Абе шо бидна со млекарите?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Види, ти ме праша каде да ме читаш, јас ти кажав. Ако не сакаш да ме читаш, не мораш. Не зависам баш од тоа. Во врска со квантитетот на ставовите, истиот е минорен споредено со квалитетот на истите. Мислам дека не можеш да ја коментираш мојата работа и не си компетентен. И добро би било да пишеш некоја декларативна реченица во постов, се чувствувам како на тест.:back:
Девојче, на Интернет имаш милијарда медиуми, милијарда институции, милијарда статии од врвни научници, статии од милијарда врвни аналитичари,

на пр. ако НАСА или Стивен Хокинг се за тебе неквалитетен извор, немам зборови...:nesum:

Мислам дека не можеш да ја коментираш мојата работа и не си компетентен
Грешка си.
Јас сум компетентен, луѓето кои те прочитале СЕ КОМПЕТЕНТНИ.
Освен ако не си мислиш дека ти си Уставен Суд или некое божество на кое обични смртници како нас не се достојни да оценуваат такво возвишено суштество како тебе.
Инаку Сталин, Тито и бирократите од ЕУ размислуваат како тебе.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Девојче, на Интернет имаш милијарда медиуми, милијарда институции, милијарда статии од врвни научници, статии од милијарда врвни аналитичари,

на пр. ако НАСА или Стивен Хокинг се за тебе неквалитетен извор, немам зборови...:nesum:

Грешка си.
Јас сум компетентен, луѓето кои те прочитале СЕ КОМПЕТЕНТНИ.
Освен ако не си мислиш дека ти си Уставен Суд или некое божество на кое обични смртници како нас не се достојни да оценуваат такво возвишено суштество како тебе.
Инаку Сталин, Тито и бирократите од ЕУ размислуваат како тебе.
Не си ме прочитал и не си компетентен. Мелеш без покритие. Наса не ги става на Интернет своите веродостојни податоци. Тие најпрво поминуваат низ ,,експертска" проверка, така наречен test q момент, па понатаму доаѓаат до нас. Се знае што е релевантен податок. Книга! Одиш во библиотека и читаш Шопенхауер, да речеме.Дека сум совршена не сум, но не сум ни портпарол. Извини. Можеби друг пат.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зашто темава од едно се префрли на друго. Од крави и споменици отиде на оценување на членови од форумов што како заработуваат. Јес да е новинарка-медиуми-телевизија поврзано али отиде далеку се.

Факт дека млекарите и нивното истурање по шахти и миење на опинците со млекото е веќе заборавено по медиумите. Сеа поинтересно е бронзениот Александар на плоштад. Исто како и со заушките и свинскиот грип. Ги имаше цело време па пополека ги снема и беа засенети од други вести. Така е во нормалниот свет. Но кај каде што е се партизирано и обоено мора да има и такви муабети. Како и да е Аце наш сеа е популарен заедно со другите свои бронзени милионери што ке стојат на плоштад. Следна недела, не се знае :toe: ...

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Знете што бидна со млекарите?
Ги викнаа на “информативни“ разговори во полиција,им се заканија со тоа дека и децата ќе им ги избркаат од работа и слични ствари. И никој не е будала да излезе на улица посе чудни “информативни“ разговори во полиција....
Ете тоа се случи.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Знете што бидна со млекарите?
Ги викнаа на “информативни“ разговори во полиција,им се заканија со тоа дека и децата ќе им ги избркаат од работа и слични ствари. И никој не е будала да излезе на улица посе чудни “информативни“ разговори во полиција....
Ете тоа се случи.

АХАХАХХА

Ме изнасмеа!!!

Баш поминував пред МВР пред некое време и гледам гужва 50.000 души!

Прашувам еден, чика што е ова протест некој да не има?

Тој ми вика: - Не бе, чекаме ред за информативен разговор:pos2::pos2::pos2:

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Па ако следиш и мислиш малку повеќе ќе сфатиш некои работи...
Ама не и тоа за секого...:toe:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Немора да се напаѓаат новинарите туку треба да се замислиме ние.Новинари како новинари одат кај што ќе намирисаат нешто.Но што се случува овде.Пред некое време имаше тема "млекари идете у п.м."На таа тема се фрлаше со дрва и камења по млекарите зошто протестирале,блокирале итн.Од нас беа плукани.Од кај е сега оваа загриженост за нив.Па никој не ги спомнувал па биле заборавени и што уште не.ЕЕееее дволичност наша.Ние за една тема не можиме да се погодиме па за државава или за името ќе сне се погоделе.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
:pos: Значи Геро е шеф сале на “опозицинерското новинарство“. Тогаш ако има црно мора да има и бело. Па по таа математика, топло ти препорачувам на официјалниот веб сајт, да му напишеш на Ѓорѓе Иванов дека е полтрон на Груевски, а на оној младиот вмровски пратеник со репчето во лице на утакмица на Вардар на стадион да му отидеш и да му кажеш дека додека он му лиже на Протугер а овој му лиже на Груевски, ти неговата работа би ја работел двојно почесно, зашто овој е само партиски активист шо некад лепел плакати.

Коа си на Градски веќе, влези кај Латас, и прашај го да ти покаже лист кај што е он на платен список на ВМРО за да пропагира “независно новинарство“ и на крај сите документи однеси ги кај Велија, и прашај го за кого веќе работи, пошто не можеме да оцениме низ годиниве, и дали ќе ти ги објави.

Иначе, пошто гледам дека анализи ти одат фантастично, ја учев за молер кај Мајстор Митко у Козле... и сеа си го работам занаетот. Кажи ми те молам, пошто мајсторов ми умре пред некоја година, ја треба да ги фарбам плави или црвени ѕидовиве, зашто газда Митке не ми кажа за кого бил... :helou:
Ај не е лошо 2-3 пати да се препрочиташ шо си напишал...оти вака ќе мислам дека си ретардиран...бидејќи јас кажав млади деца како ги користат за политички пропаганди,а не стари глодари ко Латас и компанија шо лижат мадиња...

Додека ти лижеш кај локалниот партиски шериф во штаб, јас заработувам на 18 години за да ти платам тебе образование, да не останеш без мозок.
Драга сестро мило ми е што уабво си ја упила задачата и првиот збор ти е "Додека ти лижеш кај локалниот партиски шериф во штаб"...БРАВО

А ко второ,драга сестро ме интересира за која општествена област пишуваш со твоите 18 год??(и ако имаш блог или сл. дај ми линк по ПП)

update:

1. денес 13:22
    Новинарка

Оу мај гад... Се надевам дека не е нешто у кое сум серела за министерот
---------------------------------------------------------

на профилот на на Deep Purple ја најдов оваа таза изјава од нашата 18 годишна независна новинарка!!!

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ma so regrutiranje na mladi kvazi novinari gero ima kjar..ili ke mu se zrtveni jagnina ili ke proizlezat idni kreatori na ``fabriki``

18 godini i novinarstvo...``zlatno slavejce`` i san remo

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Ве читам и се чудам,поставувате сериозно прашање што бидна со млекарите?
А вие забегавте на друга планета и се пичкате на сосема друга тема .
Моше Баум си заминал од државата прд извесно време објавиа медиумите, а случајот останува нерешен за млекарите, и владата нема волја да го реши случајот за жал на млеко производителите.
Нашата влада се занимава со сопствениот рејтинг и не и е ама баш ни најмалку битно што се случува со народот кој ја донел на власт , тоа се нивните пред изборни ветувања ПРЕРОДБА ВО 100 ЧЕКОРИ ,што ветиа исполнија ветија, Ветија дека ќе тече мед и млеко, а млекото потече останува уште медот да потече, а каде да е и тој ке потече.
Асега вратете се на темата:duel:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Ве читам и се чудам,поставувате сериозно прашање што бидна со млекарите?
А вие забегавте на друга планета и се пичкате на сосема друга тема .
Моше Баум си заминал од државата прд извесно време објавиа медиумите, а случајот останува нерешен за млекарите, и владата нема волја да го реши случајот за жал на млеко производителите.
Нашата влада се занимава со сопствениот рејтинг и не и е ама баш ни најмалку битно што се случува со народот кој ја донел на власт , тоа се нивните пред изборни ветувања ПРЕРОДБА ВО 100 ЧЕКОРИ ,што ветиа исполнија ветија, Ветија дека ќе тече мед и млеко, а млекото потече останува уште медот да потече, а каде да е и тој ке потече.
Асега вратете се на темата:duel:
od kja ti ova go procita ili slusna Ветија дека ќе тече мед и млеко, ili ufrlas mahimalisticki proekcii za posle da mozes da napagjas?

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
od kja ti ova go procita ili slusna Ветија дека ќе тече мед и млеко, ili ufrlas mahimalisticki proekcii za posle da mozes da napagjas?

„Секоја година Македонија се соочува со млечна криза и тоа е проблем на илјадници земјоделци. Токму затоа ни е потребна ваква млекарница“, рече Груевски, најавувајќи и други странски инвестиции од ваков карактер.
„Станува збор за значајна и голема инвестиција што ќе овозможи да нема веќе млечни кризи, која ќе придонесе за континуиран откуп и склучување долгорочни договори за соработка со млекопроизводителите

Ставревски велеше:
Наместо млечни кризи што ги гледавме во минатото, со истурање на млекото по улиците поради монополот на битолската млекарница, во иднина ќе имаме млечна криза поради недостиг од млеко во однос на побарувачката за откуп од зајакнатата конкуренција.

Само колку да те потсетам оти гледам почна да подзабораваш со што се чукаше во гради :back:

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
„Секоја година Македонија се соочува со млечна криза и тоа е проблем на илјадници земјоделци. Токму затоа ни е потребна ваква млекарница“, рече Груевски, најавувајќи и други странски инвестиции од ваков карактер.
„Станува збор за значајна и голема инвестиција што ќе овозможи да нема веќе млечни кризи, која ќе придонесе за континуиран откуп и склучување долгорочни договори за соработка со млекопроизводителите

Само колку да те потсетам оти гледам почна да подзабораваш со што се чукаше во гради :back:
Добро де ова е една од работите што на Грујо ќе му донесе негативни поени, тоа е факт. Жално е што СДС нема со што да добие позитивни поени. Кога се во опозиција глумат социјалисти и грижа за работниците и земјоделците, а кога ќе доат на власт се елитисти и за земјоделие даваат по 0,002% буџет.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Се најдов повикана на темата, бидејќи претходно бев наречена соросоид и марионетка на Геровски, затоа што сум стипендист на МИМ.

Дали самиот збор „соросоид“ те навредува?
Мене на пример некој да ме смета за соросоид - ептееен би ме навредило.
Соросоид сега во Македонија означува „мекотел“, „геропулос“, „предавник“, „анти-македонец“, „спремен да го продадеш идентитетот на македонците“, „спремен да го смениш името на државата“, ...

Интернетот е направен со цел да се контролираат мислењата на широка маса луѓе. Американизирана пропаганда.
Хммм, никако не можам да се согласам со тебе за ова.
Напротив, на Интернет контрола на мислењата не е возможна. Еве ти пример - форумов кајгана. Сите си имаме свои ставови и никој не може да го контролира твоето мислење што го изнесуваш.

Инаку за млекарите: Еве вечерва А1 кажаа еден прилог за федерацијата на фармери - се расцепиле затоа што дел од фармерите сметале дека федерацијата не им ги штити интересите (посебно на млекарите кооперанти на Сведмилк).

Од друга страна - кооперантите на другите млекарници си ќутат, си го продаваат млекото си добиваат надокнада и си добиваат владин бонус за секое литро продадено млеко. За нив ни А1 ни никој не збори.
Кујзнае з’ш ...

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174

изјави кои се даваат при отварање на секој погон..., да не требало да речат овие шо отвараат се костаплери ...да ги знаеле сигурно би рекле така

Ставревски велеше:
Наместо млечни кризи што ги гледавме во минатото, со истурање на млекото по улиците поради монополот на битолската млекарница, во иднина ќе имаме млечна криза поради недостиг од млеко во однос на побарувачката за откуп од зајакнатата конкуренција.

изјави кои се даваат при отварање на секој погон..., да не требало да речат овие шо отвараат се костаплери ...да ги знаеле сигурно би рекле така

Kajgana Shop

На врв Bottom