Не беше Видиќ крив,од кога побегна Џонс имаше уште 3-4 додавања,па Еванс не го покри Бент.Да не спомнувам дека Фостер доцнеше со реакцијата.тоа и не видов никој да го напаѓа Видиќ, според мене тој беше поголем виновник за голот, бидејќи дозволи да му побегне Џонс...
А бе што ја напаѓате одбраната. Не е точно дека не чини одбраната. Само еден од одбраната не чини, а тоа Фостер. А и него не треба да му се лутите, тој е на тренинг и тренира за во репрезентација. А знаете на тренинзи се примаат секакви голови. Само не ми е јасно како Капело ќе стави вакво нешто меѓу стативите. Едно е да тренираш голман, а друго е да го учиш некој да брани, а при тоа воопшто да не успееш да го научиш. Одбраната е истата од лани, ама подсетете се дека лани не бранеше Фостер. Само не ми е јасно што прави Ферги со Фостер. Или и тој остаре па не прави разлика што е натпревар, а што тренинг.Не беше Видич крив,од кога побегна Џонс имаше уште 3-4 додавања,па Еванс не го покри Бент.Да не спомнувам дека Фостер доцнеше со реакцијата.
Не е сега ни важно тоа,но сепак се гледа дека нешто во одбрана не функционира.И Видиќ можеби не е во ланската форма и Фердинанд го немаше,ама јасно е дека се тргнува надолу по киксовите на Фостер .
Ниту ќе правиме, ниту ништо . Нека си дојди Ван Дер Сар, и јас се надевам дека нема и Ван Дер Сар да му биди резерва на Фостер :pos2:. Инаку ќе треба Ферги да поднесе оставка :nenene:. Фостер ќе си го зачуваме како што рече некој погоре, за да вари чај во соблекувалната или нека ги носи дресовите.Ќе ве изненади Фостер на сите ќе видите, и ќе ви биде многу жал што не му верувате.Прави многу глупи грешки тоа е точно, но брани некој топки што тешко било кој друг може да ги одбрани.Сега и ќе се смеете, океј е.:smir:Ќе правиме муабет, за некое време
Ај мош некој ден, после 10-20 години, до тогај се надевам оти ке скисне у некој третолигашки клуб. Фала. Чао.Ниту ќе правиме, ниту ништо . Нека си дојди Ван Дер Сар, и јас се надевам дека нема и Ван Дер Сар да му биди резерва на Фостер :pos2:. Инаку ќе треба Ферги да поднесе оставка :nenene:. Фостер ќе си го зачуваме како што рече некој погоре, за да вари чај во соблекувалната или нека ги носи дресовите.
Ете само тоа нас ни фали во моментот, салам голман. Ван Дер Сар е класа од голман, но знаеме дека му се изброени деновите заради природни фактори. Мора да купиме салам голман, а и она што го имаме да го користиме, мислам на Кушчак. Човекот е сигурен и не лета како месечар. А имам и една порака до Капело. Кога веќе сака да му го тренираме голманот, барем нека ги фати судиите, да не губиме бодови.:pos2:Ај мош некој ден, после 10-20 години, до тогај се надевам оти ке скисне у некој третолигашки клуб. Фала. Чао.
А сега, ќе го "подавиме" малку фан клубот кога за жал во него членуваат и такви како тебе. Мене ми е јасен твојот проблем. Ти си "никој" во приватниот живот, патиш од комплекси да се истакниш и да наметниш твое мислење, патиш од комплекси да се правиш паметен. Ти успева "да се правиш", но не ти успева "да се направиш" паметен. А бидејќи одамна сите те помножиле со нула, бегајќи од немоќта да лечиш
комплекси во приватниот живот, тоа сакаш тука да го правиш. Моето ниво ти не можеш да го видиш, тоа
е далеку над твоето. Затоа премногу леташ, но никако да стигнеш таму каде што сакаш. Премногу работи "те гушат и ти пречат". Твојот простотилок, твојата некултура, твојот егоизам, самобендисаност, и неизживеаност, твојот волумен во главата. Но не се секирај, иако не сакам, сепак ќе се спуштам во близина на твоето ниво за да комуницираме. Ако имаш проблем со главата сигурно немаш проблем со тоа под главата (вратот), па крени ја главата, тоа лесно ќе го сториш оти е празна и лесна, па да го видиш тоа што посакуваш да го видиш. Јас не се карам со никој кој што нормално се однесува, има култура, основно домашно воспитување, и почит кој секој друг човек на планетата. А бидејќи ти ништо немаш, малку ќе ти реплицирам колку да ми се исплати спуштањето до твоето ниво. Токму ти си искомплексиран сељак кој сака сите да станат селани и да мислат како него. Коментираш по незнам кој пат за нешто што никој не го рече (дека ќе паднела формата на Манчестер), а незнам колку пати ти повторив дека никаде тоа не го реков. Коментираш за логика, ама незнам по која логика тоа го свати. Тоа е така затоа што сакаш на сите да им "делиш мозок", па додека си го "делел" мозокот, премногу си го "поделил" на сите и си заборавил за себе да оставиш. Биди сигурен дека го следам Манчестер многу повеќе од тебе, немој да мислиш дека ти си од времето на 1878 година, па да ни држиш тука предавања. Да не треба сега да кажеме оти Манчестер ќе губи до Јануари, а после ќе победува. За кој мозок спомнуваш кога одамна го имаш загубено. Пак халуцинираш зборови кој јас не сум ги рекол, а ги употребуваш за да бидеш интересен и генијален, својствено за искомплексиран и неизживеан сељак, не само според раѓање туку и според живеење. Друг напиша дека играме фантастично, а јас само реплицирав на тоа, а никаде не реков дека после Јануар ќе бидеме тиња. Имаш голем проблем и со просторот во главата, и побарај спас доколку не е доцна (ако воопшто има спас). Вистински фан на Манчестер каков што посакуваш да бидеш, не ги потценува и омаловажува Гигс и Сколс, не се нервира кога во фан клуб Ливерпул го фалам Манчестер Јунајтед, и не плачи нон стоп по Роналдо и Тевез. Цел Олд Трафорд го исвирка Тевез. Да не мислиш случајно, дека сите тие на Олд Трафорд се побудали од тебе или помали навивачи? Би сакал и со Роналдо да се увериш во истото. Сега вас ви е проблем што се уверувате дека сонцето грее во Манчестер и без некои двајца од многуте кои поминале во клубот. И не мора да ги молиш фановите на кои не можеш да им го наметнеш твојот простотилок. Тие ќе си читаат се што пишува тука, а оние кои ќе го попримат од тебе простотилокот, некултурата и заостанатоста, нека коментираат во твој стил. Секој си има свои идоли. И дете мало денес знае што е стара плоча, а што е компакт диск, но тебе ти е смешно затоа што си на нивото на касета. Сите тие се носачи на звук, ама касетата најмалку трае и најлесно го губи квалитетот.
Веројатно затоа настанал вакумот во твојата глава. И не мораш на секое да го спомнуваш Чомбе кога човекот не те споменува и не пишува повеќе тука заради таквите ретарди како тебе што сакаат да наметнат свои никакви ставови. И Чомбе не се сложува со твоите глупости, ама во ниеден момент прв не те навредил. Или вообичаено измислуваш, затоа што не знаеш како да го презентираш твојот простотилок и како да привлечиш внимание кое очигледно го немаш во приватниот живот. И ете гледаш сите прават компарации, па и ти направи компарација со женската што те остави и после се бакнува со друг . Јас извини, ама не плачам по старите женски, си фаќам нова. А ти можеш да си плачеш, очигледно имаш причина за тоа. Добро е само едно од тебе, а тоа е што си признаваш дека Роналдо ти служел за она за кое
служат женските. Па продолжи плачи си, ја сваќам загубата.
Од ова напишано ти тврдиш дека Роналдо ми служел за она што служат женските, не глупчо. Компарацијата е толку проста и ти пак не можеш да ја сфатиш. Роналдо е женската, Јунајтед си ти. Успесите во фудбалскиот свет е уствари ебењето на женската. Ти си бил претерано глуп чим не можеш ова да го сфатиш.Исто као сеа твојата бивша да оди да баци некој друг пред тебе а ти пред тоа си ја посрал од ебење и почињаш да ја мразиш. Тогаш го добиваш точно она што сака и стануваш патетичен како нејзе. Малце е глупа компарацијава, али се давам за да сфатиш и да не замараш после секоја победа дека ти си у "право".
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2415875&postcount=13003Мора да се постави посилно крило на местото на Ошеи. Се гледа дека не може да се снајде најдобро напред, а имаше толку многу посед на топката. Денес Флечер е одличен.
God bless the retarded kids. Стварно сум ти чепнал у слабите нерви чим во Сабота навечер у 1 саат ти си дома и ми реплицираш, зарем цел ден го мислеше ова бе парамециум на бато. Легни нешто некогаш во животот, не е лошо како што те убедува мајка ти од дома.
Значи се надмина себеси селанче мое. Сум делел мозок на сите а толку сум забораил тебе да ти поделам. Silly me.
Јас сум пател од комплекси, а амебава што пишува над мене после секоја победа има потреба за да си го задоволи своето премало его да искаже дека е во право во животов за нешто и пази пак не е у право. Секој пост ја одликува твојата премала интелегенција, доказ за тоа е тие два поста што ги оставив од тебе во фан клуб Ливерпул и нашиов фан клуб. Кој нормален и интелегентен човек би пишал вакво нешто:А вака како што ви тргна сезонава, за радување ќе треба да се обратите во трафика или во книжарница, па да ја барате книгата "научна фантастика". Retard alert, retard alert...
И тоа што го цитирав за компакт дискот не значи дека не знам што е, туку дека компарациите ти се ептен ретардирани. И Чомбе не мора нигде да го спомнувам освен за фактот дека го мрази Роналдо. Впрочем и затоа реков дека греши што Роналдо го нарекува Гејналдо, ама селските манири не можеше да си ги контролира па ми рече кој кур фактор сум бил да му кажувам кој да цени и кога му објаснив дека он со самото тоа што го спомнува Рони како Гејналдо при секоја прилика докажува дека уште не може да се помири дека замина и се придружи на Реал наспроти неговото тврдење дека ние не можеме да заборавиме на Кристијано јас добив порака дека сум бил глуп. Фино, глуп сум. Ама среќен сум што не сум до толку глуп да верувам на се што ке напишат медиумите и што можам да согледам дека сезонава ке биде далеку од идеална, а не да се тешам патетично.
И ете ја вметна таа реченица бла бла бла не сум знаел што е компакт диск и си пополни во празниот пост. Од ова напишано ти тврдиш дека Роналдо ми служел за она што служат женските, не глупчо. Компарацијата е толку проста и ти пак не можеш да ја сфатиш. Роналдо е женската, Јунајтед си ти. Успесите во фудбалскиот свет е уствари ебењето на женската. Ти си бил претерано глуп чим не можеш ова да го сфатиш.
Читам погоре и што да видам, се исто па исто. Глава, мозок, глава мозок глава мозок. Толку употребувани зборови од страна на селанчево а штета што не знае што значат.Но те сфаќам, веројатно како мал единствениот другар што си го имал те дупел за твојата енормно голема глава и зборот глава и мозок си ги внел во твојата разочарана психа со цел да се натераш самиот себеси дека имаш нешто повеќе од мозок на дете од 2 одделение и пази на форум најде да делиш памет, и најголема штета е што мислиш дека со тоа што ке напишеш долг пост нешто си направил и си докажал во фан клубов а уствари го дробиш истото па истото. Кога ке ми текне на твоите "интелегентни" тврдења дека Милан сака да го дестабилизира Видич и Јунајтед со тоа што пуштаат (според твојот речник новинарска патка за трансфер на Видич у Милан) пред дуелот на Олд Трафорд со Интер-екипа која е смртен ривал на Милан се ми станува јасно.
Но најс, по постовите ако се осудува човек за тебе ке заклучиме дека си старомодно и глупо суштество, најверојатно си имал тешко детство бидејќи мајка ти(откако те плескала со каишот разочарана од фактот што деца помали од тебе те праќаат по јогурт)не те пуштала од дома да си поиграш со другарчињата оти имаш домашно за пишување. После почнале да испаѓаат бубулиците па првата корпа у 4 година средно која си ја добил после инсистирање на единствениот другар во твојот живот да се обидеш, барем да се обидеш да фанеш нешто различно од твојот патетично мал кур. Веројатно и од таму се мислењата дека ти си некое ниво над другите со тоа што зборуваш културно, а уствари ме потсеќаш на баба со старските компарации. Ти може пишуваш културно али тоа е далеку од логично.
Викаш не си рекол нигде дека ке паднеме од формата која ја имаме сега, ама ке повторам чим играме фантастично у првиве 8 кола значи мора некогаш да ни падне формата, таа е логиката а тоа што не можеш да ја сфатиш ни малце не ме интересира. Категорично тврдиш дека без Роналдо сме појаки, покомпактни а во утакмиците во кој се освојува титула(да ти објаснам против малите екипи се освојува посебно ако си на домашен терен,доказ ланската сезона) ние се губиме. Лани бевме машина, дававме 1 гол и знаев дека ке тепаме. Додека оваа сезона иако бев сведок на неверојатни утакмици, сепак срцето мое кое чука за Јунајтед не му беше убаво да чека на Овен во 95 да дае гол или денеска автогол на Фердинанд.
А за да ја отсликаме твојата патетика и незнаење ке копирам еден пост од стариот фан клуб:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2415875&postcount=13003
Значи очигледно е незнаењето помеѓу бек и крило. И ти мрсулко ке ми солиш памет дека ги следиш Јунајтед повеќе од мене, бескорисна будала. Ти вистинскиот фан на Јунајтед кој не знае да погледне подалеку од носот џоа некое магаре. Свесно те јаваат медиумите, али ако додека има мутави како тебе ке има и дискусии на фан клубов, немаше да биде ни малце интересно ако сите мислеа како мене.
Одиме на фудбалската страна: еве го веќе вториот деманд на твоите ретардирани сфаќања на фудбалот.Првиот Барнли-екипа која по 33 години влезе во ПЛ и при шанса да израмниме од пенал нашиот драгоцен напаѓач Руни остава на Керик да пуца. Тешко ке го видевме тоа со Роналдо. Оти нели ти повеќе го следиш Манчестер од мене, па да видиме како го следиш. Ти сметаш дека без Роналдо се може, најс и јас сметам ама у меѓувреме не сум толку глуп да тврдам дека цела сезона нема да можеме без него. Башка и не сум до толку прост и очаен да го пцујам у секоја прилика што ја добивам.
Денеска на Олд Трафорд дојдоа моќните Сандерленд и не направија да изгледаме како шега. Криво ми е што морам да ги критикувам легендите на Јунајтед за само да ја доловам поентата на амебава but here goes.
Ете го денеска Сколс колку помогна во освојувањето на 3 те бода. Гигс оставен во трибините. Руни ни една акција не заврши како што треба, свака час за Бербата што се трудеше и што постигна евро гол. Без него денеска не знам кај ке бевме. И по којзнае кој пат ке повторам, затвори го Руни, мавни му некој лакт и на Манчестер не му оди. А зошто е тоа така, ке мора на амебичево да му објасниме подетално. Во Манчестер нема играч од потег освен Руни. Гигс и Сколс се премногу стари за да очекуваме нешто од нив цела сезона. Значи Руни не игра, не игра и Манчестер. Доказ денешнава утакмица. Нема да коментирам што ке беше да беа Рони и Тевез пошто сите знаеме што ке беше(освен поглупавава и понежната половина на Чомбе). Оставени сме на милост и немилост на еден Нани и да се надеваме на 35 годишна легенда на Јунајтед да остане цела сезона фит и во форма.
Факт е дека Јунајтед е ослабен, ама останува на нас вистинските фанови да веруваме во успех не ради тоа што ни наложува 24фудбал туку од свое гледиште.