Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Денеска според мене најдобри поединци беа : Сколс, Флечер , Евра и Руни.....и Гигс беше сјаен секако...

Слабо изиграа : Нани и Валенсија...

МНОГУ слабо изиграа , ама се извадија со головите Бербатов и О`Ши

Остали беа на стандардно ниво...
Фостер-сигурен при собирањето на топките
Бедеми беа Видич и Фердинанд ,кои имааа само една грешка
А Овен незнам дали и ја допре топката повеќе од 3-4 пати...така да премалце за да застане пред мојот суд :) :)

Мило ми е шо слушам оти Флеч прераснува у еден трактор шо го ора целото игралиште оти минатте сезони не ми беше ич сигурен...
Нани премногу ги комплицира работте, сака противниците да ги направе понадоле од магаре, бетер од Роналдо, да стое 1м пред празен гол нема да даде гол, ке се врате назад само и само да издрибле 1-2 играча :wink:
Старото вино (Гигси) е најдобро!!! дури им се смее на "внуците" (ричардс,рајт филипс,ајрланд...коо играа со комунистите).
а брат, има ли потреба да го спомнуваш Евра како еден од најдобрите поединци ?!? :helou:

Long Live UNITED !!!

За останатите играчи коментирајте, ама за Евра и Гигс нема потреба. Тие се прогласени за "фудбалски светци" :). Тие се дел од историјата и легендите.

Евра и Гигс се неспоредливи.Има време Евра да прерасне во легенда. Единствено Руни има некаква шанса да го помине Гигс у настапи после 10години.

Евра и Гигс се неспоредливи.Има време Евра да прерасне во легенда. Единствено Руни има некаква шанса да го помине Гигс у настапи после 10години.

И Руни не би го издвоил од нив. Исто така човек кој ретко не е во форма, човек кој игра нон стоп (годините му го дозволуваат тоа), човек кој го има насекаде на теренот и кој е секогаш пожртвуван за својот клуб. Тие се "моторот" на автомобилот наречен Манчестер Јунајтед. Моторот на автомобилот не се менува, додека "маслото" се менува на одредено време. Е сега не може секој играч да биде "мотор", некој мора да биде и "масло", па тоа што годинава "го сменавме маслото", значи дека подобро ќе работа моторот. :helou::toe:

За останатите играчи коментирајте, ама за Евра и Гигс нема потреба. Тие се прогласени за "фудбалски светци" :). Тие се дел од историјата и легендите.

Го прочита ова 2 пати пред да напишеш или... Можеби Евра е впишан во историјата на Манчестер Јунајтед (секој фудбалер е впишан во историјата на клубот во кој настапува... со настапите, головите, трофеите), но за легенда треба да јаде уште мнооогу фурни леб... за Гигс си потполно во право... човекот е испишан со златни букви во историјата на Манчестер Јунајтед, и е класичен пример за ЛЕГЕНДА... неможе секој да се пофали дека настапувал 20 години за еден од најдобрите Светски клубови... :smir:

Го прочита ова 2 пати пред да напишеш или... Можеби Евра е впишан во историјата на Манчестер Јунајтед (секој фудбалер е впишан во историјата на клубот во кој настапува... со настапите, головите, трофеите), но за легенда треба да јаде уште мнооогу фурни леб... за Гигс си потполно во право... човекот е испишан со златни букви во историјата на Манчестер Јунајтед, и е класичен пример за ЛЕГЕНДА... неможе секој да се пофали дека настапувал 20 години за еден од најдобрите Светски клубови... :smir:

Легенда е широк поим и во никој случај една легенда со друга не се исти. Зборот легенда не е именка за предмет па да споредуваш дали се тоа исти предмети. Зарем за тебе легендите се поврзани со одредени години играње или по тоа од каде се? Сите легенди на Манчестер имале по 20 години стаж? Легенда претставува оној кој со целата душа и срце работи за клубот, оној на кој тоа најчесто или почесто му успева, оној кој го сака и цени клубот, и му помага во секоја можна прилика, на секоја можна позиција. Целата игра ја носи со себе и во одбрана и во напад.

Очигледно тебе ти треба да прочиташ повеќе од 2 пати, за да сватиш дека се што напишав погоре, му припаѓа на Евра.

Легенда е широк поим и во никој случај една легенда со друга не се исти. Зборот легенда не е именка за предмет па да споредуваш дали се тоа исти предмети. Зарем за тебе легендите се поврзани со одредени години играње или по тоа од каде се? Сите легенди на Манчестер имале по 20 години стаж? Легенда претставува оној кој со целата душа и срце работи за клубот, оној на кој тоа најчесто или почесто му успева, оној кој го сака и цени клубот, и му помага во секоја можна прилика, на секоја можна позиција. Целата игра ја носи со себе и во одбрана и во напад.

Очигледно тебе ти треба да прочиташ повеќе од 2 пати, за да сватиш дека се што напишав погоре, му припаѓа на Евра.

Епа според ова болдираното, кажи ми ти зошто тогаш го напаѓаш Роналдо... Тој со цела душа и срце работеше за клубот, затоа и постигнуваше многу голови и асистенции и не вадеше од калта кога беше секогаш најпотребно... го сакаше и верувам дека сеуште го сака клубот според изјавите дека во слободно време нон-стоп го прати Јунајтед и дека Фергусон за него ќе остане втор татко... ни помагаше во секоја можна прилика, гол против Порто, 2 против Арсенал, во финалето со Челзи (зборувам за овие најважните, можеби заборавив некој ама нема везе), во ова финале со Барса само тој ја посакуваше победата и еден куп феноменални утакмици...

И Зошто тогаш според тебе РОНАЛДО НЕ Е ЛЕГЕНДА!!!

Има разлика помеѓу икона и легенда во клубот.

Епа според ова болдираното, кажи ми ти зошто тогаш го напаѓаш Роналдо... Тој со цела душа и срце работеше за клубот, затоа и постигнуваше многу голови и асистенции и не вадеше од калта кога беше секогаш најпотребно... го сакаше и верувам дека сеуште го сака клубот според изјавите дека во слободно време нон-стоп го прати Јунајтед и дека Фергусон за него ќе остане втор татко... ни помагаше во секоја можна прилика, гол против Порто, 2 против Арсенал, во финалето со Челзи (зборувам за овие најважните, можеби заборавив некој ама нема везе), во ова финале со Барса само тој ја посакуваше победата и еден куп феноменални утакмици...

И Зошто тогаш според тебе РОНАЛДО НЕ Е ЛЕГЕНДА!!!

Не сакам пак за Роналдо да расправам, но бидејќи и ти си меѓу оние кои плачат по него еве некој реченица. Прво и прво што го правиш легенда кога тој според твоите критериуми (20 години) не исполнува услов? И не може да биде легенда некој кој ги лаже фановите, некој кој додека игра во Мачестер мисли на друг клуб, некој кој одма по заминувањето бакнува други амблеми, некој кој е неблагодарен за се што стори Манчестер за него. И оставете го Роналдо, само тој ви служи за споредби. Ако сакате да дискутирате за поранешни фудбалери, дискутирајте за легенди, а не за карикатури од легенди.

П.С. Премногу глупости изнапиша и не сакам да ги коментирам да не замарам. (како на пример дека само тој ја посакувал победата на финалето со Барселона, заради него сме победувале и незнам што). Да не заборави дека со Челзи промаши пенал?

Има... иконите се во црква :pos: Легендите во Јунајтед :vozbud:

:pos2: Закон ти беше ова друже, туку според мене, Роналдо спаѓа во иконите на клубот. Направи што направи, но го нема/немаше, како сакате во себе она што го имаа/имаат Кин, Гигс, Кантона.. Излишно е да зборувам зошто е ова вака, имам кажувано многу пати. Според мене тие се легенди. :smir:

:pos2: Закон ти беше ова друже, туку според мене, Роналдо спаѓа во иконите на клубот. Направи што направи, но го нема/немаше, како сакате во себе она што го имаа/имаат Кин, Гигс, Кантона.. Излишно е да зборувам зошто е ова вака, имам кажувано многу пати. Според мене тие се легенди. :smir:

Џабе објаснуваш, кој да те разбери! Според некои тука додека играше Роналдо, никој од останатите ништо не вредеа.

Не сакам пак за Роналдо да расправам, но бидејќи и ти си меѓу оние кои плачат по него еве некој реченица. Прво и прво што го правиш легенда кога тој според твоите критериуми (20 години) не исполнува услов? И не може да биде легенда некој кој ги лаже фановите, некој кој додека игра во Мачестер мисли на друг клуб, некој кој одма по заминувањето бакнува други амблеми, некој кој е неблагодарен за се што стори Манчестер за него. И оставете го Роналдо, само тој ви служи за споредби. Ако сакате да дискутирате за поранешни фудбалери, дискутирајте за легенди, а не за карикатури од легенди.

П.С. Премногу глупости изнапиша и не сакам да ги коментирам да не замарам. (како на пример дека само тој ја посакувал победата на финалето со Барселона, заради него сме победувале и незнам што). Да не заборави дека со Челзи промаши пенал?

А во истиот момент за тој клуб дава по 42 гола по сезона и го прогласуваат за најдобар фудбалер на планетата

Според неговите изјави не би рекол така... се заблагодари на Фергусон со изјавата дека му е како втор татко и дека никогаш нема да го заборави престојот во Јунајтед... а сега тоа што тој е таков тип на фудбалер, кој сака нов предизвик во кариерата, тоа е друго дваесет...

Се гледаше по залагањето... другите како да не сакаа да победат тогаш, освен Роналдо... таков впечаток добив, а не само јас, и многу други мислат така...

А да не заборави дека постигна гол со Челзи и дека да не беше тој гол немаше да има пенали... и дека во таа година беше најдобар стрелец во ЛШ?

И не сум го споредил со Кин, Гигс, Кантона, далеку од тоа... ама кога веќе го ставате Евра во легендите, тогаш мислам дека Роналдо беше поголема легенда од него... а секоја чест и за Евра, моментално најдобриот поединец во Јунајтед до сега...

Има... иконите се во црква :pos: Легендите во Јунајтед :vozbud:

hahahah :pos2::pos2::pos2: ме изнасмеа оваа...инаку роналдо не е легенда од типот на гигс но сепак е легенда и неговото име ке биде запишано со златни букви во историјаа на МУ. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom