За двајцата: Секако и тоа ми беше дел од поентата.
Него..вака-така со темава си добивме квалитетна дискусија. Бујрум и толку од мене.
Без навреда ама постот тие малограѓански Ок?!
Види ме мрзи да цртам на блокче но дај да не се правиме наудрени и двајцата сме овде скоро година и више. Да не се лажеме на форумов ретко има пристојно мислење а камоли квалитетно треба да џбарам ни тони и тони конверзации за да најдам нешто смешно, трагично, патетично, било што освен безлично нешто што ќе има печат и е автентично. И квалитетот паѓа ли паѓа...
Сеа да ви го нацртам проблемот децо што е?
- Проблемот се состои и влече корени од македонскиот менталитет на егоистрипаност каде има вечна потреба да е докажува колкав му е било каде и било кога, без оглед на цената која ќе плати. Океј до некоја мера е у реду и како мотивациона сила но овде ги надминува сите граници , ти ќе почнеш да дискутираш за нешто и автоматски ќе се јави некој интелектуалец каде ќе ти исќења дека ти си таков ( демек ти го кажав) што ти се одмилува да пишуваш воопшто. Проблемот овде е во етикетирањето и сеир пукање на секоја тема а бе нема тема каде директно или индиректно се имплицира дека ти си таков, ваков онаков. Ми се смучи да читам како сум требала да се обесам, психоанализи од типот исфрустрирана сум, неебана и не знам ми ти што, држење лекции за морал и не знам што ти не. Да не кажувам дека ако здобиеш репутација на респектиран/читан член се јавуваат 15 души кои сакаат да докажат дека вредат преку тоа што ќе ти го спуштат wow!
Овде дискусиите не се водат за да се дискутира туку за да се еготрипа во стилот као види ми го колкав ми е . Океј добро голем ти е и сеа?!
Проблемот е во немањето култура на дебата и ако не сте забележале проблемот не е само на кајгана туку и по телевизивииве има ретко дебатни емисии уствари само една на А2 толку... -.-
патем направи споредба со
овој форум и нашиов да видиш што значи дебата квалитет. ( да го разгледаш убаво синко ок!)
авторот е бесен у пм бесен...