Грчко - бугарски „доверливи документи“ за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Шефицата на грчката дипломатија Дора Бакојани денеска во Атина ќе презентира книга под наслов „Македонското прашање и Бугарија - Доверливи документи 1950-1967“.
Публикацијата, како што пренесува Макфакс, заедно е подготвена од грчкото „Општество за македонски студии“ и бугарскиот Државен архив.
Книгата ќе биде вечерва презентирана во Воениот музеј во Атина.

За кои доверливи документи би можело да стане збор?? Инаку во последно време се интензивира соработката помеѓу грциве и бугарите

За кои доверливи документи би можело да стане збор?? Инаку во последно време се интензивира соработката помеѓу грциве и бугарите
Епа кога имаат заедничка цел - Разнебитување на Македонија! И сега ќе дојде фми со неговата теорија за демократија во Бугарија, а отепани фашисти се како и грчињава...Сите се иста катара...

Книгата ке биде интересна.
Ама треба да се коментира като се види што пише.

moze da se pretpostavi sto ke kazuvaat, nisto novo veke slusano i dosega.

Епа кога имаат заедничка цел - Разнебитување на Македонија! И сега ќе дојде фми со неговата теорија за демократија во Бугарија, а отепани фашисти се како и грчињава...Сите се иста катара...
:)
Само да не забораваме,дека во тези години, ГР и БГ беха противници.
Ке видиме книгата,ке ja коментираме.

Како сака нека е, ако не им одговарала таа книга на циганија и на бугарија, одамна ќе беше пепел...

bea protivnici ama poslednovo vreme deluvate kako topli braka, gledam duri videa na You tube kako ste bille zaedno protiv "Fyrom"

bea protivnici ama poslednovo vreme deluvate kako topli braka, gledam duri videa na You tube kako ste bille zaedno protiv "Fyrom"

За кои години зборуваме??? - 1950-1967
Днес нема как да биде и друго.

jas zborvam vo celina a temata e za 1950 - 1967 i bas cekam da vidam sto imaat
skuvano, i pokraj site prepukuvanja ne mislev deka bugarite ke vlezat vo nekoj vakov
proekt ama sve si ima cena. Koja e cenata ? ke vidime.

И Хрватска и Словенија беа пријатели ко се распаѓаше СФРЈ а видиги сега.Кога е во прашање Македонија исти сте ако треба и со самиот ѓавол ќе се фатите ортаци.

И Хрватска и Словенија беа пријатели ко се распаѓаше СФРЈ а видиги сега.Кога е во прашање Македонија исти сте ако треба и со самиот ѓавол ќе се фатите ортаци.
бугарите имаат недостиг на идентитет и затоа пеат за македонија...за нив македонија е ветена земја и навистина ја сакаат....за да опстане бугарија како нација мора да постои македонија:vozbud:

кога ќе се презентира книгава ...
да очекуваме знае некој?
баш да видиме шо ќе има ...
а верувам дека ќе има интересни работи за дискусија ...
сигурно и црни вистини ... но тоа е тоа ...

Овде не е баш јасно напишано за што станува збор!!!
Барем колку што успеав да разберам!!

Во секој случај кога Дора БРКОЈАНИ објавува книга можете да замислите што може да има во таа книга!!!!:toe:

од флаеров ... во преден план Тито ...можам да претпоставам ...
нивната пропаганда ние сме створени од Тито ... ништо ново ,..

баш да видиме и документи ...
па да видиме и бугариве колку не сакале :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom