Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
:)

Ваква тема се отвара на пола година во просек. Јас ја сфаќам секоја од нив како еволутивен процес на форумџијата кој ја отвара. Го имав и јас својот скок на следното скалило. Ќе помине, нишо битно.

Туку, Гладиус, како бе ти си отварал вакви теми пред година ипол, а си се регистрирал пред... година ипол?! :toe:

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Сега не знам колку сте свесни ама мислам дека повеќето сте дека во моментот се разви дискусија, онака како што треба да биде, сите си ги кажуваат своите мислење на малку поголеми и поопширни постови и за 1 ден еве веќе има 13,14 страни каде што има што да се прочита. Јас како понов член не сум компетентен да зборувам за форумот каков бил каков е и каков ќе биде, само знам дека порано имаше интернет корисници, кои можевме да ги изброиме на прст, и дома никој не им ставаше на деца од 12 години интернет, а денес сите имаат интернет не, и се се измени форумот не е имун не е можно да се заштити секој си има свое мислење некој мисли дека е член со тоа што пишува постови само за зелено или не знам што, и секој е во право, треба секое мислење да го почитуваме и форумот само да ни претставува реална слика со што се занимаваат младите тинејџери денес.

M

marsovka

Гостин
Може подобра солуција е јавно жигосување?
Јавното жигосување уствари ја доведе работата до овде паралелно со толковачите, бајачите, гледачите на гравче кои тврдат дека со помош на божествено водство дека секој пост напишам има врска со тебе иако ти им црташ на блокче дека не е така.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Аха,значи овде се критикува и се бараат виновници за тоа каков станал форумов,кој какви постови пишува,зошто пишува и оти не пишува.
Извинете грешка тема:kesa:
27 години имап
Детска градинка, и по некој учител...мислам дека МОРА некој механизам да се направи за да се врати квалитетот на дискусиите. Уште стојам на ставот за ВИП Подфорум:toe: А дотогаш....
а ти 23...
и сеа ја се спуштив на ваше ниво и пишав офтопик мислење само заради тоа што ме иритираат и мене веќе вакви постови...а сега јас пишувам таков...
Онака, да се надоврзам на темата.
Стар член ≠ дрзок сарказам
Јас би повеќе дека на старите членови им дошло преку глава од таквиот сарказам кој се појавил пред одредено време па си прлетнале од форумов во помирни краишта.
не е битно кој Како го пишува својот пост
битно е кој Што пишува
пост без сарказам но пун со смајлиња
пост со сарказам + цврсти аргумени
и офтопик пост
не се исти....ја го бирам вториот т.е. секој што мислењето му држи вода

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
:)

Ваква тема се отвара на пола година во просек. Јас ја сфаќам секоја од нив како еволутивен процес на форумџијата кој ја отвара. Го имав и јас својот скок на следното скалило. Ќе помине, нишо битно.

Туку, Гладиус, како бе ти си отварал вакви теми пред година ипол, а си се регистрирал пред... година ипол?! :toe:
Извини Викторче што тоа ти падна во очи, што наместо година, сум карикирал на година и пол.
Не е тоа проблемот кој се разработува сега.
А и не е проблемот во еволутивниот развиток на секој форумџија.
Бар ти како еден од најстарите членови на форумот треба да си свесен дека е сменет и не е она што беше. Јасно е дека промените се сосема нормални, ама во последно време некако идат на лоши промени.
Јас за мојата година и пол на форумов го приметив тоа, а не човек како тебе со подолго форумско искуство.
Дека има проблем - има. И дека сами го создаваме проблемот - и тоа е така.

битно е кој Што пишува
и офтопик пост
Кога е во граници на нормала, секако дека е небитно. Факт е дека вториот вид на постови одамна го нема. А наместо нив се изгубија аргументите и се остана само на сакразмот кој прерасна во бедотија,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ми се виде темава како обид за враќање на овој форум на некое сериозно ниво на кое бил претходно (не знам каков бил претходно бидејки сум релативно нов).
Арно ама гледам стојат некои теми кои се отворени отпоарно и кои успеав да ги прочитам целосно (беа повеќето од религија, фантастика и историја оти тоа највеќе и ме бендисуе) и во кои навистина имаше квалитетна дискусија, дури можам да кажам делуваа едукативно во многу делови.
Неколку пати се ставав во дилема дали да напишам некој пост , ама секогаш (како и во моментов) ќе почнеш и додека го осмислиш д абиде содржаен и да понудиш факти за твоето мислење поминале 10 ина минути и после кога ќе ти текне дека некој ќе се надоврзе на сето тоа и ќе треба нормално да реплицираш и понатака, а во позадина тригодишното синче вика тато ај да играме коњче:smir: , се откажуваш од идејата да своето слободно време го потрошиш на форум. Верувам дека и многу за кои пишувате дека ги снемало, уствари животниот тек ги наведува да веќе не посветат време на форум.

Мислам дека немањето слободно време е клучниот фактор за квалитетот на дискусиите.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
27 години имап

а ти 23...
и сеа ја се спуштив на ваше ниво и пишав офтопик мислење само заради тоа што ме иритираат и мене веќе вакви постови...а сега јас пишувам таков...

битно е кој Што пишува
и офтопик пост
Што те нервира бе машко постот мој? Кажав јас прецизно што мислам,и напоменав дека јас мислам така. Да не треба да дебатирам се деца на Љубов и секс, или на Филозофија и Психологија? Никој нема да му забрани да читаат, само да немаат право да пишуваат. Нека не бидам и јас дел од тој подфорум, само да можам да го читам. Не сакам во интересна тема да си ги замарам очиве на 15 страни за да прочитам 2 асолни мислења. И што не ми држи вода сега постов мој ? Нема сарказам?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Извини Викторче што тоа ти падна во очи, што наместо година, сум карикирал на година и пол.
Не е тоа проблемот кој се разработува сега.
А и не е проблемот во еволутивниот развиток на секој форумџија.
Бар ти како еден од најстарите членови на форумот треба да си свесен дека е сменет и не е она што беше. Јасно е дека промените се сосема нормални, ама во последно време некако идат на лоши промени.
Јас за мојата година и пол на форумов го приметив тоа, а не човек како тебе со подолго форумско искуство.
Дека има проблем - има. И дека сами го создаваме проблемот - и тоа е така.

Кога е во граници на нормала, секако дека е небитно. Факт е дека вториот вид на постови одамна го нема. А наместо нив се изгубија аргументите и се остана само на сакразмот кој прерасна во бедотија,
Пак ништо не разбра, ама не ни очекувам, ќе напишам за другите случајно ако прочитаат да не мислат дека они се ретардирани.

Форумот секогаш бил ист и секогаш ќе биде ист. Различни ќе бидат псевдонимите кои коментираат и нивниот број. Квалитетот на дискусиите е неменлив, а на секој форумџија може да му се чини дека порано било различно зашто тоа е стандардна човечка особина пренесена тука и на форумот.

На пример, секогаш викаме во средно беше поубаво, или, ееее во војска, тоа беа денови... секој користи реченица “во мое време“ зашто на сите ни се чини дека порано нешто било “боље“.

Темава разработува имагинарен проблем кој реално не постои а само одредени личности кои ги користат благодетите на овој форум ја потрошиле почетната страст и еуфорија па сега се борат со навиката која им создава панична неугодност. Како во бракот. :pipi:

А да, ќе заборавев... не можеш да карикираш година ипол во година. Карикира значи нешто друго. Реченицата веројатно требаше да ти гласи, “наместо година, напишав година ипол зашто пред година ипол уште врвките не знаев да си ги врзам ама срамота е да кажам“.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ма граници не граници
ако постот држи вода, т.е. е квалитетен и воедно тежок за побивање
ако сака и на глава нека дуби, и хаус нека го цитира
битно постот е тој - и е таму и е квалитетен....
башка не е факт дека вториот вид на постови одамна го нема
тоа е твое мислење, може едноставно не ги читаш сите саркастични постови
затоа немоеш да ги издвоиш паметните
вот да не пишува глупости покрај сарказмот?
лет3 можеби?
дарк кинг?
мац))?
гадхејтасол?
јас?
...
Што те нервира бе машко постот мој? Кажав јас прецизно што мислам,и напоменав дека јас мислам така. Да не треба да дебатирам се деца на Љубов и секс, или на Филозофија и Психологија? Никој нема да му забрани да читаат, само да немаат право да пишуваат. Нека не бидам и јас дел од тој подфорум, само да можам да го читам. Не сакам во интересна тема да си ги замарам очиве на 15 страни за да прочитам 2 асолни мислења. И што не ми држи вода сега постов мој ? Нема сарказам?

квалитетот на дискусиите нема да се врати се дур не се решат самите членови да пишуваат квалитетни постови
вип форумот ќе биде празен како стиф ако се отвори таква глупост

edit: грешен чоек сум цитирал

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
@ГГ
Да де, ти беше тој најпаметниот.
Викаш дека во средно било поубаво... Но го гледаш како временски период кој веќе завршил а се одвивал во ДРУГА средина.
А не верувам дека денешнава Кајгана е некоја друга средина во однос на онаа кога ти си бил почетник.
И секако, внимавај како се изразуваш Викторе. Положбата на форумов не те штити од санкции.:pipi:

Кво, не секаде секој од нас има квалитетни постови. Како ти, така и јас, така и некој друг.
За пишувањето глупости на друга тема.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Vtri suci, Viktor i Gladius pak se zakacnaa!

Mesto licno, eden kon drug da se navrtuvame, premnogu licno, treba malku i da podumame kon sto vodi seto toa.

Se mudrec do mudrec, a od planinata ne gi gledame dolinite.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кво, не секаде секој од нас има квалитетни постови. Како ти, така и јас, така и некој друг.
За пишувањето глупости на друга тема.
мислев пишувањето неквалитетни постови и пишување глупости се блиско поврзани -.-
Vtri suci, Viktor i Gladius pak se zakacnaa!

Mesto licno, eden kon drug da se navrtuvame, premnogu licno, treba malku i da podumame kon sto vodi seto toa.

Se mudrec do mudrec, a od planinata ne gi gledame dolinite.
па не баш се мудрец до мудрец, еве се изјаснија 2-3 мудреца дур ние си праиме муабетче со офтопик празни мислења (без навреда)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Complacency is not an excuse :) :)

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Тоа е таа бандата, шо напаѓа со црвенки и си даваат зеленки меѓу себе. Интересно им е!
Али незнаат дека има опција за исклучување на репутацијата, а со тоа пропаѓа нивниот труд.
И да ти е ислучена, пак може да ти даваат... :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
мислев пишувањето неквалитетни постови и пишување глупости се блиско поврзани -.-

па не баш се мудрец до мудрец, еве се изјаснија 2-3 мудреца дур ние си праиме муабетче со офтопик празни мислења (без навреда)
Што беше мојот пост офтопик, ај кажи ми жити се.Еве ти си по аргументиве. Темава е насловена [Што е форумот денес?] Така? Јас одговорив детска градинка. И? Ќе ми кажиш дека не е накотен форумов со деца од 13 до 15 години? Не велам нешто лошо за нив. Ама од нивната еуфорија да имаат напишано што е можно повеќе постови, не можам да го најдам јас твојот, на гарфилд, на леандра, на гладиус, на Викторггг пост... Знаеш дека квалитетот и квантитетот се обратнопропорционални.

Kajgana Shop

На врв Bottom