Со нов закон, Бугарија сака да ги забрани јавните собири на Македонците

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ама ти читаш избирателно,ако прочиташ погоре,ке видиш и цигани и македонци.Аjде остани ми со здраве и прави се колкото сакаш на опериран от логика.
Законите во една унитарна држава са за сите грагани.Хем немаш представа как са нештата во БГ,хем зборуваш.

Да опериран сум од бугарската логика, која само вие бугарите ја разбирате.

200000 сигурно се на марс

да а имате 60000 грагани неопределени(НЕ ЗНААТ ШО СЕ):pos2::pos2::pos2:

или може се потенцијално малцинство па мвр е во комисиите за попис

60 000 не се самоопределуват, ова не значи дека не знаат што се. Ова се предимно Помаците/Ахрjаните (бугари-муслимани) во Родопите. Многу мал % од овие се идентивикуват како етнички турци, а повекето како бугари-муслимани.

Този зокон ке важи за сите и не се прави заради никоj.
И ти уште ќе продолжиш да глумиш лудило, и да си играш демократија...:tapp:
Најсмешно од се е тоа што си мислиш дека ќе ти поверуваат Македонците во тоа важење на законот, и која е вистинската причина за негово донесување...

И ти уште ќе продолжиш да глумиш лудило, и да си играш демократија...:tapp:

Демократиjата не е соворшен систем,но не е измислен подобар от неja!

Демократиjата не е соворшен систем,но не е измислен подобар от неja!
Да да..Не е совршен, а посебно таа вашата ванаби демократија т.н. солзиронам Кен Лиии демократија...

Да да..Не е совршен, а посебно таа вашата ванаби демократија т.н. солзиронам Кен Лиии демократија...

Сам провери,коj го е рекол това погоре.:helou:

60 000 не се самоопределуват, ова не значи дека не знаат што се. Ова се предимно Помаците/Ахрjаните (бугари-муслимани) во Родопите. Многу мал % од овие се идентивикуват како етнички турци, а повекето како бугари-муслимани.
Да видиме како стојат работите.

Да видиме како стојат работите.

Как седат?Дали им е забранено да имат храмове,дали им е забранено да самусулмани?
Шо им е прекршено?
Наjмалкото доказателство за правата на малцинствата во БГ е факта дека има бугарски етнически модел.Факт е дека около нас имаше цепене,делене,воjни,но внатре во БГ етносите останаха мирни.Това е достатачен факт за наличието на толерантност,за наличието на нивните права.Заштото ако ги немаха нивните права,до сега БГ да беше станала второ Косово или втора Босна.Но това не се случи и нема да се случи.

Сам провери,коj го е рекол това погоре.:helou:
Кратиш зборови и од поучна реченица (не ме чуди, сепак си Бугарин :)), само да ја насочиш во твоја полза, ама испаѓаш смешен..Таа реченица во целосна верзија е ваква:
Демократијата не е совршен систем, но е чудесно ефикасен во услови на развиена свест
Ама изгледа црвениот болд намерно го имаш одбегнато, бидејќи за вас бугарите зборот „развиена свест“ е непозната работа, имагинација и сеуште сте далеку од тоа (ако воопшто знаете што значи):helou:

Как седат?Дали им е забранено да имат храмове,дали им е забранено да самусулмани?
Шо им е прекршено?
Наjмалкото доказателство за правата на малцинствата во БГ е факта дека има бугарски етнически модел.Факт е дека около нас имаше цепене,делене,воjни,но внатре во БГ етносите останаха мирни.Това е достатачен факт за наличието на толерантност,за наличието на нивните права.Заштото ако ги немаха нивните права,до сега БГ да беше станала второ Косово или втора Босна.Но това не се случи и нема да се случи.

Што се напнуваш бе дечко? Што глумиш Бугар? Дај олабави се, од марс се гледа Македонецот во тебе. Ајт со здравје:smir:.

Кратиш зборови и од поучна реченица (не ме чуди, сепак си Бугарин:)), само да ја насочиш во твоја полза, ама испаѓаш смешен..Таа реченица во целосна верзија е ваква:
Ама изгледа црвениот болд намерно го имаш одбегнато, бидејќи за вас бугарите зборот „развиена свест“ е непозната работа, имагинација и сеуште сте далеку од тоа (ако воопшто знаете што значи):helou:
Речицата е следната-Демократиjaта не е наjдобриот државен систем,но е наjдоброто измислено до сега!
:helou:

Што се напнуваш бе дечко? Што глумиш Бугар? Дај олабави се, од марс се гледа Македонецот во тебе. Ајт со здравје:smir:.

Ти знаеш подобре от мене каков сум?Jaс станав македонца,па ти грка во целата игра?!

Ти знаеш подобре от мене каков сум?

Добро де може не си Македонец, ама се знае што им правеа нашите татковци на вашите мајки за 2 чрвени, така да голема е веројатноста да си Македонец.

Добро де може не си Македонец, ама се знае што им правеа нашите татковци на вашите мајки за 2 чрвени, така да голема е веројатноста да си Македонец.
Има нужда от коментар?!?! ;:toe:
Простотиjaта не оди по гората.
Но продолжувам да велам,дека темата е наполто глупаво напишана,заштото мацинствата во БГ са како един субект и не е можно да отнемеш праватана македонците,па да не отнемеш на турци,цигани и сите други.

Dobro moze nekoj da mi kaze so e rabotava so ovoj FMI samo b od bugarija da se kaaze i odmah e tuka .. Go plaka nesto bugarskata vlada ili taka e nesaglam?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom