M
marsovka
Гостин
а бе ќе речат дека се одговориле ама уствари евн ќе им рече слушајте сеа ја укашкавте работата за да медиумите по светот не ве напрваат перемперде ќе правите ние што ќе речемеНе ме разбра...ќе се договорат....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а бе ќе речат дека се одговориле ама уствари евн ќе им рече слушајте сеа ја укашкавте работата за да медиумите по светот не ве напрваат перемперде ќе правите ние што ќе речемеНе ме разбра...ќе се договорат....
а бе ќе речат дека се одговориле ама уствари евн ќе им рече слушајте сеа ја укашкавте работата за да медиумите по светот не ве напрваат перемперде ќе правите ние што ќе речеме
На ничија страна да бидеме реални владата направи кобна грешка што се чепна со голема странска компанија ,и сеа цехот ќе го плаќаме ние како граѓани....
Ај па вие ко се фатифте за таа нова година како за време на старото ЕСМ да не снемуваше струја.Треба во случајот некој да се суди.Да се види и провери продавачот.Нешто сепак смрди.В.Борозан веднаш по продажбата замина за Аустрија како амасадор.Случајно?Зошто беше експресна продажбата на ЕСМ.Ушло очи ќе извадеше дури го продаде.Па уште ко се кажа цената прослави направија не баре кој знае колку пари зедовме.Од дрто подолгиот го зедовме, ете тоа зедовме.И среќа што падна владата на Ушло оти ТЕЦ Неготино готово беше за џабе да се даде.4 000 000западногермански еура ќе земевне.Ни избегаја од раце.И сега нешто очигледно нее како што треба.Нешто е труло у држави ........и кој ние крив?ЦАЦКО?во охрид ли снема струја за нова година или во скопје!?
А кои се експертите?Весна Борозан?Панде Лазаров?Златко Симоновски?Кој?Еееееее експертите наши пред да се продаде ЕСМ се заштитија ако останат без работа да земат по 150 000 до 200 000еура западногермански се разбира.Тие се експертите?Воне после ебајне нема каење.Да некој промислуваше по три/четири пати и ја гледаше со микроскоп секоја точка и запирка од договорите кога ги продаваше ОКТА, Телекомуникациите, ЕСМ...денес немаше да ги имаме овие спорови..... само некој се брзаше да пошто пото земе пари.
Што мислеа овие нашиве експерти...... дека со интернационалните компании ќе можат да си играат како сакаат...неме никаква врска тука дали сме во право ние или не сме..по други правила се игра тука кои очигледно не ги знаеме или сме им недораснати.![]()
Охрид во строг центар.30 000 туристи беа сведоци.во охрид ли снема струја за нова година или во скопје!?
А ти што сакаше државата да направи? Да го натрти гзот пред Австријците затоа што се ``голема компанија``? ЕЛЕМ тужеше и Судот во Македонија пресуди во корист на ЕЛЕМ. Ако Австријците се незадоволни нека тужат пред Меѓународни судови, а не да уценуваат преку нивните амбасадори.![]()
Добро кажано.Мислам дека ќе се натртат , но.........за всушност на сите нас да ни го опнат, а се заради глупавоста на вождовиве наши, кои немаат капацитет да ја сватат целината и интеракцијата на елементите...и да си ја реализираат замислата, без при тоа да ги испокршат сите јајца во корпата...за да си вапцаат само едно...![]()
Што да прави Владата со одлука на Основен суд Скопје ?
Срамно е сето ова, овие политички притисоци.
Ова е класичен рекет.
Ја па мислев дека амбасадорот има друга функција, а овој видиш...Јас сум тука за да ги штитам интересите на Американските инвеститори.
а јас прашувам што мислеше груевски со отворен напад на евн(австриската компанија и инвеститори) која е голема компанија а не некое малечко фирмиче?И јас ги прашувам .... сите оние кои се на австриска страна ...
Треба ли владата да притисне врз судството да смени одлука или?
треба ли владата да се меша у судство?
а јас прашувам што мислеше груевски со отворен напад на евн(австриската компанија и инвеститори) која е голема компанија а не некое малечко фирмиче?
Колку што гледам австријците тепаат .....
Сила бога не моли научете го тоа и да калимеро нема правда