Amy Winehouse

• Креатор на темата Креатор на темата zikahendrix
  • Време на започнување Време на започнување
Јас кажав само дека самата нејзина појава ми е одбивна и дека не ни сакам да и слушнам некоја песна и кажав што ми е еден вид на асоцијација кога ќе ми се спомне нејзиното име.Чим сум и ја запамтила косата од самото нејзино појавување тоа покажува дека баш тоа ми оставило најголем впечаток,а не песните.

а како да ти остави песна впечаток ако не ја заслушаш?

музиката е песна на душата, не на косата и аутфитот
слушаш ноти, акорди, тонови ... сплет од чувства.
и џими хендрикс се дрогирал, и џенис џоплин, и елвис присли и многу други...
останува музиката, а не нивното понашање или изгледот.

вие кога слушате музика по дома, го замислувате артистот како ви пее на увце?
тие песни не се напишани за само да ја подарат душата на слушателот, а и да им дадат можност самите да се пронајдат во нив...
јас се внесувам во нејзините песни. а не во косата бе....

Останува музиката, но и комплетната слика на човекот. Остануваат песните ете на Елвис Присли кралот на музиката, но секогаш до него ќе стои и приказната за дрогата и смртта токму од истите причини. Истото е и со Џенис Џоплин која умре од предозираност на само 27 години.

Истото е и со Ејми. Нормално е на Греми или Мтв кај пееше издрогирана, каде самата не знаеше ни кај се наоѓа ни што пее? И што убавина имаше во тој настап? Ми се гадеше кога ја гледав. Срамота.
Не велам дека нема специфичен глас и има неколку интересни песни. НО кога не би ги имала овие проблеми, кога не би престојувала постојано во болници, би подготвувала нови албуми и би била повеќе музички активна.
Ејми ми е само еден пример за девојка со одличен глас која се губи во светот на шоу бизнисот. Еден лош пример за младината и како не треба да се однесува една личност е токму Ејми.

а како да ти остави песна впечаток ако не ја заслушаш?

Јас сум ја заслушала и не ми се допаѓа. И аман веќе, очи ќе му извајте на чоек ако има спротивно мислење од вашето. За вкус се работи Бог да чува.

Останува музиката, но и комплетната слика на човекот. Остануваат песните ете на Елвис Присли кралот на музиката, но секогаш до него ќе стои и приказната за дрогата и смртта токму од истите причини. Истото е и со Џенис Џоплин која умре од предозираност на само 27 години.

Истото е и со Ејми. Нормално е на Греми или Мтв кај пееше издрогирана, каде самата не знаеше ни кај се наоѓа ни што пее? И што убавина имаше во тој настап? Ми се гадеше кога ја гледав. Срамота.
Не велам дека нема специфичен глас и има неколку интересни песни. НО кога не би ги имала овие проблеми, кога не би престојувала постојано во болници, би подготвувала нови албуми и би била повеќе музички активна.
Ејми ми е само еден пример за девојка со одличен глас која се губи во светот на шоу бизнисот. Еден лош пример за младината и како не треба да се однесува една личност е токму Ејми.

јас сепак ги гледам артистите примарно преку призмата на уметноста/музиката

Јас кажав само дека самата нејзина појава ми е одбивна и дека не ни сакам да и слушнам некоја песна и кажав што ми е еден вид на асоцијација кога ќе ми се спомне нејзиното име.Чим сум и ја запамтила косата од самото нејзино појавување тоа покажува дека баш тоа ми оставило најголем впечаток,а не песните.

Поише стварно незнам како да ти објаснам дека едноставно не ја сакам како личност,знаејќи што се има направено,кои будали работи и дека не ја слушам само музиката туку дека битен е и изведувачот [кога веќе нејзините дела конкретно во случајов] неможат да ти остават впечаток.:toe:

ок бе, неаме исти мислења, до тука е маабето.

Поише стварно незнам како да ти објаснам дека едноставно не ја сакам како личност,знаејќи што се има направено,кои будали работи и дека не ја слушам само музиката туку дека битен е и изведувачот [кога веќе нејзините дела конкретно во случајов] неможат да ти остават впечаток.:toe:

абе човече сакат да ти кажат дека не се гледа по изведувачот.....ти каква музика слушаш.....сигурно метал или не...ама има тука многу металци... и тие не ли се дрогираат...(не ме фаќајте за абор)....и шо треба да не ги слушаш....па нај добрата и нај силната музика е дојдена под дејство на алкохол или дрога(не оти јас подржувам дрога и алкохол) ама музикава е пре јака и пре полна со емоции за јас да се занимавам со приватен живот на изведувачот.....

не вреди да се отвара тема за оваа :toe:

Првпат кога ја слушнав си помислив omg каков глас, а и како појава беше интересна, е тоа со дрогата и тие глупости навистина ја уништија и ги редуцираа нејзините обожаватели, ама гласот не може да се занемари
Ова ми е нејзина омилена нумера

Незнам за другите али мене типкава ме оства без зборови!Ми се допаѓаат сите нејзини песни..love is a losing game е една од моите омилени.Прекрасен глас и прекрасни песни.:helou:

Незнам за другите али мене типкава ме оства без зборови!Ми се допаѓаат сите нејзини песни..love is a losing game е една од моите омилени.Прекрасен глас и прекрасни песни.:helou:

Уште еден аргумент за претходните коментари....дека не ја слушале заради дрога.....еве ви рекоа.....:toe::toe::vozbud::vozbud:

не вреди да се отвара тема за оваа :toe:

ОК стручњак, види шо теми имаш ти отворено, што толку има да се дискутира тамо па после сркај на суво.

Девојката е невиден талент, глас ко никој, песни феноменални, занемарете го фактот дека се дрогира и изгледот, да не почнеме да дискутираме за Мајкл Џексон :icon_lol:

ОК стручњак, види шо теми имаш ти отворено, што толку има да се дискутира тамо па после сркај на суво.

Девојката е невиден талент, глас ко никој, песни феноменални, занемарете го фактот дека се дрогира и изгледот, да не почнеме да дискутираме за Мајкл Џексон :icon_lol:

LOL.................:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:точно

Како само си извади од косата дрога хахахаххахахаххах

ја имаше во Дисастр Муви пародија, како вадеше од косата коњак, лаптоп и на крајо Д Кристал Скул :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom