Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Aбе Фергусон само молчи и на крајот ќе го задржи Тевез во Јунајтед:):)А Фергусон мислам дека ќе настапи со втор состав како можеше Барса да настапи со втор состав а ние не?

П.С: Аksi16 тоа не значи дека Барса е победник, тоа значи дека Барса ќе изгуби...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.964
Поени од реакции
8.626
Треба што побргу да му се понуди нов договор на Тевез,неможам да го замилсам во дрес на лузерите...

Ако се толку големи лузери како освојуват титули?мене не ми е јасно...бог да чува.
Не реков дека Манчестер се лузери туку дека само има некои поединци кои би требало да се сменат.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.602
Поени од реакции
6.379
абе и да не ни дозволат да играме со втор состав секако дека ферги нема да излезе со истиот состав со кој ке излезе со барса.а тоа со тевез во лузерпул.сигурно пари ке собират навивачите оти се сомневам дека лузерпул има толку пари. :uvo:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
абе и да не ни дозволат да играме со втор состав секако дека ферги нема да излезе со истиот состав со кој ке излезе со барса.а тоа со тевез во лузерпул.сигурно пари ке собират навивачите оти се сомневам дека лузерпул има толку пари. :uvo:
Koj црни навивачи, па тие се арамии, до сега ги имаат ограбено сите нивни фудбалери вклучувајќи го и Џерард. Тие може да земат, да дадат малку потешко:pos2:

__MaNu__

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
30 ноември 2008
Мислења
520
Поени од реакции
3
Абе ке заплаче Бенитез и решен проблем,ке му го купат,ама во сон,зашто тој трансвер нема шанси да се случи...не верувам дека Тевез би бил предавник и да одлучи да премине во ривалот.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Манчестер Јунајтед ќе ги прекрши правилата на ФА?

Шампионот на Англија Манчестер Јунајтед може да биде санкциониран од фудбалската федерација на Островот ако се појави со резервен тим на дуелот со Хал во последното коло.
Според правилникот за натпревари во Премиер лигата, екипите на секој натпревар мора да настапуваат во најсилниот состав.
„Ние знаеме дека тоа може да се случи на овој натпревар но и на останатите. Затоа ќе имаме посебни контролори на средбите во последното коло и потоа ќе ги разгледаме нивните извештаи“, потенцираат дел од челниците на англискиот фудбал.
Потегот на Сер Алекс Фергусон за дуелот со Хал е очекуван бидејќи Манчестер Јунајтед в среда на 27. мај ќе го одигра големото финале со Барселона во Лигата на шампионите.
Шкотланѓанецот најави дека ќе ги одмори клучните фудбалери.

a1.com.mk
ejj ebati glupata rabota da ne ti dozvolat kako sakas taka da menadziras so timot ahah
ocigledno sakaat nekoj da se povredi za barsa sosila da ja praat sampion
Кога ова го прочитав, се изначудив и сеуште не можам да поверувам. Искрен да бидам, јас ова не го знам и прв пат го читам.
Не ми е јасно како може некој од дома да прави толку "сопки" и опструкции. Зарем некој е толку љубоморен на Манчестер Јунајтед, па сега незнае како да "спречи" евентуално уште еден голем успех на Манчестер со нова титула? Се надевам дека во управата на Манчестер Јунајтед има добри правни лица кои на оваа ситуација ќе се справат со знаење, стручност и мудрост.

Како може некој да кажува "резервен состав"? Јас мислам дека на никој играч, не му пишува во договорот дали е "резервен состав" или не е. Тренерот е тој што си става и вади играчи според лично убедување околу тоа кој е во даден момент покорисен за клубот. Незнам како ФА ќе им подели статус на играчите, дали е резерва или не. Тоа е исто како јас да ја ставам резервната гума на колата, па да ме казни полицаец дека "учествувам во сообраќајот со мојот резервен потенцијал":). Колку што знам на сите тие играчи кои ги спрема Ферги за настап против Хал, нема да им биде прв пат да играат за првиот состав. Значи останува само да им се докаже на ФА дека ниеден од нив не е резерва и дека во Манчестер (и порано сум кажал) нема резерви. Има играчи со повеќе минутажа и играчи со помалку минутажа.

ФА сакале Манчестер да настапи со најсилниот состав. Нема проблем. Ферги, тие играчи што ги смета за најсилни за во Недела, ќе ги стави да играат па и тука е "исполнет" условот да се "настапи со најсилниот состав". :) Штом Ферги ќе ги стави за стратери, тоа значи дека тој во тој момент таквиот состав го смета за најсилен (обично тренерско правило :)).
Значи нема никаков проблем со ФА :), ќе им ги исполниме барањата, иако колото можеше да се одигра и во Сабота, затоа што државата (во нормални услови тоа треба да е чест за неа) има претставник во финалето на Лигата на Шампионите кое се игра во Среда.

Со вака "исполнети" услови на ФА, веројтно нема да има проблем :). Ако на некој од ФА, и вака не му се исполни сонот за опструкција на Манчестер, нека додаде некој амандман во фудбалските правила на ФА. На пример амандманот може вака да гласи:

>> Доколку Манчестер ја освои титулата првак на Англија во претпоследно коло, под хитно да заминат цел месец на летовање: Ван Дер Сар, Роналдо, Руни, Видиќ, Гигс, Сколс,...............и.т.н. << :pos2::pos2::pos2:

Со ваков амандман веројатно во ФА ќе бидат рает на душата дека МОЖЕБИ (? под голем знак ? (прашалник)) Манчестер не би победил.

П.С. Е сега ако и под вакви услови Манчестер пак победи, а некој го посакува спротивното, нека ме предложи мене за голман! :pos2::pos2::pos2:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
И да бидат прогласени за виновни, “црвените ѓаволи“ ќе се соочат само со некоја опомена или парична казна.
Во секој случај ова нема логика. Кој губи има право да се лути. Манчестер Јунајтед игра финале на ЛШ наредната среда, така да никој не би ризикувал повреди на своите најдобри фудбалери само за да Хал не победи т.е поарно би било да играат со резервите, бидејќи тие би биле помотивирани.

повеќе

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе им измисли Ферги некоја повреда, ајт, мудар е тој :) Ќе видите денес, утре, Руни се гребнал, Вида повраќал, Бербатов со температура и слично :)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Па за да ви ги земат лузерските играчи и конечно да тргнете кон подобро :pos2:
Си го погрешил играчот пријателе , Карлито е роден победник.:pipi:

И да бидат прогласени за виновни, “црвените ѓаволи“ ќе се соочат само со некоја опомена или парична казна.
Во секој случај ова нема логика. Кој губи има право да се лути. Манчестер Јунајтед игра финале на ЛШ наредната среда, така да никој не би ризикувал повреди на своите најдобри фудбалери само за да Хал не победи т.е поарно би било да играат со резервите, бидејќи тие би биле помотивирани.

повеќе
Чомбе бе пријателе , абе неможе да има никаква казна.Јас имам 25 фудблаери пријавени за во премиер лига , и ќе ми каже некој кој да играт?Не јас ќе решам кого и кога ќе игра.:smir:

N

navivacka

Гостин
Абе ФА се ке смислат во последен момент само да не спречат во намерите,па ке играм со кој состав сакам никој ништо не ми може,ова би била идеална прилика да се докажат резервите на овој натпревар ама ете ФА наумила нешто,и како баш така да им текне да донесат таква одлука пред натпреварот во лш...може да донесе недај боже некоја повреда доколку Ферги ги игра Роналдо и компанија.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Абе ФА се ке смислат во последен момент само да не спречат во намерите,па ке играм со кој состав сакам никој ништо не ми може,ова би била идеална прилика да се докажат резервите на овој натпревар ама ете ФА наумила нешто,и како баш така да им текне да донесат таква одлука пред натпреварот во лш...може да донесе недај боже некоја повреда доколку Ферги ги игра Роналдо и компанија.
Знам само едно, во недела ќе бидат одморени главните играчи така да не се замарам ни со ФА ни со ништо:helou:

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
а финалето во Лигата на шампионите во Рим, "Црвените ѓаволи" се исправаат пред Барселона во битката за трофејот на најголемото европско натпреварување.
"Во последните неколку дена постојано сонувам за победа на финалето"- кажа поранешниот фудбалер на Лацио за Corriere dello Sport.
"Не знам дали ќе настапам во Рим бидејќи конкуренцијата во Јунајтед е огромна, но ќе биде одлично да играм барем и една минута"- додаде тој.
17-годишниот фудбалер сподели дека е премногу среќен на триумфот на Лацио во Купот на Италија и дека ги одбил Рома во обид да го привлечат во тимот.
"Сам избрав да го напуштам Лацио откако и кажав "не" на Рома пред да преминам во Јунајтед"- вели фудбалерот.
"Се сретнав со Бруно Конти и директорите на Рома, но не можев да потпишам за нив бидејќи сум фан на Лацио. Славев неколку дена кога Лацио го освои Купот на Италија"- објасни Македа.
Името на Федерико Македа се прослави кога младиот напаѓач го одбележа победничкиот гол во последната минута на мечот против Астон Вила во Премиер лигата.
Претходно Македа, исто така, постигна важен погодок за победа над Сандерленд.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom