Манчестер Јунајтед ќе ги прекрши правилата на ФА?
Шампионот на Англија Манчестер Јунајтед може да биде санкциониран од фудбалската федерација на Островот ако се појави со резервен тим на дуелот со Хал во последното коло.
Според правилникот за натпревари во Премиер лигата, екипите на секој натпревар мора да настапуваат во најсилниот состав.
„Ние знаеме дека тоа може да се случи на овој натпревар но и на останатите. Затоа ќе имаме посебни контролори на средбите во последното коло и потоа ќе ги разгледаме нивните извештаи“, потенцираат дел од челниците на англискиот фудбал.
Потегот на Сер Алекс Фергусон за дуелот со Хал е очекуван бидејќи Манчестер Јунајтед в среда на 27. мај ќе го одигра големото финале со Барселона во Лигата на шампионите.
Шкотланѓанецот најави дека ќе ги одмори клучните фудбалери.
a1.com.mk
ejj ebati glupata rabota da ne ti dozvolat kako sakas taka da menadziras so timot ahah
ocigledno sakaat nekoj da se povredi za barsa sosila da ja praat sampion
Кога ова го прочитав, се изначудив и сеуште не можам да поверувам. Искрен да бидам, јас ова не го знам и прв пат го читам.
Не ми е јасно како може некој од дома да прави толку "сопки" и опструкции. Зарем некој е толку љубоморен на Манчестер Јунајтед, па сега незнае како да "спречи" евентуално уште еден голем успех на Манчестер со нова титула? Се надевам дека во управата на Манчестер Јунајтед има добри правни лица кои на оваа ситуација ќе се справат со знаење, стручност и мудрост.
Како може некој да кажува "резервен состав"? Јас мислам дека на никој играч, не му пишува во договорот дали е "резервен состав" или не е. Тренерот е тој што си става и вади играчи според лично убедување околу тоа кој е во даден момент покорисен за клубот. Незнам како ФА ќе им подели статус на играчите, дали е резерва или не. Тоа е исто како јас да ја ставам резервната гума на колата, па да ме казни полицаец дека "учествувам во сообраќајот со мојот резервен потенцијал"
. Колку што знам на сите тие играчи кои ги спрема Ферги за настап против Хал, нема да им биде прв пат да играат за првиот состав. Значи останува само да им се докаже на ФА дека ниеден од нив не е резерва и дека во Манчестер (и порано сум кажал) нема резерви. Има играчи со повеќе минутажа и играчи со помалку минутажа.
ФА сакале Манчестер да настапи со најсилниот состав. Нема проблем. Ферги, тие играчи што ги смета за најсилни за во Недела, ќе ги стави да играат па и тука е "исполнет" условот да се "настапи со најсилниот состав".
Штом Ферги ќе ги стави за стратери, тоа значи дека тој во тој момент таквиот состав го смета за најсилен (обично тренерско правило
).
Значи нема никаков проблем со ФА
, ќе им ги исполниме барањата, иако колото можеше да се одигра и во Сабота, затоа што државата (во нормални услови тоа треба да е чест за неа) има претставник во финалето на Лигата на Шампионите кое се игра во Среда.
Со вака "исполнети" услови на ФА, веројтно нема да има проблем
. Ако на некој од ФА, и вака не му се исполни сонот за опструкција на Манчестер, нека додаде некој амандман во фудбалските правила на ФА. На пример амандманот може вака да гласи:
>>
Доколку Манчестер ја освои титулата првак на Англија во претпоследно коло, под хитно да заминат цел месец на летовање: Ван Дер Сар, Роналдо, Руни, Видиќ, Гигс, Сколс,...............и.т.н. << :pos2::pos2::pos2:
Со ваков амандман веројатно во ФА ќе бидат рает на душата дека
МОЖЕБИ (
? под голем знак
? (прашалник)) Манчестер не би победил.
П.С. Е сега ако и под вакви услови Манчестер пак победи, а некој го посакува спротивното, нека ме предложи мене за голман! :pos2::pos2::pos2: