Груевски ќе потроши над 426 милиони евра за партиски вработените

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Во новиот закон за работни односи мислам дека наместо редовно вработените или за неодредено време, сега повеќе непостои таа терминологија туку сите се на договор на дело, така да и од таму толкавата разлика само во терминологијата.

Значи па некој бомбастично шупаљ текст. Верувам дека е вака поради големата сума која се двои за ова, а и да не е така, барем порано се крале тие пари, а сега се собират у буџет па после каде одат е лесно да се открие, а онака минитсрите во тренерки им го гледаа крајот.

Подобро ке беше тие 426 милиони евра да му ги дадат на овчарот Иснифарис Џемаили.

Прво, во секоја Влада и во секое владеење имало, има и ќе има партиски вработувања. Кога тоа ќе го снема тогаш ќе зборуваме поопширно на оваа тема.
Имало, но еден да кажеше доста е, да не прават барем ваков тип грешки.

Слободно дади контра аргументи.
Корекција, овие вработувања се од нешто после изборите од 1998, кога се смени раководењето на сдс со вмро. Имаше многу написи и критики дека Љубчо вработува и курири и чистачки од партијата. Така тргна лавината и сега запирање нема. Има ама многу тешко.
Инаку бројките Игор можда се тие, но тоа не кажува многу за бројот на администрација. Сигурно никој нема иста плата како во 2000 година. Тоа се покачувања на плати и придонеси, а бројките на администрацијата ги има во статистички извештаи. Не велам дека не се качуваат, напротив, тие секако постојано се зголемуваат. Некогаш помалку некогаш повеќе. А на толку компјутери и слична технологија, секако би требало да се намалуваат-по некоја логика.
Во овие средства се сигурно и службените патувања, дневниците, наградите, сумите за разни одбори и седници...

Значи само ова ќе ви го цитирам:

„И на територијата на државата, доминација на владејачката партија. Според резултатите на ДИК, во двата круга локални избори ВМРО-ДПМНЕ победи во вкупно 55 општини, опозициската СДСМ во шест.„

После ова нема што повеќе да дискутираме!

Значи само ова ќе ви го цитирам:

„И на територијата на државата, доминација на владејачката партија. Според резултатите на ДИК, во двата круга локални избори ВМРО-ДПМНЕ победи во вкупно 55 општини, опозициската СДСМ во шест.„

После ова нема што повеќе да дискутираме!

Да ама не знам баш некако ние сепак продолживме да дискутираме.

Само ќе биде интересно за едно 20-30 години во Македонија кога новите генерации ќе треба да ја издржуваат оваа администрација. Само за споредба природниот раст на Македонија од независноста до денес е падната за над 30 посто односно од над 30 000 до одвај 20 000 годинава. Има се повеќе пензионери, нема нови аљботни места, расте долгот на државата, нема заштеди, немаме економија за да внесеме надворешна работна рака од странство. Ќе биде најинтересно кога ќе дојде денот да се пензионираме, а ќе нема пензии. Македонија не е единствена земја во оваа ситуација ама до сега никој не дал некаков долгорочен план за ова.

Да ама не знам баш некако ние сепак продолживме да дискутираме.

Само ќе биде интересно за едно 20-30 години во Македонија кога новите генерации ќе треба да ја издржуваат оваа администрација. Само за споредба природниот раст на Македонија од независноста до денес е падната за над 30 посто односно од над 30 000 до одвај 20 000 годинава. Има се повеќе пензионери, нема нови аљботни места, расте долгот на државата, нема заштеди, немаме економија за да внесеме надворешна работна рака од странство. Ќе биде најинтересно кога ќе дојде денот да се пензионираме, а ќе нема пензии. Македонија не е единствена земја во оваа ситуација ама до сега никој не дал некаков долгорочен план за ова.

Па планерите се надеваа дека нема да опстоиме толку долго за да прават такви долгорочни планови.Знаеш како размислуваат:-После мене “потоп“.:toe:

Па планерите се надеваа дека нема да опстоиме толку долго за да прават такви долгорочни планови.Знаеш како размислуваат:-После мене “потоп“.:toe:

Планери и аналитичарите кои ги имаше само за време на кампања?

Планерите и аналитичарите кои и предвидуваа и посакуваа смешни црни сценарија на Македедонија (што беше една од причините поради која изгубија на избориве)?

Планерите и аналитичарите кои критикуваат нешто што многу полошо го правеле во нивно време?

Планерите и аналитичарите кои според бројот на гласови може да ги прогласиме за политички мртви?

Планерите и аналитичарите кои ја планираа губитничката стратегија на на СДСМ за настап на изборит?

Смешно!

Планери и аналитичарите кои ги имаше само за време на кампања?

Планерите и аналитичарите кои и предвидуваа и посакуваа смешни црни сценарија на Македедонија (што беше една од причините поради која изгубија на избориве)?

Планерите и аналитичарите кои критикуваат нешто што многу полошо го правеле во нивно време?

Планерите и аналитичарите кои според бројот на гласови може да ги прогласиме за политички мртви?

Планерите и аналитичарите кои ја планираа губитничката стратегија на на СДСМ за настап на изборит?

Смешно!

Добро сега ги има и од другата страна,во власта,не се сите баш политички мртви,ги има и Планери за “разумен компромис“.:smir:

Добро сега ги има и од другата страна,во власта,не се сите баш политички мртви,ги има и Планери за “разумен компромис“.:smir:

Грешка планерите(илу поточно речено планерот) за економија се други тие се залагаат за "Разумна Економија".

a okolu izbornite rezultati zbor da nema !!!!!!!!
samo ne mi e jasno kako ovaa pres konferencija za toa merki i za budzetot se sluci posle SAMO DVA DENA otkako zavrsija lokalnite izbori?????

pa seuste go pamtam prasanjeto na janko jadi burek "sto so svetskata ekonomska kriza premiere" (ova prasanja mu go postavi na grujo na dva dena pred vtoriot krug od lokalnite izbori)
a bogami go pamtam i odgovorot na grujo "vidi janko toa za krizata,toa deka nema da ima plati ili vrabotuvanja ,ili nedajboze deka ke imame problem so penziite go zboruvaat samo onie zlobnici koi ednostavno go zaplasuvaat narodot,pa eve sega slusame sekojdnevno dali ke ima rebalans na budzetot,i red drugi gluposti koi gi plasiraat samo za da go isplasat narodot i da go namalat rejtingot na vladeackata koalicija.eve jas mozam najodgovorno da izjavam deka netreba da se plasat graganite,nie sme tuka,ja sledime sostojbata,i nema ama bas nisto sto bi trebalo da gi zagrizuva graganite ,a okolu budzetot i rebalansot samo ke napomenam deka nie prvime rebalans na budzetot nekade vo mesec juni i uste ednas vo mesec septemvri oktomvri,ovaa godina mozebi ke go napravime malku porano ,da recema ako lani sme go pravele na kraj na mesec juni sega moze toa da se sluci vo pocetokot na juni ili EVENTUALNO KRAJOT NA MESEC MAJ "

i posle ova ke mi kaze nekoj deka grujo ne gi napravi glasacite koi go glasaa MAJMUNI GLUPI.
sto ne kaza deka ke gi zamrzne platite ama pred izborite da kaze a ne sega.
i kako toa sega samo ke se vrabotuvaat onie od ramkovniot dogovor,za niv ke ima pari.
i pak vie branetego od dpmne,mene ne me navredil zosto ne go glasav,ama vas ,go izglasavte,i sega vo faca ve pravi budali i vi kazuva deka nemoze radi krizata da ve vrabotuva ,ama tie od ramkoven ke gi vrabotuva. i sega uste go falite kako bil dobar i spasitel na drzavata,da vi stava bikovi i smizli ,a vie kaj cekavte tri godini da ve vraboti ,i sega vi kazuva deka nema da ima vrabotuvanja osven za tie od ramkovniot dogovor.
iskreno ne go glasav i zatoa ne se custvuvam tolku bedno,ama vie 500 000 so glasavte ocekuvav odma sledniot den otkako bese pres konferencijata da izlezete pred vlada i barem da pokazete deka ne ste glupi i deka ne dozvoluvate da ve pravi grujo i drugarcinjata glupavi,a vie namesto toa uste ni objasnuvate kolku e dobra vladata NE FALA NIE ZNAEME DALI E DOBRA ??

Добро сега ги има и од другата страна,во власта,не се сите баш политички мртви,ги има и Планери за “разумен компромис“.

Па планерот убаво си кажа! :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom