Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кенкав јас пред година и пол на оваа тема. Сите скокнаа дека не сум во право и ми збореа колкав сноб сум јас тоа. Сега кога сето тоа се радикализираше наеднаш на сите им пречи.
Ако не сакате останатите подфоруми да личат на ЧДА не го потпомагајте тоа.
Средете си ги желбите и потребите па после кажувајте што бил форумов и што е сега.
Сами го правиме тоа што е.
Темите споени.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Форумот е тоа што е...
Навистина, беше и поквалитетен можеби, но идат нови членови, внесуваат понешто свое. Вредно или не, тоа е тоа што го гради овој форум.
Од некаде декември 2005, кога се регистрирав тука, до денес, поминаа многумина. Некои останаа, други си отидоа.
Форумот е жива материја...луѓето го прават тоа што е. Како во животот така и тука ги има секакви.
И јас самиот не сум активен како што бев некогаш. Обврски...
Секогаш се трудам да напишам понешто паметно, да прочитам нешто паметно, но и да подзабришам нешто глупаво.
Но, секогаш останувам тука. Форумов ми бил место за уживање...место каде се случиле убави работи, место каде сум бил и расположен, тажен... сум оставил некој белег. Како и сите други.
Ама навистина понекогаш мислам дека интернетот не е за секој.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Форумот денес е исполнет со многу жени. Една од главните причини што сум јас присутен сеуште.
Кајгана форум - Шмек форум!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ако сите го анализираме сопственото присуство овде на форумот од зачленувањето до овој момент, ќе видиме дека сите имаме различни периоди во кои нашата продуктивнна дискусија допринела за подигање или задржување на високиот рејтинг на Кајгана. Од друга страна пак, се случувале и периоди во кои повеќе или помалку сме биле непродуктивни или пак спамери. Во секој случај ако збруваме генерално дека форумот изгубил од квалитет, тогаш мораме да бидеме сигурни, дали сме ние тие кои што можат да дадат оценка за тоа паднал или не, квалитетот на дискусиите. Заклучокот за тоа паднал или не, никако не смееме да го наметнеме и генерализираме, заклучокот можеме само да го кажеме како сопствен впечаток и никако повеќе. Впрочем како и кај ТВ ако не ти се допаѓа некој канал го земаш далечинското и менуваш канал. Така и овде имате милијарда форуми и најдете го оној кој што ќе ги задоволи вашето барање за квалитет. А ако сте веќе овде игнорирајте ги спамерите и дискутирајте со квалитетните. Денеска во темата „Пишуваме на зададена тема“- темата беше Panta Rei, да токму така Panta Rei

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.889
Поени од реакции
50.471
втора мајка идеме :)
тиња е...
Порано имаше смешки сеа има постови што се пола на пола на Англиски со бајат сарказам и интерни шеги. Имаше боље членови сеа има средношколци од оние шо седат сами на голем одмор и тоа... у превод Јове и Бада-аут..Смекси Бит и компанија-ин.

Чарето е лесно и едноставно, враќање на Политика подфорумот. Не е ова уште еден од обидите на плакатолепач да си заработи дневница-сериозен сум.
Таму битисуваа повозрасни дечки што на пауза ќе пишеа нешто асално и на другите теми, падна возрасната граница форумов го превзедоа копиљаците и затоа е за никаде. Вратете ги полнолетните на форумов!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
форумот дефинитивно не е тоа што беше, воопшто нема квалитетна дискусија, еве конкретно во областите кои мене ме интересираат
-се што спаѓа под информатичка технологија
-автомобилизам
во првите порано имаше квалитетни теми сега повеќето се за бесплатни смс, фотошоп темата ја направија тема за одстранување на позадини на слики а порано имаше добри туторијали, оперативни системи и програми исто така е лом, во хардвер се мери на кој му е поголем и кој има појак компјутер.
во автомобилизам има банални теми како најубав автомобил што го видов денес, максимална брзина со моторно возило(фејсбук теми а.к.а играчница теми се овие) а во темите како олдтајмери, направи сам и слично воопшто нема дисусија а исто како и во хардвер има кабадаи кои си ги мерат на кој му е поголем.

форумот дефинитивно не е тоа што беше и од ден на ден станува се поголемо срање(без навреди) но администраторите треба да преземат мерки бидејки едноставно на некои членови(немам конкретен пример) не му е место на форумот.

едит: повеќе читајте помалку пишувајте и извинете за евентуални печатни грешки не ми се гледа добро темно е
Конкретно за информатичка технологија.
Ако нема туторијали секој член може да почне да пишува и да надградуваме знаење сите со што ќе се развиваат квалитетни дискусии. Јас до сега освен еден/двајца членови од порано не знам за некој што седнал да напише нешто од кое можат другите да научат (освен да пишува во фудбал или ЧДА). Лесно е да се критикува. Па можеби ти можеш нешто да напишеш јас не сум прочитал ништо од други. Еве јас во оперативни системи веќе подолго време постирам во одредена тема најчести проблеми и прашања со кои се сретнуваат корисници на win и многу други туторијали вклучувајќи ми го моменталниот во потпис. Ама ете ретки се тие што можат да дискутираат на тие теми барем јас така мислам. Тоа значи дека теми има ама очигледно нема кој да се впушта во квалитетна дискусија. Лесно е да се пишува во општи муабети на теми од типот "што јадевте денес" и сл. Мислам дека подфорумите се во ред освен некои "атрактивни" теми на кои не им е местото а и теми кои ги спомна како оние за СМС. Теми кои се исцрпија како на пример оние за "заработувачка" кои сметам дека веднаш треба да се затворат бидејќи во тој подфорум има содржина на квалитетни теми за мрежи и општо за Интернет од кои може да се научи нешто но таа тема која секојдневно е најчитана е трошење време, нерви и билдање постови.
Мене пример ме нервива што 60% од членовите се регистрираат да пишуваат во фудбал посебно во фан клубовите, теми кај кои не е возможно да се воспостави контрола, и мислења на несериозни членови кои сочинуваат два збора, континуирана, секојдневна шема.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се накотија wannabe kewl фраер4иња, што прочитале неколку саркастични цитати на интернет и сега мислат дека можат да солат памет и дека се најпаметни од сите, ни грам почит немаат во себе, а ни култура. Мислат дека се kewl, а изгледаат како недоквакани.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.850
Поени од реакции
11.509
Имаше боље членови сеа има средношколци од оние шо седат сами на голем одмор и тоа... у превод Јове и Бада-аут..Смекси Бит и компанија-ин.

падна возрасната граница форумов го превзедоа копиљаците и затоа е за никаде. Вратете ги полнолетните на форумов!
Врие неваспитани и некултурни дечишта, без грам мозок...да не речам дебили. Нема простор за дискусија, т.е. ќе паднат 3-4 поста и другите се во стилот "ај да испаднам дебил и да се насмееме со сила".
Кога ќе пишам шега, пола не ја разбираат или ја сваќаат лично, кога сум сериозен мислат се заебавам итн. Можеби од сега ќе треба да пишувам сериозен/несериозен и можеби ќе упали :wink: ги нема ни гижо, јоцо, земзела, сусаро - се поретко, овие пејо што ги спомна исто испарија и уште голем број на асални форумџии...да не се повторувам зошто беа асални.
Тоа е, нови времиња идат, подебилни. Администрација, хелп!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne e do administracijata!
Do nas e, do forumdziite, ako nie nemame disciplina da gi ignorirame provokastorite, kewl majmunite i trolovite, togas nie pridonesuvame za tonenjeto. A toa se slucuva, tuka sum od samiot pocetok i mi e zal sto moram da kazma, ama toneme, a nie sme vinovni.
Premnogu razmazeni lajnari, premalku nasa kontrola i samokontrola zam kvalitetot da opstane. se nadevam ke ja nadmineme ovaa faz, ako se dosega.

Do nas e!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne e kewl politka, kewl e glupi fbook temi.

Odam. Ke kazam nesto sto ne se jade ni so sol.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Абе форумот денес, форумот вчера, форумот утре....ок со темава ама кој курац??
Нема потреба бе дечки да си реплицираме сеа како било некад а какви копиљци имало сеа. Не се замарајте бе. Абе пролет е...ало. Време е да се прошета надвор на убаво време. Остајте го форумов само за пред спиење. Искочете...шмекнете нешо. Па дај боже и да ебнете нешо. Па седнете на кафе со пријателите...па споделете како сте ебнале. Многу се замарате бе. Абе ќе пишам па колку сака нека е средношколско јосипброзовски....Уживки4...бе луѓе!
Абе идете у теретана малце...стегнете гз напумпајте мускули...спремете се за шмек на плажа!
Него....као сакате. Форумов е тука. Јас го сакав и коа бев тазе мембер и сеа коа сум у фаза на зрел форумџија.
Ајде...лека ноќ...отидов да фатам сон!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.136
Се накотија wannabe kewl фраер4иња, што прочитале неколку саркастични цитати на интернет и сега мислат дека можат да солат памет и дека се најпаметни од сите, ни грам почит немаат во себе, а ни култура. Мислат дека се kewl, а изгледаат како недоквакани.
Се накотија wannabe мајки терези4ки што прочитале неколку дефиниции за морал и етика на интернет и сега мислат дека можат да солат памет и дека се најпаметни од сите, ни грам почит немаат во себе, а ни култура. Мислаат дека се паметни, а изгледаат како празноглавци.

Јас не се пронајдов во твојот, не очекувам ни ти во мојот. Само завземи друг агол, трета точка на посматрање и види колку ти е навредлив постот. И мојот и твојот.

А форумот е мало парче софтвер. Хард диск. А членовите се приказна по себе.
Ама убав е, интересен. Ваљда дека има разновидност. :smir:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ја не си одам!
Не е до тоа дали да си одиш или не Гаро, та ти, та било кој. Сепак форумов е само место за да пополниме слободно време, не верувам некој да плаче или да се дрецка од земја ако било кој го напушти форумот. И така форумот со новите членови е тргнат у курац, не верувам дека некој воопшто ќе забележи. Џагурчиња по 12-13 години, multiple personality disorder ликови, дупли јузери, воајери... Туршија.

Јас не се пронајдов во твојот, не очекувам ни ти во мојот.
:icon_bigg:icon_bigg:icon_bigg

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Bas toa Fantome i mi e krivo.
Od turshiite koi zasmrdea.
Od wannabe kewl, od takvite, tinji.
Jebiga, panta rei, a?!
Ama na nas e da vnimavame promenite da ne bidat mudata na Bukefal, tuku povekje da e kon Aleksandrovite podvizi :))))))

Kajgana Shop

На врв Bottom