Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Да, али на времето имаше членови кои пукаа дрски сарказми на задоволство на оние останатите. Денес има пи*енца на кои истото им смета. Така да не ги барајте старите членови, отидени се у курац.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Абе деца сарказмот не е најинтелегентен вид на хумор и комичност, не ми е јасно зошто тоа мислење е распространето по форумов. Сатирата е, а вие сте премногу далеку од тоа.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Абе деца сарказмот не е најинтелегентен вид на хумор и комичност, не ми е јасно зошто тоа мислење е распространето по форумов. Сатирата е, а вие сте премногу далеку од тоа.
Да мамо? Викаш? Јас кога на еден член овде се обидов да му го објаснам ова, ме направи примитивец што не знае за понапреден и поразумен начин на комуникација од сарказмот. Ама отиде со избришаните мислења.
Ако некој сака подробно објаснување, слободно нека побара.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Да мамо? Викаш? Јас кога на еден член овде се обидов да му го објаснам ова, ме направи примитивец што не знае за понапреден и поразумен начин на комуникација од сарказмот. Ама отиде со избришаните мислења.
Ако некој сака подробно објаснување, слободно нека побара.
Добро бе, мајке ми те цитирав јас тебе? Мислев општо како појава на форумов.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Noodle, jas sum ljubopiten donemajkade, aj PP, so detali, deka znaes, curiousity+cat :)

Nejse, cinime nesto za podobruvanje? Ne!
Zatoa!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Сатирата ти е трагедија плус време. Остај и подолго време на некоја трагедија и другите ке ја направат сатира. Тогаш кој би сакал да се смее на трагедија? Плус и форумов не е за хумор. Едноставно на некој му е полесно на саркастично-груб начин да каже нешто. А и плус сите тука сме исти, па зашто да се критикува начинот на кој го кажува тоа и со која намера е.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Добро бе, мајке ми те цитирав јас тебе? Мислев општо како појава на форумов.
Ја не знам кај пишуе дека смееш да цитираш само ако си цитиран. Или око за око, заб за заб, м?

Гарфилд, најди ми македонски збор за wit што не е сарказам и ќе напишам и јавно.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Luckastost, itrina, mudroshtinje, duhovitost itn.
Vrsat rabota?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Абе добар ви е форумот.
Пред да дојдам на овој форум бев на еден друг, па тамо имаше некои карактери као најпаметни и они се грижеа за тоа на секој муабет да стават капак, и на секоја тема они да се у право, и ако случајно напишеш некоја грешка, дезинформација, дури и граматичка грешка, они се тука да те избоксаат у стомак (понижат исмејуваат пред други) и те фрлаат матен вир покрај тротоар пред маса дотерани луѓе. И они си беа такви цели перфектни како богови и сите беа воодушевени од нивните финти. Дури и си имаа теми на кои самите они си пишуваа и ако некој друг пише одма добива бокс у стомак и го свиткуваат. Е тоа не е убаво од нивна страна. :D
Тоа е кремот на форумот. Јас не бев еден од нив, ја увек седам у заѓна клупа со понављаците.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ццц,сте се испокарале:kesa:
И шо сега?Подобро е? Не!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ццц,сте се испокарале:kesa:
И шо сега?Подобро е? Не!
E за вакви постови се збори на темава.
Се пишува колку да се рече. Додека некои порано би разглобувале зошто тоа било така, и како да се смени, некој му е досадно и си кажува свое мислење кое воопшто не е од помош.
Не викаме дека тоа е правило кое треба да се почитува...туку едноставно така би било подобро. Не зборам да напишеш ти долг пост во кој ништо нема да кажеш, да се вртиш у круг цел пост, туку нешто квалитетно, некое твое мислење и видување за таа одредена тема.
А постови как шо ни кажуваш дали сме се испокарале или не, не се потребни.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Аха,значи овде се критикува и се бараат виновници за тоа каков станал форумов,кој какви постови пишува,зошто пишува и оти не пишува.
Извинете грешка тема:kesa:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Онака, да се надоврзам на темата.
Стар член ≠ дрзок сарказам
Јас би повеќе дека на старите членови им дошло преку глава од таквиот сарказам кој се појавил пред одредено време па си прлетнале од форумов во помирни краишта.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Детска градинка, и по некој учител...мислам дека МОРА некој механизам да се направи за да се врати квалитетот на дискусиите. Уште стојам на ставот за ВИП Подфорум:toe: А дотогаш....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Најдобро секој од себе да тргне со што придонесува во форумов,да пресмета,па да отвори уста за други.Од прва до 13та страна има многу што се изјасниле за други,а јас често ги бришам по темиве како уништувачи на квалитетна дискусија.
Може подобра солуција е јавно жигосување?

Kajgana Shop

На врв Bottom