Па во подфорум музика сме. Стилот на облекување и убавината на девојките е споредно кога е музика во прашање. Мене искрено не ми се свиѓа овој вид на музика.Мене навистина ми се допаѓаат Стилот на облекување, девојшињата се исто убави.
Дир ен ГрЕЈ смрдат од Јапонија до тука!J-Rock , скратено за Japanesse Rock , е всушност многу широк поим.
Ј-Рок сцената следи специфичен стил на облекување наречен Visual-Kei кој всушност е строго инфлуенциран од Анимеата.
Тоа Рок во Ј-Рок е релативна ствар , бидејќи тука спаѓаат и бендови кој всушност свират метал , хардкор , металкор и сл. а сепак заедно стојат под жанрот Ј-Рок.
Добри бендови се :
Dir en Grey , The Gazette , Malice Mizer итн.
Дир ен Греј конкретно би ги препорачал за сите љубители на тврдата музика , одлични се. Видео спотовите им се ремек дела , премногу директни дури и вулгарно директни.
На песната Obscura од нив ,која е всушност песна против абортусот , во спотот е дадено како мајката му ја одгризува главата на детето (нецензурираниот спот , кој што ретко се наоѓа на Јутуб) .
Едноставно закон.
епа како музика е суперПа во подфорум музика сме. Стилот на облекување и убавината на девојките е споредно кога е музика во прашање. Мене искрено не ми се свиѓа овој вид на музика.
како да не беДир ен ГрЕЈ смрдат од Јапонија до тука!
чуј ги MintJam :smir:Дир ен ГрЕЈ смрдат од Јапонија до тука!
Иам неколку прости прашања до тебе:Мене навистина ми се допаѓаат Стилот на облекување, девојшињата се исто убави.
Е кааааааааако не! Баш добро се облакаат!Дир ен ГрЕЈ смрдат од Јапонија до тука!
Иам неколку прости прашања до тебе:
Прво, каква врска има стилот на облекување и убавината на пичките со квалитетот на бе(н)дот и каква поврзаност има сето тоа со подфорум музика..
Второ, зошто би слушал нешто што не го разбирам?
одговор на првото прашање
епа вака : Тоа беше изговор :kesa:
а второ
ја колку толку разбирам нешто