Песната враќа спомени

Дали песната ви враќа сеќавања

• Вкупно гласачи
    50

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Дали некогаш ви се случило да слушните песна и да ви се вратат сликите на убавите или неубавите моменти од минатото.
Мене мн често ми се случува сега кога слушнам некоја рок песна да ми се вратат сеќавања.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Многу често знам да се навратам на стари фотки во главата, некои избледени сеќавања,убави или не, да им ја зачистам пајажината со слушањето на одредена песна.

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Ova e prasanje na karakter, ili jas taka mislam...btw jas glasav da, posto ne mozam da recam deka od nikoja pesna ne sum se naezila celata, kako rezultat na nekoj spomen...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Кога слушам некоја песна одамна што ја немам чуено , ме мава онака директен Флешбек од последен пат кога сум ја слушал и/или некое побитно случување поврзано со песната или нејзиниот текст.

Delfin4e

Го обожавам морето
Член од
20 април 2009
Мислења
61
Поени од реакции
5
Многу често ми се случува со слушање на некоја песна да ми се навратат некои слики, спомени, случки...без разлика дали се добри или лоши... но најчесто текстовите ме навраќаат на минатото и во истиот момент можат или повеќе да ме расположат или пак да ми ја уништат вечерта!

C

cige

Гостин
Дали некогаш ви се случило да слушните песна и да ви се вратат сликите на убавите или неубавите моменти од минатото.
Мене мн често ми се случува сега кога слушнам некоја рок песна да ми се вратат сеќавања.
Те потсеќа на какво дејство си бил?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
уф и то како враќа спомени .... како песна шо можи да те погоди, да ти напрај филм во глата и да те врати на некој период од минатото ништо не можи ... нормално гласав со да

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Мислам дека има ваква или слична тема, ама нема везе.

Иначе доста песни ме потсеќаат на делови/моменти од минатото или цели периоди. Чувството за секоја песна е одделно, секогаш пријатно.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Некои песни ми враќаат спомени и тоа како..:vozbud:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Да не сте виделе нешто фазла од паркови, пиво и трава?
Tи со твоите 19 години (само за по форуми инаку 4)имаш видено нешто фазла од септичката јама во која живееш

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
No one knows what it's like
To be the bad man
To be the sad man
Behind blue eyes

And no one knows what it's like
To be hated
To be fated
To telling lonely lies

No one knows what it's like
To feel these feelings
Like I do
And I blame you

ееех беа тоа старите “добри“ времиња....

S

StormRage

Гостин
Сепак мислам дека за ова нема потреба од анкета... секако дека враќа

Kajgana Shop

На врв Bottom