Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А во истиот момент за тој клуб дава по 42 гола по сезона и го прогласуваат за најдобар фудбалер на планетата

Според неговите изјави не би рекол така... се заблагодари на Фергусон со изјавата дека му е како втор татко и дека никогаш нема да го заборави престојот во Јунајтед... а сега тоа што тој е таков тип на фудбалер, кој сака нов предизвик во кариерата, тоа е друго дваесет...

Се гледаше по залагањето... другите како да не сакаа да победат тогаш, освен Роналдо... таков впечаток добив, а не само јас, и многу други мислат така...

А да не заборави дека постигна гол со Челзи и дека да не беше тој гол немаше да има пенали... и дека во таа година беше најдобар стрелец во ЛШ?

И не сум го споредил со Кин, Гигс, Кантона, далеку од тоа... ама кога веќе го ставате Евра во легендите, тогаш мислам дека Роналдо беше поголема легенда од него... а секоја чест и за Евра, моментално најдобриот поединец во Јунајтед до сега...

Да не замараме сметај си го за легенда, никој не те брани. А јас ќе го сметам за карикатура од легенда. Се надевам дека никој не ми брани :pos2:. Штом според тебе никој од останатите не сакаше да победи во финалето, јас незнам зошто Фергусон уште ги држи во клубот. :pos2:.

:pos2: Закон ти беше ова друже, туку според мене, Роналдо спаѓа во иконите на клубот. Направи што направи, но го нема/немаше, како сакате во себе она што го имаа/имаат Кин, Гигс, Кантона.. Излишно е да зборувам зошто е ова вака, имам кажувано многу пати. Според мене тие се легенди. :smir:

как уреле сте, спомнах Евра и право се залетувате, как да чекате некој нешто да каже па да се управате!
Канал89, ти сигурно имаш набиино комплекси од Роналдо как шо имат набиино одбранбените фудбалеере шо се играле против него и шо сии играл ташак со них по 30пати на една утакмица.неможам стварно да те сфатам?!? љубоморен ли си нешто? шо е работта? кажах оти го сакам и ќе го сакам, за мене е ЛЕГЕНДА и сигурен сам оти за МЈ е истото... дадееме го за 94м ставииме си ги у џеебо и мирна ни глава, значи Роналдо=94м, немаме ништо изгубено... а очигледно оти ти неможеш со нешто да се помиреш...
а Џену, баш би сакал да направеме една споредба на легендите Кантона и Роналдо и една друга споредба (после 15тина год.) шо размислуме ние саа а шо ке мислат нашите "потомци"-деца за легендите на клуубо// поздрав :wink:

За децата наши друже не знам, можеби нема ни да навиваат за Јунајтед, но има и те каква разлика меѓу Кантона и Роналдо. Кантона дури и жалеше што е французин од преголема љубов кон Јунајтед и Англија, а другиов бакнува амблеми уште на промоција. Популарната „Uh Ah, uh ah.. Cantonaaaaa“ се` уште се пее на трибините на Олд Трафорд а навивачите вадат банери Cristiano who?

Според мене нема веќе дискусија за ова, повеќе од доволно :) :smir:

P.S. Не го ставив Евра јас во легендите, никаде не го ни спомнав, чекајте, рано му е.

как уреле сте, спомнах Евра и право се залетувате, как да чекате некој нешто да каже па да се управате!
Канал89, ти сигурно имаш набиино комплекси од Роналдо как шо имат набиино одбранбените фудбалеере шо се играле против него и шо сии играл ташак со них по 30пати на една утакмица.неможам стварно да те сфатам?!? љубоморен ли си нешто? шо е работта? кажах оти го сакам и ќе го сакам, за мене е ЛЕГЕНДА и сигурен сам оти за МЈ е истото... дадееме го за 94м ставииме си ги у џеебо и мирна ни глава, значи Роналдо=94м, немаме ништо изгубено... а очигледно оти ти неможеш со нешто да се помиреш...
а Џену, баш би сакал да направеме една споредба на легендите Кантона и Роналдо и една друга споредба (после 15тина год.) шо размислуме ние саа а шо ке мислат нашите "потомци"-деца за легендите на клуубо// поздрав :wink:

Сакав малку повеќе да ти прокоментирам, ама кога го прочитав ова болдираното, ми се фати јазикот.

Ама Kanal 89 веќе му даде и титула SER :pos:

Јас не давам титули има кој да дава. А ако Евра не заслужува пофалби според последните настапи, незнам. Според вас повеќе заслужува Роналдо да го фалиме иако дава голови за други клубови.

Јас не давам титули има кој да дава. А ако Евра не заслужува пофалби според последните настапи, незнам. Според вас повеќе заслужува Роналдо да го фалиме иако дава голови за други клубови.

Изгледа немаш излез од ситуацијата... еве што јас искоментирав за Евра пред малку... јас кажав само дека Евра сеуште е далеку од ЛЕГЕНДА... мислам дека прво треба да го научиш тој збор па после да реплицираш...

а секоја чест и за Евра, моментално најдобриот поединец во Јунајтед до сега...

Хехе, дискусијава... се карате и се расправате за чисти глупости... делата и БРОЈКИТЕ говорат за тоа кој за што е заслужен во институцијата Манчестер Јунајтед... споредете ги... видете, кој колку и што придонесол за клубот, земете ја и нивната љубов и посветеност на клубот како една основна мерка па делете ги титулите, барем за момент брцнете се во метро и шеесет кожинка... т.е 90 годишна стара кожинка и делете титули, ама делете ги мудро.

Изгледа немаш излез од ситуацијата... еве што јас искоментирав за Евра пред малку... јас кажав само дека Евра сеуште е далеку од ЛЕГЕНДА... мислам дека прво треба да го научиш тој збор па после да реплицираш...

Се гледа дека ти добро го имаш научено зборот легенда. Еднаш твојата дефинција е дека легендата треба да има 20 години стаж, а после тоа Роналдо е легенда. За мене Евра и денес да престани да игра фудбал, ќе биди поголема легенда од Роналдо, затоа што е човек што го сака и гини за Манчестер. Според тебе ќе почекаме да наполни 20 години стаж за да го наречиме легенда, а дотогаш ќе го прогласиме за „технолошки вишак“. :pos2:

Според мене за да се биде легенда освен давање голови,асистенции.добри игри треба да се поседуваат и некои други особини како лојалност, љубов кон клубот, едноставно играчот да е спремен да погине на терен, а тие Роналдо ги немаше додека играше кај нас, така да не можете него да го ставате во ист кош со Гигс,Сколс,Кин,Кантона.А за Евра мислам уште му е рано да се става во легендите на Ман Ју, но е на добар пат да го постигне тоа...

Се гледа дека ти добро го имаш научено зборот легенда. Еднаш твојата дефинција е дека легендата треба да има 20 години стаж, а после тоа Роналдо е легенда. За мене Евра и денес да престани да игра фудбал, ќе биди поголема легенда од Роналдо, затоа што е човек што го сака и гини за Манчестер. Според тебе ќе почекаме да наполни 20 години стаж за да го наречиме легенда, а дотогаш ќе го прогласиме за „технолошки вишак“. :pos2:

И замисли си , утре реал го купи евра?

Се кладам у живот дека истово ќе го пишуваш за него!!!

Што се одесува до тоа кој е легенда, навистина сте смешни. Според вас секој што играл за манчестер и преминал во друг клуб е предавник , зашто не давал максимум, не давал по 100 гола по сезона етц. Дај не бидете толку наивни, со вакви коментари и ставови нема да догурате далеку. Ова ти се вика "мавање глава во камен со став дека главата е поцврста" и ако некој ти каже "не го прави тоа" ти ќе испаднеш слабак....

Роналдо, беше најдобар и придонесе бар 65% сам за успехот во предходните сезони. Сам победуваше екипи, кој ви ги донеса титулите на кои се радувавте, а тогаш му ја бакнувавте земјата по која одеше. И сега што , заминал, па ќе му палиме вуду куклу зашто човекот сакал поголем предизвик? Или според вас, Манчестер го поседувал ронадло до крајот на својата кариера!!!

Многу од фудбалерите кој играле за манчестер , не по нивна волја, биле продадени и отишле во друг клуб, иако го давале максимумот и на времето биле господари на теренот. Зар и они се предавници, зар и они не заслужуваат да бидат легенди.

Anyway... многу го носеле дресот на манчестер, и според мене сите тие се легенди на тој клуб, па макар и 0.1% да продонеле во играта, сепак придонеле повеќе од вашите глупи коментари и напади спрема она што тие го дале за аманчестер. Некои повеќе некои помалце, сепак тоа се или биле играчи на Манчестер.

Glory Glory ManUTD... и доста од глупи коментари од овој тип!!!

Касно се вклучувам..Гигс си има втора младост..И конечно сме таму каде што треба да бидеме а тоа е првото место..Секоја чест и да продолжиме во изт ритам..

Ова е мој последен пост како ти реплицирам, оти иако имаш 24-25 години, по муабетот ти се гледа дека си сепак во 2 година гимназија на час по македонски на тема Поговорки и загатки... и се повеќе добивам впечаток дека си брат близнак со Chombe_United :pos:

Има два типа на фудбалери: фудбалери кој целиот свој живот го поминуваат во само еден клуб и фудбалери кој сакаат нови предизвици во своите кариери...

ЛЕГЕНДА во буквална смисла на зборот е играч кој скоро целата кариера или целиот свој живот го посветил за еден клуб, икона на клубот, миленик на навивачите, едноставно идол на секој човек, пример како треба да работи секое дете кое уште од мали нози почнува да игра фудбал... Гигс, Кин, Тоти, Дел Пјеро, Раул итн. итн.

Ама немора да значи дека играчот не е Легенда доколку си замине од клубот, а пред тоа гинел за клубот и му донел на тимот еден куп трофеи (еден од најзаслужните, сепак не ги омаловажувам и другите во тимот)... во таа група спаѓаат (зборам само за фудбалери од Манчестер Јунајтед) Бекам, Руд Ван Нистелрој, Двајт Јорк, Енди Кол, Теди Шерингам, Роналдо итн... сите овие фудбалери и покрај заминувањето од Јунајтед остануваат ЛЕГЕНДИ... :smir:

Аууу Канал89 бе, па досаден си со тоа друже:tapp:Ако ти реплицира некој за било што, во случајот Миле ти реплицираше дека Евра е далеку од легенда на Јунајтед ти одма Кристиано,Кристиано дај престани те молам сите кавги ги правиш овде.:tapp:
Никој не рекол дека Кристиано беше Кин,Гигс,Сколс,Невил,Кантона,Шмајхел и компанија:), но ако ти едноставно не го сакаш, има тука многу кој го сакаат и почитуваат за се што сторил за нашиот клуб.Барем имаше изјави од типот дека Фергусон му е како втор татко, а не како Тевез мочкото кој не почека ни еден ден, а почна да го навредува Ферги, па си го доби на Олд Трафорд.
Не ми реплицирај те молам, доста е кавги за ова.

Сепак не треба и толкава омраза спрема Тевез...Многу брзо му ги заборавивте головите против,Виган,Порто,Сити(лани) и против Блекбурн,Лион,Рома,Тотенхем(пред 2 сезони)..Можда направи многу педерски потег кога потпиша за Сити,но тоа е,а за тоа што изјавува за Ферги,донекаде и го сфаќам оти Ферги не му даваше доволно шанса да се покаже,па така изреволтиран даде неколку глупи изјави за медиумите..Сепак не треба толку многу да го мразиме...Дури посакував да водиме 3/4:0,па Тевез да ни даде гол,да видам на кој начин ќе го прослави,ама ајде...ништо од мојата желба :)

Иначе...http://www.idividi.com.mk/sport/fudbal/552042/index.html

Баш пред некој ден глеав нешто како документарец за сезоната 1998/99..Летото пред да почне таа сезона Јорк потпишал за Јунајтед и право најдобар стрелец и најдобар асистент(исто асистенции со Бекс)..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom