Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Заборавив која професорка беше, ни кажа дека ако се намократ со вода или нешто у тој фазон, не би биле корисни то ест нова купувај си..:/Шо велат дека маскиве траеле 2 часа после нови???
И кај ги има само во аптеки или?
Јеееее!!!Една работа, од новиов грип умираат повеќе него од обичниот но незначително повеќе.
Мерките кои се преземаат би требало да важат за сите типови сезонски грип. Маски, затварање школи на одреден период. додатно ц и д витамин но без вакцини!
Нешто што би требало да се направи на прво место кај сите типови грип досега не го кажуваат црна на бело:
Не им се бутајте на други во лице, не им кивајте и кашлајте во фаца туку исклучително во марамче! Драстично ќе се намалат сите инфекции ама тоа не кошта ништо па не дезинформираат со глупости и опасни неиспитани вакцини.
Срамота :nenene:.
Јеееее!!!
Како може да биде решение една маска кога грипот се пренесува со допир..ако не одржуваш хигиена..може и гас маска да носиш исто ти се фаќа..следниот допир со нечисти раце се доволен...Има два вида на маски. Оние што се продаваат во аптеки што се само со еден - два слоја и уште еден вид кои имаат епидемиолошка облога (не знам татко ми како ми ги кажа). Првиве маски се гола вода, нема врска дека штитат нешто, ама вториве се подобри, само што ќе се испотиш ко стока за едно половина час.
Всушност, маската каква и да е, не е решение во време за епидемија, друго е решението, но ај, нека биде.
Како може да биде решение една маска кога грипот се пренесува со допир..ако не одржуваш хигиена..може и гас маска да носиш исто ти се фаќа..следниот допир со нечисти раце се доволен...

Во мода било низ цел свет бе..шо се буниш:pos2:Затоа и јас им се чудам, но ајде, да видиме до когаќ е трае. Ќе се малтретираме сите за џабе со маски, ќе се потиме како стоки без ефект. Од утре е задолжително кај мене во школо.![]()
дали лошо разбарв или што ??? препорака од министерството ... да не се носеле масовно маски ?????????? ЛОЛ ?:lud:
на тв рекоа дека предност при вакцинација ќе имаат: медицинскиот персонал, децата до 10 години, трудницита и хронично болните. Јас баш денес настинав.
Како може да биде решение една маска кога грипот се пренесува со допир..ако не одржуваш хигиена..може и гас маска да носиш исто ти се фаќа..следниот допир со нечисти раце се доволен...