Владата под дипломатски напон

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме разбра...ќе се договорат....
а бе ќе речат дека се одговориле ама уствари евн ќе им рече слушајте сеа ја укашкавте работата за да медиумите по светот не ве напрваат перемперде ќе правите ние што ќе речеме

а бе ќе речат дека се одговориле ама уствари евн ќе им рече слушајте сеа ја укашкавте работата за да медиумите по светот не ве напрваат перемперде ќе правите ние што ќе речеме

Да ги преселиме на Илинденска бб ако не а...?
Што викаш ти...?

На ничија страна да бидеме реални владата направи кобна грешка што се чепна со голема странска компанија ,и сеа цехот ќе го плаќаме ние како граѓани....

А ти што сакаше државата да направи? Да го натрти гзот пред Австријците затоа што се ``голема компанија``? ЕЛЕМ тужеше и Судот во Македонија пресуди во корист на ЕЛЕМ. Ако Австријците се незадоволни нека тужат пред Меѓународни судови, а не да уценуваат преку нивните амбасадори.:tapp:

Да некој промислуваше по три/четири пати и ја гледаше со микроскоп секоја точка и запирка од договорите кога ги продаваше ОКТА, Телекомуникациите, ЕСМ...денес немаше да ги имаме овие спорови..... само некој се брзаше да пошто пото земе пари.:toe:
Што мислеа овие нашиве експерти...... дека со интернационалните компании ќе можат да си играат како сакаат...неме никаква врска тука дали сме во право ние или не сме..по други правила се игра тука кои очигледно не ги знаеме или сме им недораснати.:toe:

во охрид ли снема струја за нова година или во скопје!?
Ај па вие ко се фатифте за таа нова година како за време на старото ЕСМ да не снемуваше струја.Треба во случајот некој да се суди.Да се види и провери продавачот.Нешто сепак смрди.В.Борозан веднаш по продажбата замина за Аустрија како амасадор.Случајно?Зошто беше експресна продажбата на ЕСМ.Ушло очи ќе извадеше дури го продаде.Па уште ко се кажа цената прослави направија не баре кој знае колку пари зедовме.Од дрто подолгиот го зедовме, ете тоа зедовме.И среќа што падна владата на Ушло оти ТЕЦ Неготино готово беше за џабе да се даде.4 000 000западногермански еура ќе земевне.Ни избегаја од раце.И сега нешто очигледно нее како што треба.Нешто е труло у држави ........и кој ние крив?ЦАЦКО?

Да некој промислуваше по три/четири пати и ја гледаше со микроскоп секоја точка и запирка од договорите кога ги продаваше ОКТА, Телекомуникациите, ЕСМ...денес немаше да ги имаме овие спорови..... само некој се брзаше да пошто пото земе пари.:toe:
Што мислеа овие нашиве експерти...... дека со интернационалните компании ќе можат да си играат како сакаат...неме никаква врска тука дали сме во право ние или не сме..по други правила се игра тука кои очигледно не ги знаеме или сме им недораснати.:toe:
А кои се експертите?Весна Борозан?Панде Лазаров?Златко Симоновски?Кој?Еееееее експертите наши пред да се продаде ЕСМ се заштитија ако останат без работа да земат по 150 000 до 200 000еура западногермански се разбира.Тие се експертите?Воне после ебајне нема каење.

Како бе судството корумпирано?! Па нели пола од судиите се со членска книшка на сојузот, а пола на дпмне така се бираат судии. Како така дозволуваат нивните кадри да се покажат колку всушност не се кадри да си ја работат работата за која земаат огромна плата? Како бе Владата која барем прави нешто е под дипломатски напон затоа што сојузот не е способен да склопи една реченица. Мене ми е доста од овие глупости!!! Искрено прашувам во која и за која држава работат овие од сојузот? Како може се да им е поважно од државата? Каде беа сите овие експерти и новинари кога се парчеше се во државава? Сега се јавија да кажат ова е штетно она е штетно за Македонија каде беа цело ова време во која глувчја дупка се криеја? Срамота!!! Сакате да се среди државата? Најдете ги оние кои ја земаа првизијата за се продадено притиснете ги натерајте ги да пропејат за дупките кои намерно ги оставиле во договорите и нека ги вратат парите кои ги земале само тогаш ќе тргне кога ќе се средат сите фабрики кои ги подарија тогаш ќе има и нови работни места. Сега не ме интересира кој ги продадте Телеком, ЕСМ, Окта вака нема никаков ефект од дробење т.е. фалење по телевизии кој повеќе украл :tapp::toe:

А ти што сакаше државата да направи? Да го натрти гзот пред Австријците затоа што се ``голема компанија``? ЕЛЕМ тужеше и Судот во Македонија пресуди во корист на ЕЛЕМ. Ако Австријците се незадоволни нека тужат пред Меѓународни судови, а не да уценуваат преку нивните амбасадори.:tapp:

Мислам дека ќе се натртат , но.........за всушност на сите нас да ни го опнат, а се заради глупавоста на вождовиве наши, кои немаат капацитет да ја сватат целината и интеракцијата на елементите...и да си ја реализираат замислата, без при тоа да ги испокршат сите јајца во корпата...за да си вапцаат само едно...:)

Мислам дека ќе се натртат , но.........за всушност на сите нас да ни го опнат, а се заради глупавоста на вождовиве наши, кои немаат капацитет да ја сватат целината и интеракцијата на елементите...и да си ја реализираат замислата, без при тоа да ги испокршат сите јајца во корпата...за да си вапцаат само едно...:)
Добро кажано. :)

Сите оние што ги бранат интересите на ЕВН на сметка на сопствената држава се само обични морони.

Добро бе повторно мешање баби и жаби.

Судската власт во Р.Македонија е независна од извршната.
Како што не се коментираат одлуки на Уставен така не се коментираат одлуки на Основен, односно си има право на жалба и сето тоа си оди во судска процедура.

Ова што го прават ЕУ и НАТО е рушење на судската власт.

Што да прави Владата со одлука на Основен суд Скопје ?

Срамно е сето ова, овие политички притисоци.
Ова е класичен рекет.

А Владата да се свести, силата е во домашните инвестиции, зошти ние во прв план поред профитот ни е нашиот човек, нашата држава.
Ние нашите пари ги трошиме 100% овде.

Што да прави Владата со одлука на Основен суд Скопје ?

Срамно е сето ова, овие политички притисоци.
Ова е класичен рекет.

И јас ги прашувам .... сите оние кои се на австриска страна ...
Треба ли владата да притисне врз судството да смени одлука или?
треба ли владата да се меша у судство?

Рикер убаво си кажа.
Јас сум тука за да ги штитам интересите на Американските инвеститори.
Ја па мислев дека амбасадорот има друга функција, а овој видиш...
Хмммм.....

СДСбјрм го продаде ЕСМ и покрај противењето на народот.
Чудно што не ја продаде полицијата и армијата...

Сега сакам лебарките од Сдсбјрм, Рикер, травеститот Валеро и хомосексуалецот Фуере да ми ги плаќаат сметките за струја.

Пред 2 недели изјавуваа дека одлуки на суд не се коментираат.
Само амбасадорите смеат да ги коментираат.
Ние не.

А Грујо треба да ги слуша амбасадорите, а не народот.

И секако, да го смени името во Република Амбасадорија.

И јас ги прашувам .... сите оние кои се на австриска страна ...
Треба ли владата да притисне врз судството да смени одлука или?
треба ли владата да се меша у судство?
а јас прашувам што мислеше груевски со отворен напад на евн(австриската компанија и инвеститори) која е голема компанија а не некое малечко фирмиче?

Колку што гледам австријците тепаат .....

Сила бога не моли научете го тоа и да калимеро нема правда

а јас прашувам што мислеше груевски со отворен напад на евн(австриската компанија и инвеститори) која е голема компанија а не некое малечко фирмиче?

Колку што гледам австријците тепаат .....

Сила бога не моли научете го тоа и да калимеро нема правда

Ја колку што гледам на суд изгубија 200милиончиња шо не платат ...
ако мислат дека се во право ...
шо не се жалат?

кои се они да ја притискаат цела држава и да не труат со изјави од амбасадори ... да ни се закануваат ... лапнаа фирма вез пари .... закон не ни почитуваат ... е шо сега ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom