Владата под дипломатски напон

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што ние светот го разбираме како поле за културен натпревар на народите.

Некои мислат дека добронамерните амбасадори со цел да ни помогнат, укажале на грешката на владата и не советуваат дека судот не е во право.

Светот не функционира така наивно. Тие луѓе си бркаат свои интереси, и к.р ги боли за Македонија.

Тоа го велам, на страната на ЕВН има една критична маса која е здружена со цел да ги протурка нивните интереси, додека нашата критична маса е поделена само затоа што по секоја цена сакаме на комшијата да му умре козата. Ај разбирам кога поделеноста се однесува на внатрешни прашања и проблеми кога дирекни соочувања имаат аргументи на политичките субјекти, но зошто и во овој случај некој не може да се надмине себе си па да застане зад државата т.е. зад ЕЛЕМ. Зошто ако изгуби, сите ние губиме. Тогаш е непродуктивно како и сега да се докажуваме кој бил во право нели.Едноставно така прави целиот свет.

од кај толку сигурен ги имаш видено документите?договорите го познаваш нашето право?ги имаш видено одбиените докази?

а ти ги имаш видено и пресудуваш?

од кај толку сигурен ги имаш видено документите?договорите го познаваш нашето право?ги имаш видено одбиените докази?

Гледај сега се работи за заостанат долг којшто бил уште од времето на ЕСМ. И сега се спори дали ЕВН да ги врати тие пари или не. Во ниеден случај не може Македонија т.е. ЕЛЕМ да му плаќа пари на ЕВН.

Еве сеа пластичен пример ко на мало дете. Сестра ти мене ми должи пари. Она иде во странство и јас сега доаѓам кај тебе и барам пари од тебе. Одиме на суд и судот одлучува ти да ми ги дадеш парите на мене. Ти се жалиш на повисок орган да се преиспита одлуката.

Овој повисок орган може само да ја укине одлуката според која ти мене ми враќаш пари, во ниеден случај не може јас на тебе да ти даам пари. Капиш?

а ти ги имаш видено и пресудуваш?
тогаш што збориш дека неправедно е што викаат дека е неправедна пресудата и вршат притисоци

Гледај сега се работи за заостанат долг којшто бил уште од времето на ЕСМ. И сега се спори дали ЕВН да ги врати тие пари или не. Во ниеден случај не може Македонија т.е. ЕЛЕМ да му плаќа пари на ЕВН.

Еве сеа пластичен пример ко на мало дете. Сестра ти мене ми должи пари. Она иде во странство и јас сега доаѓам кај тебе и барам пари од тебе. Одиме на суд и судот одлучува ти да ми ги дадеш парите на мене. Ти се жалиш на повисок орган да се преиспита одлуката.

Овој повисок орган може само да ја укине одлуката според која ти мене ми враќаш пари, во ниеден случај не може јас на тебе да ти даам пари. Капиш?
евн не бара да му се плати евн не сака да плати за долгови кои не може да ги наплати плус тие се направени пред да биде приватизирано есм

тие пари се уствари ненаплатените сметки пд граѓаните кои датираат од мислам дека 1995 до приватизирањето на есм .Како они да платат кога не можат да ги наплатат сметките ?

тогаш што збориш дека неправедно е што викаат дека е неправедна пресудата и вршат притисоци

евн не бара да му се плати евн не сака да плати за долгови кои не може да ги наплати плус тие се направени пред да биде приватизирано есм

тие пари се уствари ненаплатените сметки пд граѓаните кои датираат од мислам дека 1995 до приватизирањето на есм .Како они да платат кога не можат да ги наплатат сметките ?

Ја да не треба да им ги наплатам, нек си најдат чаре...
Ако превзеле таква обврска, кога потпишувале договори...

Ја да не треба да им ги наплатам, нек си најдат чаре...
Ако превзеле таква обврска, кога потпишувале договори...
елф има причина по 200ти пат кажувам зошто креваат џева чим креваат значи има начин како да го избегнат плаќањето (или полошо може да не одерат)

Ај бе немој да плачете веќе.

Уцени, конспирации дрн дрн.

Ако Македонија по било кој основ на крај исплати поголема сума на пари на ЕВН по основ на некаква оштета, одговорноста за тоа МОРА да ја сноси оној кој неуко се впуштил во таква авантура. ТОЧКА.

"realen_07", realno ne pod navodnici, odgovornosta treba da ja ponese onoj koj go chital (pishuval) i potpishal dogovorot.
Ke ti dam primer:
Pravev zakup na zgrada (shop), gi dogovoriv site bitni uslovi (po moe togashno svakjanje i iskustvo) od: cena, osiguruvanje, moznost za prekin na dogovorot, do kosenje treva i chistenje sneg, no koga go dobiv dogovorot vo pishana forma na petnaest stranici imashe shto da prochitam i vidam.
Vo eden chlen stoeshe slednovo:
Ako zgradata bide oshtetena ili unishtena vo pozar, zemjotres, poplava, lizganje na zemjishte... jas sum dolzen da ja plakjam zakupninata za vreme na nejnata sanacija ili do istekot na dogovorot (vo osiguruvanje, koe jas trebashe da go plakjam, bea predvideni site mozni prichini za shteta a nadomestokot koj trebashe da go isplati osiguritelnata kompanija na sopstvenikot samo za zgradata beshe 5 milioni dolari)...

"realen_07", realno ne pod navodnici, odgovornosta treba da ja ponese onoj koj go chital (pishuval) i potpishal dogovorot.
Ke ti dam primer:
Pravev zakup na zgrada (shop), gi dogovoriv site bitni uslovi (po moe togashno svakjanje i iskustvo) od: cena, osiguruvanje, moznost za prekin na dogovorot, do kosenje treva i chistenje sneg, no koga go dobiv dogovorot vo pishana forma na petnaest stranici imashe shto da prochitam i vidam.
Vo eden chlen stoeshe slednovo:
Ako zgradata bide oshtetena ili unishtena vo pozar, zemjotres, poplava, lizganje na zemjishte... jas sum dolzen da ja plakjam zakupninata za vreme na nejnata sanacija ili do istekot na dogovorot (vo osiguruvanje, koe jas trebashe da go plakjam, bea predvideni site mozni prichini za shteta a nadomestokot koj trebashe da go isplati osiguritelnata kompanija na sopstvenikot samo za zgradata beshe 5 milioni dolari)...
Заеби наводници vancevtodor.
Договор за закуп на зграда и меѓународни договори се два различни поима.
Договорот мислам дека е на увид на сите институции вклучително и МВР, така да доколку имало некакви штетни елементи во него, нека си ја сноси одговорноста оној што го направил и составил.

Доколку владата го изгуби спорот со ЕВН, а меѓународниот суд пресуди милионска оштета која ќе треба да ја платат граѓаните на Република Македонија (види случај ОКТА)....за кого вие тогаш ќе навивате и од кого ќе ви се гади ?

прашањето не го поставуваш - што ако ЕВН изгуби и државната компанија го добие спорот, него обратно.

сакаш јас да ти одговорам?
ако ЕЛЕМ го добие спорот, тебе ќе те снема 2 месеци од темата, додека се не се заборави, и дојде некоја нова.
ако ЕЛЕМ го изгуби спорот, ти ќе бидеш најсреќен на свет.

па што.. и онака тебе никој од џеб нема да ти земе пари. данок и онака си плаќаме. е сега, дали ќе имаме уште еден стадион екстра или не, те заболе нели? никој нема куќата да ти ја земе. затоа те боли уво - боље владата да го јаде, него македонија да има ќар

толку е проста математиката.
решете се еднаш, владата го конторилира судот или не? паднаа ли нејзините закони на уставен за веронаука, трето дете? што уште ќе изјавите - да го конторилира основен суд два, апелационен, ама нема контрола над уставен?

очигледно дека нема контрола, да би имала немаше 1+1 да биде еднакво на 2.
ок, еве да бидеме пристрасни и субјективни. да речеме во случајов имала контрола и придонела за одлуката на судот против интересите на страснкиот инвеститор, тогаш од каде вие тоа го знаете? нели постапката сеуште е во тек? нели се закануваат дека ќе одиме на меѓунардона арбитража? уште неотидени, изгуби ли ЕЛЕМ?
не.
не, ама во твои очи да. зошто? бидејќи си убеден во тероија како владата намерно делувала врз судот се со цел да се избркаат инвеститорите, никој никогаш да не инвестира во македонија, сите ние да испоцркаме за струја.
сега site ние треба да веруваме во оваа тероија, само колку ти да бидеш во право.

на страна тоа што ЕВН прикажувал инвестиции од пари собрани од наплата што не се реални инвестиции и што е спротивно на договорот, за што ќе плаќа пенали (така бар најави ставревски). треба да заборавиме што не поднесувале месечен извештај спротивно на договорот до каде оди наплатата, да заборавиме што договореното за реални инвестиции не го исполниле..

абе мислете малку со своја глава да му се сневиди..

Заеби наводници vancevtodor.
Договор за закуп на зграда и меѓународни договори се два различни поима.
Договорот мислам дека е на увид на сите институции вклучително и МВР, така да доколку имало некакви штетни елементи во него, нека си ја сноси одговорноста оној што го направил и составил.

Abre "realen_07", poentata na mojot primer e vo sosema drugo neshto, ako jas ne gi shtitev moite interesi, toj chlen od dogovorot nemashe da go "vidam" a ako bev pochesten so malku $$$$$ nemashe da vidam i mnogu pobitni raboti.
A dogovorite deka bile na uvid, toa mozat samo na vas od Bihakjka da vi go kazuvaat i vie da veruvate.

ps. navodnicite se zaradi toa shto tvojata realnost se Branko, Frchko, Milchin....tvorcite na Ljubcho, Grujo.

Целата работа е во тоа што никој нормален немаше да му го продаде ЕСМ на ЕВН или на било кој за 200 милиони евра,ако тој истиот не превземеше обврски да изврши наплата од фирмите и граѓаните во висина од 200 милиони евра кој требаше да ги подели со државата,која пак со продажбата сакаше да си го тргне газето од репресивна наплата на долговите,со што како и секоја власт во секој случај губеше на избори доколку наплатува заостанатаи долгови од фирмите и граѓаните.Затоа Бесими состави илегален договор со ЕВН кој до ден-денес воопшто не е доразјаснет,а оние 200 милиони ќе ги лапне “матната“,како и секојпат.На тој начин ЕВН се стори газда на фирма за 200 милиони која во најмала рака вредеше 600 милиони евра.Сега пред народот ќе се продаваат “бардиња“ или мадиња за бубрези,демек ќе се суделе на меѓународни судови,ќе не исклучеле од енергетската заедница,дрн,мрн,и разни други заебанции,само да не се плати вистинската вредност на поранешното ЕСМ.Власта чии министри учествуваа во продажбата на ЕСМ ќе се прави “на Тошо“,а народот слепо како “сопнат коњ“ ќе верува дека на светот расте трева само на она место на кое го “сопнале“.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom