Предлог од јужните цигани

• Креатор на темата Креатор на темата kojoti
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 декември 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Оваа се врти на еден од форумите задниве неколку дена

1) Greece recognizes FYROM with the constitutional name Republic of Makedonija and removes any reservations for Makedonija's accession to EU, NATO etc. Greece affirms and respects Makedonija's territorial integrity.
2) The Makedonci are identified as a distinct, South Slavic ethnic group with their own language (termed as Makedonski), heritage etc. exactly like the other modern Macedonian ethnic groups, e.g. Greeks, Albanians, Bulgarians etc. A modern Macedonian ethnic group is any ethnic group inhabiting the modern region of Macedonia (Region Makedonija in Makedonski).
3) RM affirms and respects the territorial integrity of the Hellenic Republic and specifically Greek sovereignty over the largest part of Macedonia Proper (Star Makedon in Makedonski, Gnisia/Archea Makethonia in modern Greek), the territory of the original, ancient Hellenic kingdom of the Macedon (Stari Makedoni in Makedonski, Archei Makethones in modern Greek). The exact boundaries of the part of Macedonia Proper under Greek sovereignty have been established in previous international treaties.

Ако темата не е за овде Модератори можете да ја преместите

ne sme moderni, si iame kontinuitet

suverenost nad okupirano mesto ne priznavam

Не им верувај на Данајците и кога поклони ти носат. Добро да не генерализирам не се сите такви, ама политиката нивна на државно ниво е таква за да се сомневаме во се.
И што им текна сега па го омекнаа срцето :), фала богу ќе не признаат како луѓе, а не нижа форма на безрбетници :).
Нема врска ова според мене нивната политика е максимално агресивна против нас, и ние никогаш нема да се откажеме од сопствената историја. Затоа што не сакаме да бидеме дрво без корен, затоа што такво дрво не можи да преживее, ќе се исуши.

Некои од нашите се сложуваат на овој предлог и бараат да се достави до јавните медиуми во Република Македонија

Јас сум против

Внимание!

Ова е предлог како на Фрчковски што беше:

NORD MACEDONIJA
MAKEDONSKI LANGUAGE
MAKEDONSKI NATION

тоа ти е исто како

Adidas i Adibas

NIKE i NEKI

SONY i SQNY

1) Greece recognizes FYROM with the constitutional name Republic of Makedonija and removes any reservations for Makedonija's accession to EU, NATO etc. Greece affirms and respects Makedonija's territorial integrity.
2) The Makedonci are identified as a distinct, South Slavic ethnic group with their own language (termed as Makedonski), heritage etc. exactly like the other modern Macedonian ethnic groups, e.g. Greeks, Albanians, Bulgarians etc. A modern Macedonian ethnic group is any ethnic group inhabiting the modern region of Macedonia (Region Makedonija in Makedonski).
3) RM affirms and respects the territorial integrity of the Hellenic Republic and specifically Greek sovereignty over the largest part of Macedonia Proper (Star Makedon in Makedonski, Gnisia/Archea Makethonia in modern Greek), the territory of the original, ancient Hellenic kingdom of the Macedon (Stari Makedoni in Makedonski, Archei Makethones in modern Greek). The exact boundaries of the part of Macedonia Proper under Greek sovereignty have been established in previous international treaties.

Македониџа???Д Македонци???
Абе овие болни се.:tapp:

Приметете сега кои медиуми ке го објават предлогот како позитивен, тоа ке бидат истите кои не советуваат да се самоукинеме.

Дневник, Кутрински, А1

Сега е 9 мај 14:43

Приметете сега кои медиуми ке го објават предлогот како позитивен, тоа ке бидат истите кои не советуваат да се самоукинеме.

Дневник, Кутрински, А1

Сега е 9 мај 14:43
Ја заборави "сега" на Бранко Герошки.

Баш супер - Грците се Македонци, Бугарите се Македонци, Албанците се Македонци... Сите се Македонци. А само ние сме Македонци.

Но, нели - ние сме Makedonci, а тие се Macedonian ethnic groups - жити огромната разлика :tapp:

Овие не се нормални. Немаат ништо на што да ја основаат својата пропаганда повеќе. Крај за нив. Нам ни останува само да истраеме на својот став, па за да мора да ја признаат целата Македонска нација како таква. Како бонус, ќе треба да платат огромна отштета за геноцидот што го направиле врз Македонците од Беломорска Македонија во 1948-49та. Како што се пред банкрот и онака (читав некој извештај за тоа пред некој ден), црно им се пишува.

Е па - рецесија. Не можат веќе да си го дозволат тој луксуз да издржуваат цела држава која се финансира само од лаги.

НЕ нема шанси потпис на ова е велепредаство

Луѓе, јас ја разбирам вашата фрустрација со Грчка но зашто мора да ги навредувате циганите ?

Не го навредуваме прекрасниот Ромски народ. Терминот “циган’’ тука е употребен како карактерна особина.

Да пробам да го уловам моментот...

Та нели вие се викате македонци меѓусебе? :):):):)

Интересно нели? :)

Да пробам да го уловам моментот...

Та нели вие се викате македонци меѓусебе? :):):):)

Интересно нели? :)

И што сега ...

Ти си паметниот....

И што сега ...

Ти си паметниот....

Не бе, ние сме Албанци дека така сме си се викале меѓусебе.
Вие се викате меѓусебе македонци, така според таа логика (ваша) предлогов ми изгледа како добар.

Според ваша логика де...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom