Знаеш, се берат потписи со име презиме лична карта па се заверува во суд па онда се оди на собрание и влада. И јас да сакам да сменам закон или предложам нов треба да соберам неколку иљади потписи. Ете да сакам закон за многоженство иста процедура ми треба ко тебе за хомсексуален устав.
Политичката партија можат да основаат најмалку 500 полнолетни граѓани-
државјани на Република Македонија, со постојано живеалиште во
Република Македонија (член 7, ст. 1 ЗПП).
Политичката партија може да започне со работа со денот на уписот во
судскиот регистар на политичките партии (во натамошниот текст: судски
регистар).
Политичката партија стекнува својство на правно лице со денот на уписот
во судскиот регистар. (чл. 10)
Никаде не пишува дека Собранието или Владата треба да дадат одобрение.
За разлика од полигамијата, која е забранета во Македонија и е казниво дело, хомосексуалноста не е. Јас можам да формирам партија, ти НЕ! :smir:
Па тоа се подразбира само по себе, само хомо имаат потреба од паради правење да се знае дека се тука и дека не умреле со падот на Рим, треба уште една цивилизација да се уништи (западноевропската).
Со самиот факт дека постои популација која има ориентација различна од хетеро, не се подразбира дека по дифолт, секој е стрејтер.
Парадите, да, се прават за да им се укаже на тие, како Лет3, дека ИМА не-хетеро популација, но и за да се изрази револтот за игнорантскиот став на државата кон истите.
Западноевропската цивилизација е таа која треба да го носи епитетот “лулка на демократијата“, а не простачката грчка, каде ни национални малцинства не се признаваат. Европа е и ќе биде новото лице на светот, каде секоја единка ги има и ЌЕ ги има сите права, ако тие се конструктивни и напредни. Не можат фашистички режими, од калибарот на Иран, Арабија, САД, Русија... да бидат огледало на новата ера, а истовремено во нив да владее диктатура, цензура, државно организирани убиства врз малолетници или религиски угнетувања врз слободната мисла и идеја.
Ми текна
Зошто гејојте не си направат некој веб портал некој гејски форум ете за почеток таму анонимно можат да се соберат. Ехееј замисли 150.000 гејој членови и сигурно уште 50.000 симпатизери и уште 200.000 гости ... ќе имате дневна посетеност од пола милион!!!
Одма ќе се рекламира ЦНН и Мерцедес кај вас!
100 пати поарно отколку овде да се мачат 2 ипол геја со еден куп хомофоби!
www.gayromeo.com
Welcome in the faggot world.
P.S. You may also find few gays there :smir:
Дај бе кој ги тепа кај нас педерите, ене го Прже се облекува како жена оди како жена никој ни го тепа ни го малтретира, слободен си е човекот. Јас не знам за инцидент каде што се имаат тепано педерите не велам дека нема едноставмно не знам
.
За воља на вистината, ни јас не сум чул дека некој бил претепан заради сексуалната ориентација.
Дотичниот не го знам, ама по облекувањето гледам дека е травестит, а не педер. А можда и педер е... ако нема свое јас и се секса кај ќе стигне...
:smir:
Боки 13 полни сали и пари заработува, идат да го видат и мажи со жени и деца......
Во МК колку и да се жалат овде анонимните гејој нема некоја хомофобија или прогонување на гејој. Сакаат да изиграваат жртви и им е криво што тоа не се па измислуваат.
А бе педерска работа!
Бојан е шоумен, исто како Азис.
Него, исто како и на Кочо, битни му се парите.
Се’ додека хомо-популацијата е табу-тема, Бокица ќе биде атракција, како слоновите од Циркусот пред Железничка. Ќе трчаат и баби, и дедовци, и деца, и мајки, да го видат чудото невидено, ќе даваат по 400-500 денари за билет... Кога хомосексуалците не би биле табу-тема во државава, Боки би бил обичен естраден уметник кој никој нема да го рецка, оти има глас како крастава жаба и е самобендисан како англиски гроф од 16 век.
А за тоа дали има или не хомофобија, ќе покаже крајот. Кога ќе се соберат ултра-националистички групи, поттикнати од ретроградните верски и секташки фанатици... Да, истите оние кои тепаа мали деца оти протестираа против планот за изградба на црква на плоштад.
Се започнува со формирање на официјална гејска невладина организација на чело со силни лидерии лобисти кои немора да се гејови туку може да се луѓе кои се борат за гејски права. Со такви личности прво ќе се донесе вниманието на новинарите па после овие луѓе ќе почнат со работење на повеќе проекти низ земјава. Има многу сфери каде би можеле да работаа.
1. Дискриминацијата на гејовите низ Македонија, анонимни средби со гејови да им се укаже дека не треба да се срамат од тоа што, лудаци според мене.
2. Гејовите во јавна администрација, проект со кој мора да има одреден процент гејови во собрание, влада и локалната самоуправа.Тоа е првиот чекор. Финансирање на овие проекти од холанска влада и богати гејови низ целиот свет.
3.Организирање на протести, голи гејови на плоштад барајќи да се зголемат правата на гејовите и тие да бидат 40% од секоја организација.После тоа следат штајкови, блокирање на сите комуникациски мрежи и барање за формирање на гејска партија на Македонија (ГПНМ) и предвремени избори. Во кампањата залагање на сите луѓе и полнење на умот дека сите во себе се гејови до некаде само тоа им е скриено во себе.Делење на флаери и целосно brainwashing на населението. На пазар излегува првата гејска книга со наслов. Be Gay, be yourself. На изборите гејовите освојуваат мнозинство во парламентот, во исто време претседателот ја прочитал книгата и фатен е од папараци со својот геј партнер. Ја дава целата власт на ГПНМ кои прогласуваат диктатура, секој кој се противи на законот и кој вели дека е стрејт е протеран од државата или е засклучен во соба со други гејови кои го силуваат.
На крај двете гејски влади, Македонската и Гејската влада наоѓаат компромис за името на лесен начин. Кој ќе издржи подолго го зема името Македонија.
The end:wub:
Навистина духовито, морам да признаам. Во стилот на прикзната за влезот на Македонија во ЕУ.
Ај вака: НВО има во Македонија. Тоа е фантомската МАССО, организација која добива пари од запад за да ја анимира општата популација за прашањево. Наместо тоа, истата таа, добива и пари од овдешни структури (читај: Кочо добива пари), со цел од НВО, да не се трансформира во политичка партија, која може да им ги укака плановите на СДСМ и ВМРО.
Гејовите се застапени, дури и презастапени во јавната администрација. Таквата партија не би можела да биде како ДУИ, па да бара некаква застапеност на бившите терористи во власта. Партијата не би била национална, членовите знаат кој е претседател на државата, како е името на истата, кое е знамето (истото она за кое Пандели Мајко повика да се запали)...
Штета што гејовите ги изедначуваш со “голите парадери“ во стилот на карневалистите од Рио, ама колку за твоја информација, гејовите во Македонија се чесни и достојни граѓани на Македонија, кои со своето знаење, образование и професионални квалитети, допринесуваат за оваа држава... Да, тоа се слични луѓе како оние кои излегоа на парадата во Софија.