LGBT-популацијата и современиот свет

  • Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
O

Out Boy

Гостин
А зошто има толкава ароганција и омраза во тебе доколку не си хомосексуалец?
Ја не гледам омраза и ароганција во постовите на зодијак ди-џеј. Такво нешто има во постовите на Лет 3 и сродните души на него...

Ова што го читам, е мислење на информиран граѓанин на кој стереотипите не му го испрале мозокот... :toe:
 
P

Princ

Гостин
Знаат сите што ЈАС мислам дека треба да знаат.
Ама аут бој, пази нешто. И јас (ко и сите други) имам една маана, несовршенство. Прва работа што направив, беше да ги убедам моите да го прифатат тоа мое несовршенство, па после еден период мрчев по останатите, и покасно се откажав, не ми е гајле за останатите дали ме прифаќаат таков, важно ми е моето потесно семејство (татко-мајка-брат-сестра) дали ме прифаќа таков. Штом тие ме имаат прифатено таков, останатите не вредат да се замарам.

Е сега, најголем дел од семејствата на хомосексуалците (веројатно сите) во земјава, не знаат за сексуалната определба на нивните потомци. Е сега, ако ти не си успеал да ги убедиш ТВОИТЕ да ја прифатат твојата сексуална определба (заклучок донесен според цитатот), што мајка бараш кај МОИТЕ па бараш токму од МОИТЕ да ја прифатат твојата сексуална определба, потребата да бидеш во брак со некој со влакнести гради, потребата да посвоиш дете...???
А да си почнеш ти од ДОМА?
 
O

Out Boy

Гостин
... кој ќе ме убеди мене да ја прифатам вашата сексуална припадност, кога ни вашето потесно семејство не знае за тоа?

...2.000
Како прво, никој не вика да прифатиш нешто. Доволно е да си информиран дека постои и некој друг што сака да живее како тебе.

Тоа со кого ја водам љубов, е моја интимна работа.

И ти фалат две нули. Принц. Нули, ама вршат работа... :wink:

... што мајка бараш кај МОИТЕ па бараш токму од МОИТЕ да ја прифатат твојата сексуална определба, потребата да бидеш во брак со некој со влакнести гради, потребата да посвоиш дете...???
А да си почнеш ти од ДОМА?
:toe: Жими очи, ја никаде не читам каде сум пишал дека барам некој да ме прифати... Зошто да ме прифати? Да објаснувам на некој зошто сакам да бидам во брак со влакнест на градите? Зошто да му објаснувам?

Очигледно не сме се разбрале.
Мене не ми треба ничија дозвола за да бидам со некој со кого сакам да бидам. Ни од татко ти, ни од мајка ти, ни од моите. Она што барам е да се почитува одредницата “граѓани на РМ“ и во Законот за семејство. Ништо повеќе.

Устав, член 9, ст. 1: Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата...
Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви.

11: Физичкиот и моралниот интегритет на човекот се неприкосновени.

ЗС, чл. 6:
Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството.
Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.
 
P

Princ

Гостин
Како прво, никој не вика да прифатиш нешто. Доволно е да си информиран дека постои и некој друг што сака да живее како тебе.

Тоа со кого ја водам љубов, е моја интимна работа.

И ти фалат две нули. Принц. Нули, ама вршат работа... :wink:
Можеби е интимна, ама твоите очекуваат невеста. Или зет. Дај им го. Кажи им дека ти си тој кој што си. Дека го сакаш тоа што го сакаш. Дека очекуваш од нивна страна разбирање и почитување на твоите желби и потреби. Да не те учам, знаеш како треба.
Е сега, ти не си го постигнал тоа разбирање и почитување КАЈ ТВОИТЕ ДОМАШНИ, а ми се мешаш мене у фамилија и ми велиш мене или на брат ми да имаме обзир за твоите потреби. Нема ебена шанса!

Новинарот рече така, а тој ете, бил поинформиран од мене. 2000 рече ги имало скриени, прочитај му го постот.
А 200.000 нема шанса. Да бевте 200.000, и рамковен ќе добиевте :icon_lol:
Она што барам е да се почитува одредницата “граѓани на РМ“ и во Законот за семејство. Ништо повеќе.
И точно тоа треба прво да го побараш од ТВОИТЕ родители, па ќе пробаш и моите да ги убедиш, и на крај ќе го смениме законот. Твоите не знаат, моите не сакаат ни да чујат... заклучок, лошо ти се пишува :toe:
ЗС, чл. 6:
Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството.
Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.
Пази, овој закон може да се смени, бидејќи ги илустрира моменталните потреби на населението. Мнозинството од населението веруваат во брак помеѓу маж и жена, и тоа се имплементира во закон.
Е сега, ако ти ги убедиш твоите да те прифатат (и немој зошто би морало твоите да знаат со кого имаш секс... МОРАШ ако сакаш да ми мењаш закони) таков каков што си, со сите твои потреби, обврски и желби, па тие ќе дојдат кај мене на гости и ќе ги убедат моите... и така креираш круг на пријатели и соборци.
Ама...
прво ве има премалку за да ве свати некој сериозно. Едноставно вашите желби и потреби не ни се важни. На мнозинството население (2 милиони граѓани) не му е (многу) важно за потребите на двајца хомосексуалци. Или 200. Или 2000. Ситна боранија, снемало струја во Свирипичино, 2000 жители, гајле ми е, живот иде даље.
Второ, и тие што сте не знае некој дали сте, све нешто скришно играте, па ако ве праша некој дали сте хомосексуалци одма му враќате со скриени желби и намери демек имал према вас. Значи ќе мора да се отворите. МОРА, нема друго. Прво према родителите ваши и потесното семејство, па потоа тој круг ќе се прошири.
И трето, кога тие предуслови ќе се исполнат, само по себе ќе си дојде моментот да се смени таа ставка од тој закон :)

А дотогаш, јас ти посакувам многу здравје, среќа, љубов, мажи, на брак и посвојување деца не ни помислувај... тебе, бидејќи само ти и си хомосексуалец. Сам си во биткава :toe:
 
S

smart ass

Гостин
Граѓаните на земјава велат не. Ако мислите присилно да си го земете тоа "право", повелете.

За јас да се согласам да им се даде право на брак на хомосексуалците, ми требаат хомосексуалци.
Тој кој знам дека е хомосексуалец, не живее во земјава. Бидејќи не живее во земјава, и бидејќи е ЕДЕН од 35.000 членови, мислам дека нема да му смета доколку го нема тоа право во земјава (во која не живее).
Одиме понатаму.
Ти си хомосексуалец? Извини што прашувам, не ме тужи одма, јас само би сакал да знам колку ги има на форумов, за дискусијата да држи вода, во спротивно му доаѓа ко да збориме за вонземјаните (убаво рече Лет, во Македонија има повеќе вонземјани отколку хомосексуалци). Значи го држиш твоето загарантирано право според сите закони да не ми одговориш на прашањево, ама јас смеам да те прашам.
Други не гледам...



Хомосексуалците се секогаш промискуитетни. Токму нивната сексуална определба ги прави такви. За да си хомосексуалец, мора да се онаквуваш со машко. Не знам хомосексуалец кој сака некого од неговиот пол, без сексуалниот дел. Значи промискуитетни се. Ги мразиш и нив :(

Патем, во мојот 27 годишен живот сум имал секс со 3 жени. Тврдам, гарантирам, беса бес, дека просечен хомосексуалец на таа возраст имал најмалку двојно повеќе сексуални партнери. Ова со глава го гарантирам. Промискуитетни се...
околу промискуитетноста...статистички докажано.

Ај убаво прочитај дали не сум му одговорил или сум... сепак читате само тоа што ви одговара, а и речников ви е многу краток па не разликувате што е геј (хомосексуалец), а што педер?

Е вака пошо сте многу „знаени“ да ви пообјаснам... а очигледно ви фали троа повеќе литература... а не само со главата во ѕид...

Педер - Термин кој најчесто се употребува со погрдно, навредливо значење, а се користи во хомофобични констелации во кои се дискриминираат и омаловажуваат мажите хомосексуалци.

Хомосексуалец - Човек чија сексуална, емотивна и афективна привлечност е главно насочена кон особа од истиот пол. Обично мажите привлекувани од други мажи се нарекуваат геј, а жените привлекувани од жени се нарекуваат лезбејки.

Хетеросексуалец - Човек кој сексуално, емотивно и афективно е привлекуван од особа од различен пол. Ваквите луѓе се нарекувани уште и стрејт.

Хетеросексизам - пристап кој присилно наложува дека хетеросексуалноста е единствениот прифатлив облик на човековата сексуалност и на тој начин ги игнорира другите сексуални ориентации, однесувања и родови идентитети, кои не се исклучиво машки и женски, или кои не се општествено прифатливи. Кон овој термин се придружува и терминот Хетеронормативност со кој се означува општествената, културната и политичката претпоставка дека хетеросексуалците претставуваат универзална и вонвременска норма со која се регулираат родовите идентитети и сексуалните релации помеѓу луѓето во дадена култура. За разлика од хетеросексуализмот кој најчесто претставува лично убедување и поблага форма на негативен однос кон хомосексуалноста, хетеронормативноста претставува негативен однос кон хомосексуалноста кој се практикува на систематско рамниште (политичкиот и економскиот систем, културата, општеството) и резултира со исклучување и опресија на нехетеросексуалните идентитети и сексуални однесувања.:baeh:
фала на објаснувањето а зошто просечен гејо има над 30

30 партнери???

кај е ЉУБОВТА ТУКА????

инаку просекот правен на лица до 40 годишна возраст правен без разлика на ориентација е 11 партнери....јас би рекол гејој го креваат просекот:toe:

Знам златен, знам како се чувствуваш.
Немаш претстава колку сум против сите учесници на карневали налик на оној од Рио, да имаат деца. Мислам дека државите треба со закон да им забранат да имаат деца.


нема логика ова што го правиш.

има разлика од уметност до геј-парада.

така!!!!
овде имаш и дела и се....а на геј парада....ај се знае

Пиле овде е форум каде се изнесуваат лични мислења а не државни или владини ставови овде ако видиш према постовите гејојте се помалце овде исмејувани или навредувани од Албанци, Грци, Срби, Цигани....





А дека сум ги “навредил“ со описот на нивна замислена парада во Скопје... па зарем МК гејојте се пониакви од светските?? имаат некои свои детали кои ги одвојуваат од другитре?? Па нека излезат нека се покажат нека пропарадираат па ако сум згрешил (мислејќи дека личат на светските гејој) јас ќе им се извинам.
споредете.

Стварно, мене ете тоа не ми текна... све сме си имале, државата се’ ни дала, и плата за неработење, и ни платила за стан, кола ни купила, економската криза не не тангира, нас не не отпуштаат од работа заради стечај, ликвидација...

Абе и ние какви сме... преку леб бараме... трошки.

мразам да се повторувам!!

пред устав сме исти јасно.

не сум јас над тебе(чувај боже) нит ти над мене(пак чувај боже):pos2::pos2:

Аххх ајде да бе да не зборам за тебе... прво одговори си ти што си и со кого си ги задоволуваш твоите можеби само љубопитности... ок? знаеш на што мислам... и не сакам да коментирам, зошто истражувачкото во мене доста е разбудено... не зборувам никогаш без факти... само мразам кога некој противречи со тоа , еден е та еден е... ти кажав јас познавам едно 5 луже такви, а тие уште по 50.... така да да не речите дека јас се жештам и сум геј оти сум поборник.
а што би рекол на ова
сакаше факти ајт истражувачкото да го видиме??

Срболегенда не станува збор за партија туку за крајна Ирационалност од гејовите у македонија!!!

ирационалност која граничи со екстремизам па и јака пропаганда а вообичаено се крстат на европа...абе луѓе од ЕУ да прифатиме барем троа позитивно што има но нус-ефектите не.

понатаму не знам дали законот кај нас дозволува партја врз основа на сексуална определба и замисли..партија на срби гејој,на македонци гејој,албанци гејој...или една ќе биде во име на топлината:pos2:

зошто велам пропаганда..па они плачат се дискриминирани а овде од геј форуми црпат пропаганда и факти..анкети на нa5 души и слично...геј лобито е моќно.

ајде запрашајте се зошто каква било геј иницијатива ја сметам за ирелевантна...абре луѓе која партија поддржи геј ГУБИ!!!(либералите ќе поддржат)

понатаму,зарем не им е јасно на гејпопулацијата во македонија дека нема услови а ни основ за уништување на бракот,ниту кај МПЦ..ниту пак кај ИВЗ.

а они имаат влијание колку толку сепак,мислам секуларна држава сме но пак религијата има влијание а бракот е свет и темел на семејството а гејовите се манифестираат како влага на темел.

едноставно ќе беше да имавме барем 90-93% вработеност па луѓето да не се замараа може гејоњ ќе имат шанси ама сега засега не....

и да демантирам нигде во ЕУ геј брак или унија не е услов за членство

не велев џабе носители на вируси и микроорганизми,значи на геј парада имаме концентрација висока на бацили(само за инфо биолошко оружје е користено пред 2000 години,имено во кина исто и римјаните е забележано со катапулт мртвите од дифтерија па или колера биле фрлани во замоците внатре)...

еве факти

Цитат:
IDS and sexually transmitted diseases among men who have sex with men Review of the literature, by Dale O'Leary
The material presented here was collected by members of the
National Association of Research and Therapy of Homosexuality, NARTH
THE EPIDEMIC BEFORE THE EPIDEMIC
Even before the first AIDS cases among homosexual men were diagnosed, the homosexual community was already in the midst of an epidemic of STDs. During the 1970s, infection with a STD carried no stigma within the homosexual community. The ritual of repeated infection and treatment had become part of the homosexual lifestyle:
Gay men were being washed by tide after tide of increasingly serious infections. First it was syphilis and gonorrhea. Gay men made up about 80 percent of the 70,000 annual patient visits to the city's VD clinic. Easy treatment had imbued them with such a cavalier attitude toward venereal diseases that many gay men saved their waiting-line numbers, like little tokens of desirability, and the clinic was considered an easy place to pick up both a shot and a date. Then came hepatitis A and the enteric parasites, followed by the proliferation of hepatitis B, a disease that had transformed itself, via the popularity of anal intercourse, from a blood-borne scourge into a venereal disease.(Shilts p.39)
понатаму

Цитат:
After World War II, non-homosexually identified men were less willing to engage in this kind of activity because they feared being stigmatized as homosexual, and men who experienced same-sex attractions began to engage in active and passive sex with one another. This created a core group of men among whom infections could be easily spread. The rise of the bathhouses and other sex clubs facilitated anal sex because anal sex requires more privacy than oral. Because individual homosexual men engaged in both receptive and insertive behaviors, infections spread quickly within a core group of extremely sexually active men. The first men to be diagnosed with AIDS reported an average of 1,000 sexual partners. Unfortunately, these men did not restrict their contacts to core group members. Any casual participant in male homosexual behavior was at risk. Given these behavioral changes, sexual acts between males became an extremely effective means for transmitting a number of infectiousagents.(Rotello pp.40-49)
1000 партнери а за љубов збориме:tapp::tapp:

Цитат:
In the 1960s, homosexual men accounted for an increasing percentage of the increasing number of infections with syphilis and gonorrhea. A study published in the American Journal of Epidemiology compared 12,201 heterosexual men with 5,324 homosexual men. Both groups were interviewed during their initial visits to the Denver Metro Health Clinic during 1977/1978. The homosexual men were significantly more likely to have gonorrhea (30.31% vs. 19.83%) and early syphilis (1.08% vs. 0.34%). The authors speculated that "higher rates of gonorrhea and syphilis result from a larger mean number of sexual contacts, more potential sites of infection, and more hidden and asymptomatic disease" among homosexuals. When asked the number of different sexual partners within the previous 30 days, the homosexual men reported a mean of 5.5, the heterosexual men a mean of 2.3.(Judson 1980)
реков

Цитат:
GAY BOWEL SYNDROME
Syphilis and gonorrhea are not the only diseases affecting homosexual males. In the 1970s, doctors began grouping the large number of conditions affecting the lower intestinal tract of homosexual men under the classification "gay bowel syndrome." These included viral infections, infectious diarrheal diseases caused by bacteria and parasites, and injuries caused by anal sexual activity. Before physicians could treat the patients with gay bowel syndrome, they had to determine which infection their patient had contracted. The possibilities included: bacteria, such as Shigella sonnei, Shigella flexneri, Campylobacter enteritis, Campylobacter jejuni, or Salmonella enteritis; intestinal parasites such as Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, and Entamoeba coli; herpes simplex and Chlamydia trachomatis. Most of these infections could be traced to exposure to fecal material either through oral/anal sexual acts, or through oral/genital sexual acts occurring after anal/genital sexual acts. At one point, health officials, uneducated as to homosexual practices, were so concerned about an unexpected outbreak of dysentery in the Greenwich Village section of New York City that they ordered an inspection of the water supply, fearing contamination with raw sewage.
еве факти

ова се факти.студии се или ко што би рекле црно на бело.
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Ај убаво прочитај дали не сум му одговорил или сум... сепак читате само тоа што ви одговара, а и речников ви е многу краток па не разликувате што е геј (хомосексуалец), а што педер?

Е вака пошо сте многу „знаени“ да ви пообјаснам... а очигледно ви фали троа повеќе литература... а не само со главата во ѕид...

Педер - Термин кој најчесто се употребува со погрдно, навредливо значење, а се користи во хомофобични констелации во кои се дискриминираат и омаловажуваат мажите хомосексуалци.
Нема разлика.
Педер-македонски
schwul-германски
gay-англиски

А ако зборот е навредувачки не е мој проблем, јас лично не обожавам да употребувам англицизам во нашиот јазик.

На кој му треба троа литература нека си ја надокнади...мене не ми треба.

И да не те бунам понатака, јас сум госпоѓа (не госпожа или госпожица) да не ти стегнам една тужба :pos:
 
S

smart ass

Гостин
Нема разлика.
Педер-македонски
schwul-германски
gay-англиски

А ако зборот е навредувачки не е мој проблем, јас лично не обожавам да употребувам англицизам во нашиот јазик.

На кој му треба троа литература нека си ја надокнади...мене не ми треба.

И да не те бунам понатака, јас сум госпоѓа (не госпожа или госпожица) да не ти стегнам една тужба :pos:
зарем gay не значи забава или слично јас имам сретнато такви дефиниции...така да на македонски хомосексуалец или педер а на англиски фег-ИТ...

ма немам ништо против нив ама пред фактите и боговите молчат а не па ли ја,така да фактите говорат дека нема педерска љубов туку согласно денешната дефиниција не се смета за болест туку како застранетост на сексуалниот нагон кон ист пол НЕМА ЉУБОВ.
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
зарем gayј не значи забава или слично јас имам сретнато такви дефиниции...така да на македонски хомосексуалец или педер а на англиски фег-ИТ...

ма немам ништо против нив ама пред фактите и боговите молчат а не па ли ја,така да фактите говорат дека нема педерска љубов туку согласно денешната дефиниција не се смета за болест туку како застранетост на сексуалниот нагон кон ист пол НЕМА ЉУБОВ.
Faggot, often shortened to fag, is a pejorative term and common homophobic slur against lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) people, and is English slang. дер ју гоу.
И има љубов, тоа дали ти веруваш или не веруваш, или дали ТИ сметаш дека има или нема, не значи дека нема.
Иначе студиите кои ги цитираш се правени од некој центар за третирање на хомосексуалноста што ги прави субјективни.
 
S

smart ass

Гостин
Faggot, often shortened to fag, is a pejorative term and common homophobic slur against lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) people, and is English slang. дер ју гоу.
И има љубов, тоа дали ти веруваш или не веруваш, или дали ТИ сметаш дека има или нема, не значи дека нема.
Иначе студиите кои ги цитираш се правени од некој центар за третирање на хомосексуалноста што ги прави субјективни.
аууу одма кон дискредитирање на изворот...значи до 97ма година податоците се објективни...значи не се сите од 73 додека гејој беше болест...така да резултатите се точни!!!

И има љубов, тоа дали ти веруваш или не веруваш, или дали ТИ сметаш дека има или нема, не значи дека нема.
првиот фегит заболен од сида имал 1000 партнери...колку ли само се вљубил хејјј...



а ја читав книгата СИДА страв и Предрасуди и таму кажува и за првиот случај во македонија....над15 партнери а со жена му немал односи.

ај малце логика хомосексуалноста ја има и кај животните ФАКТ.

животните не можат да осетат ЉУБОВ и ова е ФАКТ.

аналогно на тоа работата е....СЕКС

исто е и си фаготите...

значи мислам дека генетскиот профил нивен е предодреден да престане да постои кога ќе стане закана...исто како и фегит животните:smir:

ако имаш другарка за која би рекла ете убава е не те прави лезбејка...или пак јас ако речам ете убаво машко на пример...не ме прави фегот

човекот природно ја цени естетиката....НОООО гејој сакаат п***с:toe:
 
O

Out Boy

Гостин
Децата во градинките во Полска ќе учат да бидат толерантни кон сексуалните малцинства преку бајка за два пингвина-мажјаци, кои како брачна двојка наоѓаат напуштено младо пингвинче, јавуваат локалните медиуми.

И покрај протестите на конзервативните католички кругови, оваа книга ќе биде задолжителна во градинката за креативна забава во полскиот град Гдањск.

Преводот на американската бајка „Со Танго сме тројца“ го издала полска невладина организација во кампања против хомофобија и покренала иницијатива оваа бајка да биде задолжителна во полските училишта и градинки.

Полска, инаку, со својот Устав го ограничува бракот како институција меѓу маж и жена.

првиот фегит заболен од сида имал 1000 партнери...колку ли само се вљубил хејјј...

а ја читав книгата СИДА страв и Предрасуди и таму кажува и за првиот случај во македонија....над15 партнери а со жена му немал односи.

ај малце логика хомосексуалноста ја има и кај животните ФАКТ.

животните не можат да осетат ЉУБОВ и ова е ФАКТ.

аналогно на тоа работата е....СЕКС

исто е и си фаготите...

значи мислам дека генетскиот профил нивен е предодреден да престане да постои кога ќе стане закана...исто како и фегит животните:smir:
И тебе на крај памет не ти текна дека тој првиот педер што умрел од СИДА, може бил машка ку*ва? Оти 1000 “партнери“ се три години, секоја вечер со друг “партнер“. Значи, муштерии колку што има една просечна македонска проститутка од позади МТВ.

15 партнери не се многу (европскиот просек беше тука некаде), така што станува збор за прашањето на сигурен секс со заштита.

А ова со фактите твои, нема логика.
И хетеросексуалноста ја има кај животните.
Животните не можат да осетат ЉУБОВ (ајде бре???)
Аналогно на тоа работата е....СЕКС

Исто е и си стрејтерите...
:pos2:
 
S

smart ass

Гостин
смеј се без аргументи...арно арно.:baeh::baeh::baeh:

ја кажав докажи дека не е сета за секс кога од 500 геј огласи имаш 499,5 само за секс:pos2::pos2:
 
P

Princ

Гостин
Децата во градинките во Полска ќе учат да бидат толерантни кон сексуалните малцинства преку бајка за два пингвина-мажјаци, кои како брачна двојка наоѓаат напуштено младо пингвинче, јавуваат локалните медиуми.
И германците ќе научат да си играат со клиторисите на нивните 3 годишни ќерки преку брошура кои ја издаде тамошното министерство ваљда за незнам-што.
Дали е правилно и едното и другото.. ти процени :kez:
 
O

Out Boy

Гостин
смеј се без аргументи...арно арно.:baeh::baeh::baeh:

ја кажав докажи дека не е сета за секс кога од 500 геј огласи имаш 499,5 само за секс:pos2::pos2:
А каде најде 500 огласи? Или измислуваш само?

Ајде, најди некоја таква страна и занимавај се со статистика. Уверен сум дека ќе се разочараш од тоа што ќе го видиш: од тие твои 500 огласи, 250 ќе бидат на бисексуалци. Останатите 250, на хомосексуалците, ќе содржат барем 30% огласи каде се бара врска, 15% каде се бара само пријател, околу 40% од огласите ќе бидат и за секс, и за пријателство, и за врска, а остатокот се педераната (тетките) кои се само за секс, а дел од нив веќе имаат партнер.

Е, потоа, пробуричкај по бисексуалците, за да ти стане јасно: ако најдеш повеќе од 5% од нив кои се за пријателство или врска, да ме убиеш. И немој да се разочараш кога ќе израчунаш дека над 60% од би-џганот кај нас е само за секс, околу 30% велат дека е можна и врска (зависи дали девојка им ќе посака тројка :pos2: ) а од вкупниот број бисексуалци над 30 години, скоро 70% се женети или во врска со девојка :tapp: а бараат машко за секс.

И да се рзбереме, не ми смета мене што постојат бисексуалци. Ми смета ова што го прават, кое е чист неморал, промискуитет, искористување на гејовите заради секс, истовремена врска и со девојка и со машко, поголемиот дел веќе и оженети...

Секоја чест и за исклучоците.
 
M

Mario Gómez

Гостин
Out boy, ама најискрено кажи, не те става женскава во искушение да станеш од шупакмераклија во човек?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom