LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 октомври 2009
Мислења
39
Поени од реакции
10
Можеби нема .... но можеби ке има науката е напредна.....а понекогаш е добро за нешто да се остане со средновековни сваќања.......овие современиве ....незнам
Јас за тоа што не знам, воопшто не коментирам ! А ако и ти не поседуваш слична доблест, во првата наредна прилика на колегата офталмолог срдечно препорачај му превенвијата, дијагностиката и лекувањето на катаракта да ја изведува според средновековни протоколи.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.887
Поени од реакции
12.421
Тогаш да ги избришеме од мапата САД, Канада, Холандија, Шведска, Данска и сите останати земји кои што имаат стандард и константен општествен развој...
Нивниот развој не се должи на сексуалноста, него на вековни империјалистички црпења на ресурси. Не верувам дека таму се практикува облекување на машки деца, адолесценти во фустанчиња...или на машките деца во пубертет во разговор најверојатно не им се советува да се запознаат со момче кое ќе ги сака. Најверојатно се меша поимот нормално, медицински нормално, либерално, ставот не ме интересира дури и земјотрес да има (сеедно ми е)...дали облекувањето на овој човек е соодветно?
http://www.pestaola.gr/elton-john-on-his-wedding-dress/
додека Рим пливал од куртизани и хомосексуални дејства бил најголемата империја на светот, а Атина процвета додека најголемиот престиж за нејзините демократи било да имат младо момче или Леонардо Да Винчи, гение, брилијантност која што не е сеуште надмината и замисли геј.
Точно, педерастијата била исто така дозволена и нормална појава за тоа доба. Дали сега ја оправдувате и велите дека е нормална појава?
Како стојат вашите поимања за другите групи (освен хомосексуалците) од лгбт?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Еднаш имав дискусија на оваа тема која вели, геј паровите секогаш држат до партнерот односно никогаш не би биле би, додека кај лезбејките викаат дека секоја декларирана лезбејка е бисексуалка, може некој поконкретно за оваа ситуација да се изјасни вистина е ова дека жена сепак неможе да биде лезбејка туку мора да е би??

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Еднаш имав дискусија на оваа тема која вели, геј паровите секогаш држат до партнерот односно никогаш не би биле би, додека кај лезбејките викаат дека секоја декларирана лезбејка е бисексуалка, може некој поконкретно за оваа ситуација да се изјасни вистина е ова дека жена сепак неможе да биде лезбејка туку мора да е би??
Дека го имаш прочитано тва?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Дека го имаш прочитано тва?

Не го имам читано имам со лез девојки разговорано и они ова ми го кажуваа.. сеа малку звучи без везе арно ама прашувам дали има некој спортивни информации, дали знае повеќе во врска со лезбејкиве бај д веј, секогаш прашината повеќе се дига кај геј машкиве они им се на сите трн во очите, додека лезбејкиве дури како најнормално им делуваат дали е тоа така затоа што под дифолт се и бисексуалки?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Не го имам читано имам со лез девојки разговорано и они ова ми го кажуваа.. сеа малку звучи без везе арно ама прашувам дали има некој спортивни информации, дали знае повеќе во врска со лезбејкиве бај д веј, секогаш прашината повеќе се дига кај геј машкиве они им се на сите трн во очите, додека лезбејкиве дури како најнормално им делуваат дали е тоа така затоа што под дифолт се и бисексуалки?
Е не знам јас таа работа,не сум лезбејка и немам правено муабет со истите,питај либерејшн е пун такви информации,или ако има некоја лез од форумо мада они помалку се декларират.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Има лезбејки кои маж не сакаат да видат, а има и педери кои после некое време се обраќаат и на жени (им доаѓа памет)...се на се чудна болест :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Мене иронично ми е како сите ги прогласуваат хомосексуалците за „болни“ бидејќи сакале да бидат е**ни во газ (и тоа било психопатско) а никој не го смета истото или пак гледа нешто психопатско во тоа кога жена го сака и практикува истото? Напротив, ондак она е голема и многу добра ебачица ЛОЛ

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Што ти душа сака тоа.
ок,да претпоставеме дека имаш син.
со тие ставови од општеството и од тебе како родител,ако е геј пубертето ке му е пекол.
Можам да замислам колку време да помине до самопронаоѓање и самоприфаќање,а ни родител да е од твоја страна.
Језиво ми е од самата помисла како тие луѓе го поминуват пубертето,а не пак да замислам каков им е пубертето.
Фала богу јас најнормално (по „нормален крој“) сакам машки и не мора да се преправам,кажувам си ги симпатиите јавно,праам си маабет со другарките најнормално(не глумење)пошо нели ако те привлекуват особи од истио пол ке глумеш,нема да се издекларираш како хомо ида те сметат како чудак.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мене иронично ми е како сите ги прогласуваат хомосексуалците за „болни“ бидејќи сакале да бидат е**ни во газ (и тоа било психопатско) а никој не го смета истото или пак гледа нешто психопатско во тоа кога жена го сака и практикува истото? Напротив, ондак она е голема и многу добра ебачица ЛОЛ
Ех да беше само гзот...да сака маж друг маж е болест, нешто не е вред... Да ми се згади од жена и жена во автобус при жвалење значи пак нешто не е во ред...(мака ми бурекот си фрлив поради нив :nerv: )

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
со тие ставови од општеството и од тебе како родител,ако е геј пубертето ке му е пекол.
Можам да замислам колку време да помине до самопронаоѓање и самоприфаќање,а ни родител да е од твоја страна.
Језиво ми е од самата помисла како тие луѓе го поминуват пубертето,а не пак да замислам каков им е пубертето.
Фала богу јас најнормално (по „нормален крој“) сакам машки и не мора да се преправам,кажувам си ги симпатиите јавно,праам си маабет со другарките најнормално(не глумење)пошо нели ако те привлекуват особи од истио пол ке глумеш,нема да се издекларираш како хомо ида те сметат како чудак.
Чекам одговор Наташа.Или пецнах те на малце болно место?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
А кој рече ако мојот син е педер и нема да го сметам тоа за болест? Незнам зошто едноставно не го акцептирате како пореметување и да си шибате напред во животот! Јас не реков дека треба да ве стават во карантина, ама барем да си признаете како секој што си ја признава својата болест :) јбг и природата греши, а ние сме дел од неа и мора некако да ги прифаќаме нејзините грешки :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom