Библиски вистини

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
морам да те корегирам !

не е баш така како велиш !

види вака . Кога 300 000 луѓе од 1990 год до сега беа бркани од работа само некој криминалци - приватизери Нашето да си го украдат и да си го наречат Свое е тогаш тоа беше Божја Волја .

сваќаш ?

е сеа глеј ги последните настани

кога Уставниот Суд укина веронаука и ги спаси децата од метафизичко затупување на некој 300 луѓе

ееееееееееее сега НЕ Е Божја Волја туку сатанаска и Човечка ОЛУКА

па затоа ако треба ќе биде укинат и Уставен Суд ..море и Бог ќе го укинат ако треба

УСТВАРИ ....

бе гледаш дека се просераваат цело време

нивните Лични Интереси ги претставуваат како наводно божја волја

цело време и се бутаат на државата и капиталистите нудејќи ги својте услуги

да ги лажат луѓето дека нивните Приватни Интереси ќе ги им ги сервираат на луѓето како наводно некаква "божја волја"
a da se smiris malku i da mislis realno na rabotite , kako prvo bog mu dade sloboda na covekot sam da izbere sto saka i sto ke stori od svojot zivot, eve primer ti si protiv verata i boga toa si odbral toa e volja tvoja , a ne na boga, koga ostanaa lugeto bez rabota ostanaa posto postojat luge koi gledaat za sebe si egoisti, takvi se vladite koja i da dojdei , toa e volja covecka i nikoj ne rece e bozja volja, bozja volja e dobroto da se vrsi i da im bides poslusen na site setise sto veli bog vo evangelieto , no neznaes mozi zasto nemas citano, a sakas veronaukata da se ukine, i toa sto ustavniot sud ja ukina , toa e covecka volja , i zelba na satanata, zar podobro da bidat site deca po ulucite da skitaat i da odat po sekti razni, na internetot nonstop da bidat i pred televizija gledajki filmovi so ubistva so zlo i krvovi , gledajki keceri na A1 i emitirajki gi po doma ? nikako, no veronaukata uci na lubov i mir i bratska sloga, veronaukata ke gi vospita decata da go znaat boga a ne ulicite, internetot, filmovite , kompjuterskite igri i keceri na A1.i kako velis boga ke se ukine, hristijanstvoto od sekogas postoelo i ke vleze vo ucilisteto ,
svati bratce realno kako sto treba pozz do tebe

Да се потрудеше на кирилица... Банално ми е така да читам :smir:

Еве до некаде и Библиски доказ. На планината Арарат во Турција има едно место кое доста наликува на митската арка на Ное. Сеа дали е тоа вистина ке видиме.
Интересно пред се.

index.php

index.php

Она ќе да е.:)

Со еден збор, неизводливо. Со стареењето на земјата се повеќе и повеќе се таложи почва, што нема никакви шанси да има оставено некаков белег во земјата.
Така да или сликите се монтажа, или некој сака да привлекува туристи.:)

кај е аркава ...?
ја ни арка видов ни ништо на сликава ...
ај обележете на шо се мисли :)

Најде ти да збориш за препис од Библијата. Сите теми ти се такви.

Него незнам зашто буквално сваќате се од Библијата. 7 дена Бог го направил светот. Али дали 1 ден е исто како со нашиот ден? Секако не. Дали Адам и Ева биле единствените луѓе? Не, тие се симбол на сите луѓе. Маж и жена. Кои били маж и жена. Каин и Авел немора да вистински браќа. Секој човек со човек е брат. Со тоа се кажува дека почнале убиствата меѓу луѓето. Забранетото овошје, змијата се симбол за љубопитност и грешна свест. Светот било убаво место за живеење (рајот е симбол за тоа) и одкога почнале луѓето да прават грешни работи светот станал полошо место за живеење. Другото од Библијата е повеќе историја за Еврејскиот народ, како избраниот народ во кој ке се роди Месијата.
Ова е само мое мислење и нормално е да грешам. Не сум некој верник али Библијата ако ја читаш не буквално, ке читаш историјата на човекот.

Така си е се согласувам со тебе.Убаво си ја доловил симболиката на библијата.

-Со DNK анализа е докажано дека Адам постои и дека сите мажи на овој свет го носат неговиот ген.
-А ако се врати астрономскиот часовник 2000 години наназад се докажува поклопување на планетите(не знам точно кои) и тоа би можело да биде доказ за постоењето на Витлеемската ѕвезда.
Вакви работи гледам на дискавери и нејшнл географик и има и многу интересни емисии во кои е прикажано дека науката е на добар пат да докаже дека настаните во Библијата се вистинити.

Еве до некаде и Библиски доказ. На планината Арарат во Турција има едно место кое доста наликува на митската арка на Ное. Сеа дали е тоа вистина ке видиме.
Интересно пред се.

index.php

index.php

Дали е тоа местото/планината УР ? па имено од тука и потекнува името на Aрка , или Ark ~ Urk или патем речено UR = ново,оригинално,прототип.

Знам само дека за време на големиот потоп арката на Ное се наоѓала токму на оваа планина (ако е оваа таа што мислам) и дека токму ова место од сите други не било потопено. Да планината се наоѓа во Турција. :smir:

Интересно пред се.

index.php

index.php

A арката на Ное од камења била направена? И ако била како пловеле тие камења? Можеби имало други физички закони тогаш?

A арката на Ное од камења била направена? И ако била како пловеле тие камења? Можеби имало други физички закони тогаш?

Ова е арката од пред илјадници години. Мислиш дека ке остане истата? Ветришта, земјотреси, поместувања на земјиштата и арката се нашла покриена со слој на земја. :toe:

Ова е арката од пред илјадници години. Мислиш дека ке остане истата? Ветришта, земјотреси, поместувања на земјиштата и арката се нашла покриена со слој на земја. :toe:

Хм. А од што дво била направена па тоа "мртво" дрво дa трае илјадници години. Дај во село куќата за десет години гредите почнаа да попуштаат.

Хм. А од што дво била направена па тоа "мртво" дрво дa трае илјадници години. Дај во село куќата за десет години гредите почнаа да попуштаат.

Покриено со земја, подоцна се формирала во тврди карпи и оп - природна изолација.

Покриено со земја, подоцна се формирала во тврди карпи и оп - природна изолација.

Прилично сум сигурен дека тоа е невозможно пред се дрвото е органки материјал, а тој се распаѓа и никаков камен не може да служи какоизолација. Освен незнам може магично да е?

Прилично сум сигурен дека тоа е невозможно пред се дрвото е органки материјал, а тој се распаѓа и никаков камен не може да служи какоизолација. Освен незнам може магично да е?

Абе библиско е бе. Сигурно има нешто што го штити. :pos:
Искрено појма немам како може да биде недопрено али интересно е како се формирало земјиштето така а и со сателитски снимки се гледа дека има нешто под земјата што не е од ист материјал како во околината.

Темата за која дискутирате веќе постои...
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=23997..таму спомнав, а и овде ќе кажам..после сите тие експедиции...арката не е најдена и се сомневам дека некогаш ќе се најде..

Абе библиско е бе. Сигурно има нешто што го штити. :pos:
Искрено појма немам како може да биде недопрено али интересно е како се формирало земјиштето така а и со сателитски снимки се гледа дека има нешто под земјата што не е од ист материјал како во околината.

Мене не ми е интерсно . Сум видел многу поапсурдни формации. А кој се тие сателитски слики дај линк да се видат?

Темата за која дискутирате веќе постои...
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=23997..таму спомнав, а и овде ќе кажам..после сите тие експедиции...арката не е најдена и се сомневам дека некогаш ќе се најде..

Фала ке се префрлам на таа тема

Done.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom