Граѓаните на Македонија од јануари 2010 без визи

• Креатор на темата Креатор на темата ^^Smiley^^
  • Време на започнување Време на започнување

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
8 мај, (Нетпрес) - Европската организација “Европско движење за стабилност“, со седиште во Берлин, соопштила дека граѓаните на Македонија ќе патуваат без визи од јануари 2010 година.

Високиот претставник на организацијата Александра Стиглмајер, изјавила дека очекува Брисел наесен да донесе одлука за укинување на визите за граѓаните на Македонија.

“Колку што сме информирани, информациите добиени од земјите членки на Европската унија, за Македонија сигурно ќе се укинат визите. Не очекуваме некоја земја членка да го пролонгира укинувањето на визите“, рекла Стиглмајер.

Според неа во извештајот што ќе биде објавен на 18 мај, Македонија ќе се оцени како една од земјите од Западен Балкан што ги има исполнето условите за укинување на визите, пренесува “Ина“.

http://tocka.com.mk/vest.php?vest=12903&page=1

Ке поверувам кога лично ке ја поминам границата накај Еу (пр. Австрија).

имаше делегација Берлин деновиве мислам ..
само да се надеваме дека не е догооврено дајте нешто да ги усреќиме граѓаните па ќе мењаме име ..

Bezvizen rezim za Bugarija, Romanija.....ama ne i za UK, France....! Hahahaha!

Pak ke najdat zakacka da ne davaat bez vizi na sekogo.

Јас се заинтересирав за подолгорочна мултиентри виза за една земја, ми рекоа дека отприлика за 1 година нема да ми треба, и ми дадоа на пократок рок.
:)

Јас се заинтересирав за подолгорочна мултиентри виза за една земја, ми рекоа дека отприлика за 1 година нема да ми треба, и ми дадоа на пократок рок.
:)

Можеби следниот пат нема да ти дадат никаква,или ќе те натераат едно оро да им изиграш колку за да ги расположиш.Следниот пат за секој случај понеси зурли и тапани,со визите никогаш не се знае.:smir:

Да видам па нема да поверувам...пак ќе најдат некој нов бенџмарк, пример 2000 евриќа у кеш у тебе, па ќе те пуштат да поминеш граница.

Ова и да видам не верувам има некоја црна голема дупка што не ни ја кажуваат а и да знаат дека мене ЕУ не ме интересира ич нека идат да им вртат грб на циганиве доле од мене гит

Ке поверувам кога лично ке ја поминам границата накај Еу (пр. Австрија).

ако идеш по копнен пат нема како да поминеш граница на австрија или ќе поминеш граница на унгарија или на словенија.

Bezvizen rezim za Bugarija, Romanija.....ama ne i za UK, France....! Hahahaha!

Pak ke najdat zakacka da ne davaat bez vizi na sekogo.

Франција не е во шенген?

Да видам па да верувам

не се радујте пред врем до сега трребаше да има визно олеснување го нема па до 2010 па до 2011 и тако дајле :tv:

ако идеш по копнен пат нема како да поминеш граница на австрија или ќе поминеш граница на унгарија или на словенија..

Добро де.... уште во глава ми се старите членки на Еу. Ама мислам дека ја разбра поентата

во големите букви од договорот ќе стои дека не треба визи
ама во малите букви којзнае шо ќе има:helou:

Абе чекајте, па нели Б’лгарија си има проект да дели пасоши на македонци, за да одат истите без виза во ЕУ.

Сега наеднаш - сите ќе го поддржеле укинувањето на визите!??!?!

Дај Боже, ама се ми се чини дека во последен момент ќе најдат влакно во јајцето.

На пример гејците ќе речат дека штом гради владата споменик на голем грк во центарот во Скопје, „не мозе без визи“.
Бугарите ќе речат штом владата гради споменик на големи бугари во центарот во Скопје (Гоце, Даме, ...) - „не може без визи во ЕУ“.
Австријците ќе кажат дека штом ЕЛЕМ сака да си земе 200 милиони еура од ЕВН, „не може без визи во ЕУ“. Тие 200 милиони евра требало да им ги простиме на австријците, за да ни ги укинеле визите.
СДСх ќе каже штом не може да си купат леб, млеко и масло во едно најлонче - туку само споменици градела владата - „не може без визи дури тие не дојдат на власт во 2099 година“.

А од каде ќе добиеме официјална потврда за соопштениево? Владата или ЕУ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom