваме со маките..

Некако ми налетаа уште еден куп работи што сака да ги пишувам но ќе оставам за друга прилика касно е веќе. За крај само сакам да кажам, најискрено дека македонската демократија е сега навистина пред еден голем тест.. го мислам тоа.. порано многу често го велев тоа дека СДС-то мора да расчисти со анахрони личности и појави.. сега му е мајката !!! 3,5 години до избори.. цела опозиција очекува од Бранко нешто што реално тој нема капацитет да го изведе.. еве и да згресам, чувајте го постов и ако Вашите очекувања бидат изневерени удирајте му клоците и земајте му го местото.. оваа генерација нова треба да ја носи на грб македонската иднина.. тоа не е моја желба да остане мојата опција на власт.. тоа е моја желба да расчистиме со стереотипите и табуата еднаш засекогаш и конечно веќе националната стратегија и консензус по наионалните прашања бидат ефективна реалност.
Ај доста ве замарав
поздрав, :)
Go pocituvam tvojto Vmrovsko mislenje...ama ne si vo pravo...se e pogresno...uste od programa koja e nameneta za oglupuvanje...pa se ponatamu...

ps Postiram oti i jas sum clen na Vmro...a sepak ne se soglasuvam so segasna politika...i mislam to trebase ionaka da ne razlikuva nas od sds...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Се плашеле вмровците, се плашеле овие, се плашеле оние, ене ги октоподите излегоа на улица, трчаат на сите страни, Бранко се враќал.

За мене поразително е воопшто Бранко да собере народ и повторно да му ракоплеска.
Немам јас двојни стандарди, истото го викам и за Љубчо.
Тие двајца имаа можност да се докажат.
Дури овој вториот има повеќе аргументи за враќање од Бранко.

Дали некој овде на форумов може да ми каже врз база на кое дело, активност, Бранко заслужил повторна доверба.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
НЕ!
Значи не прифаќам детски инает муабети.. бројот на вработени стои можеш да го провериш во администрацијата и ќе увидиш дека си самата грешка.. Можеби и по некој изолиран случај на неработник ќе пронајдеш но веќе по правиле темпото лично на груевски се пресликува како хоризонтално така и вертикално хиерархиски низ сите институции .. точно е плачат вмро членови но најчесто тоа е поради зададениоттаргет што му е во опасност да го оствари доколку некое од претходната гарнитура едноставно ти прави тивок бојкот па си ја носиш работата дома па работиш и за него.. еве ко домашна нека ти биде наброи ми случаеви за реваншизам политички (врз вработени) за последните 3 години колку е вмро на власт колку што штојазнам еве стевче избрка од работа последнииов месец.. нема еволуција во матрицата на дејствување на левицата ме сваќаш ли.. најискрен сум.. по другиве институции едноставно се нема време да се распрааш со такви прашања имаш таскови таргети и уште таскови.. свесно или не се направи ОГРОМЕН чекор напред кон професионализација на администрацијата.. свесни или не во 2012 македонија ќе биде во информатичко општество.. ако не за друго погледни и самата ти 4 години наназад па направи уште сега компарација..

Ти значи ли нешто името ТАКИ ФИТИ ??? мислам дека твоите ставови ми дозволуваат за право дека би имала можност и слобода да отидеш кај него и едноставно да го прашаш.. буџет ти даваат или самиот си го правиш??? од една страна даноците континуирано паѓаат СЕРИЈА на пакети мерки се носат за глобалнава криза (која што официјално сеуште не е кај нас повторувам) а буџетот расте.. можеби токму тоа е показател дека голем дел од столбовите на државата се на здрава основа нели ледена? :) можам и по ред понатаму да редам за работите што ги имате наведено.. но тоа се бледи работи не поминуваат.. само ова.. земјоделците и земјоделството.. тука се исправа нешто што навистина било заборавено.. просто.. колку повеќе успееме да одвоиме за нив до влез во ЕУ толку и ќе им остане .. тоа е како трајна инвестиција .. претходно едноставно такво нешто беше несватливо.. нее фер сега да се збори листата е предолга на работи за земјоделието што се сторени.. е млекарите.. нема да навлегувам предлабоко.. но мене ми е се кристално јасно.. мн ДОБРА темпирана спин бомба на СДС.. прочепкај малку од каде испадна кризата со сведмилк.. која дистрибутерска фирма ги заглави со милионски суми и истиот сопственик на таа фирма колкав удел имше во моментот на пропаст на сведмилк.. прочепкај колкав е долгот на Велија рамковски кон сведмилк и какви амбиции има истиот тој по однос на истата фабрика..најверојатно ќе имаш мнм подруг став :)
итн итн итн .. не е ништо случајно народот никогаш негреши .. може да компарира лесно!! јас сум секогаш за полвеќе и подобро и побрзо.. ако има и најде начин бране БУЈРУМ .. нас ќе не избркаат веднаш па конечно и ќе можам да одам на одмор 1 недела .. но чисто се сомневам.. формулата за успех или закрепнување е кај тебе и твојата генерација млада дамо не кај бране.. знам дека и самата ти го знаеш тоа но не е ферод моја страна сега да те силувам вербално истото да го признаеш :Д
:smir:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Дали некој овде на форумов може да ми каже врз база на кое дело, активност, Бранко заслужил повторна доверба.

Vrz baza na toa sto SDSM ne moze bez nego. Se vide sto bidna koga si otide. Koga macorot ne e doma, gluvcite oro igraat. A toa dali ke dobie povtorno dovolno doverba od narodot, i toj, a i partijata, doprava ke vidime.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
ова горе беше за ледената..
пејо, самиот факт што ова ти го пишуваш јас го читам и велам дека те разбирам е чист доказ колку и јас и ти сме поразлични од било кој СДС овде на форумот .. такво право на гласно размислување они немаат
Во ВМРО и најнаивната реакција секогаш била максимално сериозно прифатена..
Никој не тврди дека е ВМРО совршено но едноставно за успех иразвој на Македонија.. освен ВМРО нема алтернатива во догледно време

R

RAYTHEON23

Гостин
Vo nedela 24.5 Sdsm ima Kongres kade BC terba da e izbran za predsednik na partija...no kolku jas se razbiram vo nivni statut...BC ne mozi da smeni CK...pa ako saka svoi lugje vo CK ce mora nov kongres...

Ova e bitno oti slicen slucaj imavme vo Vmro...NG ko dojde se iscisti...samo sto kaj nas to statut mu dozvoluvase...

Tuka se postavuva prasanje dali vo segasen Sdsm treba i lugjeto da se menat...ili samo do politika e...isto mozi da se postaj prasanje kolku Brankovisti...bez razlika sto to znaci...ima vo organi na Sdsm...

Inaku znam deka BC odi so novi lugje...ama bara i jaki poedinci so ne sdsm orientacija...koi bi gi pribral bas kako sto NG go pribra pola sdsm...
па треба на овие некако не можеа да ги заштитат криминалците:toe:

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
ова горе беше за ледената..
пејо, самиот факт што ова ти го пишуваш јас го читам и велам дека те разбирам е чист доказ колку и јас и ти сме поразлични од било кој СДС овде на форумот .. такво право на гласно размислување они немаат
Во ВМРО и најнаивната реакција секогаш била максимално сериозно прифатена..
Никој не тврди дека е ВМРО совршено но едноставно за успех иразвој на Македонија.. освен ВМРО нема алтернатива во догледно време
Nema alternativa vo smisla deka ovie budali sto glasaat glupo e da se pustat...ama pa tie se samo glasaci...a se znae kaj se parite...i sto treba edna partija bilo koja da stori za da dobie pari...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Vrz baza na dosega i porano srabotenoto,formiranje na celiot sistem vo vreme na balkanska vojna i smireni megju etnichki odnosi.Uspeshno gradenje Makedonska i nezavisna drzhava za vreme balkanski vojni isto taka.

Chitaj do kraj :

ОБРАЌАЊЕ НА КАНДИДАТОТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СДСМ, Г-ДИН БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
НЕ!
Значи не прифаќам детски инает муабети.. бројот на вработени стои можеш да го провериш во администрацијата и ќе увидиш дека си самата грешка..

Za brojot na vraboteni ne moze da se inatime poslednata tura bese pred izbori.Takvo mi e mestoto kade gi gledam novovrabotenite vmrovci.Znaci za 50 novi luge vo edna institucija mozam da ti garantiram.Deka ne rabotat nisto i toa sum vo pravo.Sekoj den samo nesto izmisluvat a ne mozat da ostvarat,sekoja merka od direktroite e za 2-3meseci.Znaci nekadarni luge na pozicija.
Serijata na globalni merki za spas na ekonomijata populistata Gruevski gi donese posle izbori.Hrvatska na primer 5 meseci pred nas.Kako moze budzet da raste ako izvoz se namaluva kontradiktornost ma kolku i da gi branis.
Revansizam e celata Agencija za Evropski Integracii tamu smenija i horizontalno i vertikalno se po red ,za cuvarot ne znam.Krizata so Svedmilk ispadna so prvoto pienje mleko na premierot so Sveganecot.Od toj den i dilot padna.Sveganecot neli snimase spotovi za ovaa vlada deka e najreformska a vo isto vreme so Grujo gi kradea mlekarite.Zasto Sveganecot si zamina bezcujno.Dali izraelecot bese samo maska dodeka ne se iscisti Sveganecot i Nikola.Za Velija ke se soglasime ama deka ovie minati tri godini i toj bese staven vo ergelata na Gruevski.Kako i zasto oni si znaat kolku vladata plati za svoj mir vo a1.Jakimovski e liberal ama merkata koja ja prevzede e normalna ako nekoj pred tebe potpise vo eden den 80 vrabotuvanja.Samo Vmro da pobedi vo karpos ,pa ke zaposluva na brzina .Na kraj eve i samiot kaza deka ne mozes da odis na odmor.Sepak si drzaven cinovnik i so ovaa vlast ti ide dobro.Bravo neka ti e so sreka .

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
НЕ!
Значи не прифаќам детски инает муабети.. бројот на вработени стои можеш да го провериш во администрацијата и ќе увидиш дека си самата грешка..

Za brojot na vraboteni ne moze da se inatime poslednata tura bese pred izbori.Takvo mi e mestoto kade gi gledam novovrabotenite vmrovci.Znaci za 50 novi luge vo edna institucija mozam da ti garantiram.Deka ne rabotat nisto i toa sum vo pravo.Sekoj den samo nesto izmisluvat a ne mozat da ostvarat,sekoja merka od direktroite e za 2-3meseci.Znaci nekadarni luge na pozicija.
Serijata na globalni merki za spas na ekonomijata populistata Gruevski gi donese posle izbori.Hrvatska na primer 5 meseci pred nas.Kako moze budzet da raste ako izvoz se namaluva kontradiktornost ma kolku i da gi branis.
Revansizam e celata Agencija za Evropski Integracii tamu smenija i horizontalno i vertikalno se po red ,za cuvarot ne znam.Krizata so Svedmilk ispadna so prvoto pienje mleko na premierot so Sveganecot.Od toj den i dilot padna.Sveganecot neli snimase spotovi za ovaa vlada deka e najreformska a vo isto vreme so Grujo gi kradea mlekarite.Zasto Sveganecot si zamina bezcujno.Dali izraelecot bese samo maska dodeka ne se iscisti Sveganecot i Nikola.Za Velija ke se soglasime ama deka ovie minati tri godini i toj bese staven vo ergelata na Gruevski.Kako i zasto oni si znaat kolku vladata plati za svoj mir vo a1.Jakimovski e liberal ama merkata koja ja prevzede e normalna ako nekoj pred tebe potpise vo eden den 80 vrabotuvanja.Samo Vmro da pobedi vo karpos ,pa ke zaposluva na brzina .Na kraj eve i samiot kaza deka ne mozes da odis na odmor.Sepak si drzaven cinovnik i so ovaa vlast ti ide dobro.Bravo neka ti e so sreka .
sto si se zapalila tolku, daj smiri se malku odi najdi nekoj decko i rekalasiraj se, dosta se zanimavas so Nikola koj go ebe i nego i tebe, ako tolku mislis deka se vrabotuvaat samo partiski vi kazav nekolku pati i pak ke kazam: zemete site kniski na VMRO i nema da ima nevraboteni vo Makedonija.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
A da gi plati tie vraboteni nekoj od kade pari?Investicii ima?Ili kje gi molzite i partiskite i nepartiskite lugje kako dosega.
Рано е за нови вработувања, поминаа изборите...

Има инвестиции, зошто така зборите? Мијалков, Камчев, Костовски, сите инвестираат...

А има и бизнис „радодајќи“... Што да прават? Не може да трпи работата...

G

grande-juve

Гостин
ПОСЛУШНИ СДСМ-ОВЦИ

Бранко ја испразни Македонија

По изјавата на староновиот лидер Бранко Црвенковски на конгресот на СДСМ дека политиката на партијата нема веќе да се крои во кафулињата на улица Македонија, вчера и завчера на скопската улица, позната по летните бавчи, не се појави ниту една позната фаца од опозицијата
Новиот лидер на СДСМ Бранко Црвенковски ги набрка неговите сопартијци од улица Македонија. Во кафулињата на најфреквентната улица во Скопје вчера и завчера не можеше да се забележи ниту еден поистакнат член на СДСМ, иако пред конгресот утринското кафе редовно го пиеја на привлечните летни бавчи.
"Партиските одлуки ќе се донесуваат таму каде што е местото, во седиштето на Бихаќска, а не на улица Македонија", порача Црвенковски од говорницата на партискиот конгрес во неделата.
Партиски извори ваквото однесување на поекспонираните СДСМ-овци го објаснуваат со стравот да не го налутат новиот шеф, кој во наредните две недели треба да ја состави листата на новите потпретседатели, генералниот секретар и новиот состав на Централниот и Надзорниот одбор. Истите извори велат дека со тоа старите кадри на СДСМ сакаат да му покажат лојалност на лидерот, да му порачаат дека ја примиле пораката и дека ќе бидат послушни ако за нив најде место во новите раководни органи на партијата. "Никој во партијата не сака да ја коментира таа изјава на Црвенковски, но пораката беше јасна, дека лидерот не сака експонираните членови на СДСМ секој ден да се врткаат по кафулињата", вели еден поранешен партиски функционер на СДСМ.
Во СДСМ на големо се коментирало на кого директно Црвенковски ја упатил критиката за улица Македонија. На таа улица повеќе или помалку се врткаа и тројцата партиски екслидери - Владо Бучковски, Радмила Шеќеринска и Зоран Заев, но и првите потпретседатели пратениците Јани Макрадули и Игор Ивановски. (Н.С.)

http://www.vest.com.mk/?ItemID=5463190FA86C874599F105583E6305A8

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
dobredojde nazad branko, ustvari toj tuka i bese ama izleze od sifonjerot

volio je konje vrane, po livade razigrane , sat sa zlatnim lancem i salase.................. sve je imo nista imo nije, propio se nije proslo mnogo dusu svoju dzavou je prodo)))))))))))

Kajgana Shop

На врв Bottom