Што мислите за Јапонскиот Рок

Член од
31 јануари 2009
Мислења
14
Поени од реакции
2
Мене навистина ми се допаѓаат Стилот на облекување, девојшињата се исто убави.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
J-Rock , скратено за Japanesse Rock , е всушност многу широк поим.
Ј-Рок сцената следи специфичен стил на облекување наречен Visual-Kei кој всушност е строго инфлуенциран од Анимеата.
Тоа Рок во Ј-Рок е релативна ствар , бидејќи тука спаѓаат и бендови кој всушност свират метал , хардкор , металкор и сл. а сепак заедно стојат под жанрот Ј-Рок.

Добри бендови се :
Dir en Grey , The Gazette , Malice Mizer итн. :)
Дир ен Греј конкретно би ги препорачал за сите љубители на тврдата музика , одлични се. Видео спотовите им се ремек дела , премногу директни дури и вулгарно директни.

На песната Obscura од нив ,која е всушност песна против абортусот , во спотот е дадено како мајката му ја одгризува главата на детето (нецензурираниот спот , кој што ретко се наоѓа на Јутуб) .
Едноставно закон.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па во подфорум музика сме. Стилот на облекување и убавината на девојките е споредно кога е музика во прашање. Мене искрено не ми се свиѓа овој вид на музика.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
J-Rock , скратено за Japanesse Rock , е всушност многу широк поим.
Ј-Рок сцената следи специфичен стил на облекување наречен Visual-Kei кој всушност е строго инфлуенциран од Анимеата.
Тоа Рок во Ј-Рок е релативна ствар , бидејќи тука спаѓаат и бендови кој всушност свират метал , хардкор , металкор и сл. а сепак заедно стојат под жанрот Ј-Рок.

Добри бендови се :
Dir en Grey , The Gazette , Malice Mizer итн. :)
Дир ен Греј конкретно би ги препорачал за сите љубители на тврдата музика , одлични се. Видео спотовите им се ремек дела , премногу директни дури и вулгарно директни.

На песната Obscura од нив ,која е всушност песна против абортусот , во спотот е дадено како мајката му ја одгризува главата на детето (нецензурираниот спот , кој што ретко се наоѓа на Јутуб) .
Едноставно закон.
Дир ен ГрЕЈ смрдат од Јапонија до тука!

Член од
31 јануари 2009
Мислења
14
Поени од реакции
2
Па во подфорум музика сме. Стилот на облекување и убавината на девојките е споредно кога е музика во прашање. Мене искрено не ми се свиѓа овој вид на музика.
епа како музика е супер

како да не бе

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
таман е бе шо ви е... интересни рифови имаат особено за заднинска музика во игри ептен ми одговара.. али у пм нишо не ги разбирам шо зборат :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Иам неколку прости прашања до тебе:

Прво, каква врска има стилот на облекување и убавината на пичките со квалитетот на бе(н)дот и каква поврзаност има сето тоа со подфорум музика..

Второ, зошто би слушал нешто што не го разбирам?

Е кааааааааако не! Баш добро се облакаат!

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361

Моите 2 омилени Ј-Рок песни :).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Прво не се Јапански, туку се ЈапОнски. А како музика, нити сум ги слушал, нити пак засега имам намера да ги слушам.

Член од
31 јануари 2009
Мислења
14
Поени од реакции
2
Иам неколку прости прашања до тебе:

Прво, каква врска има стилот на облекување и убавината на пичките со квалитетот на бе(н)дот и каква поврзаност има сето тоа со подфорум музика..

Второ, зошто би слушал нешто што не го разбирам?

одговор на првото прашање

епа вака : Тоа беше изговор :kesa:

а второ
ја колку толку разбирам нешто :vozbud:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
ама е гаден првиот спот што го постираше блајнд:shok:
иначе музиката добра ми се свиѓа

F

FallenHypaspist

Гостин
Оти немам слушано баш Рок Јапонски, кога ќе ми дојде трансверот сега на 1ви ќе ги разгледам линковите и видеата кои секако ќе ги оставите подолу.... И ако може баш за музиката да се дискутира...облека,шминка и тд на страна...Гледам Јапонциве имаат добар осет за метал па баш сакам да видам од што почнале таму...:helou::smir:

Хм...ако е така како што вели Блајнд..и дека тука можат да се стават хардкор/метал итд бендови....
Ево 2 песме што са ми поомилени

Kajgana Shop

На врв Bottom