a okolu izbornite rezultati zbor da nema !!!!!!!!
samo ne mi e jasno kako ovaa pres konferencija za toa merki i za budzetot se sluci posle SAMO DVA DENA otkako zavrsija lokalnite izbori?????
pa seuste go pamtam prasanjeto na janko jadi burek "sto so svetskata ekonomska kriza premiere" (ova prasanja mu go postavi na grujo na dva dena pred vtoriot krug od lokalnite izbori)
a bogami go pamtam i odgovorot na grujo "vidi janko toa za krizata,toa deka nema da ima plati ili vrabotuvanja ,ili nedajboze deka ke imame problem so penziite go zboruvaat samo onie zlobnici koi ednostavno go zaplasuvaat narodot,pa eve sega slusame sekojdnevno dali ke ima rebalans na budzetot,i red drugi gluposti koi gi plasiraat samo za da go isplasat narodot i da go namalat rejtingot na vladeackata koalicija.eve jas mozam najodgovorno da izjavam deka netreba da se plasat graganite,nie sme tuka,ja sledime sostojbata,i nema ama bas nisto sto bi trebalo da gi zagrizuva graganite ,a okolu budzetot i rebalansot samo ke napomenam deka nie prvime rebalans na budzetot nekade vo mesec juni i uste ednas vo mesec septemvri oktomvri,ovaa godina mozebi ke go napravime malku porano ,da recema ako lani sme go pravele na kraj na mesec juni sega moze toa da se sluci vo pocetokot na juni ili EVENTUALNO KRAJOT NA MESEC MAJ "
i posle ova ke mi kaze nekoj deka grujo ne gi napravi glasacite koi go glasaa MAJMUNI GLUPI.
sto ne kaza deka ke gi zamrzne platite ama pred izborite da kaze a ne sega.
i kako toa sega samo ke se vrabotuvaat onie od ramkovniot dogovor,za niv ke ima pari.
i pak vie branetego od dpmne,mene ne me navredil zosto ne go glasav,ama vas ,go izglasavte,i sega vo faca ve pravi budali i vi kazuva deka nemoze radi krizata da ve vrabotuva ,ama tie od ramkoven ke gi vrabotuva. i sega uste go falite kako bil dobar i spasitel na drzavata,da vi stava bikovi i smizli ,a vie kaj cekavte tri godini da ve vraboti ,i sega vi kazuva deka nema da ima vrabotuvanja osven za tie od ramkovniot dogovor.
iskreno ne go glasav i zatoa ne se custvuvam tolku bedno,ama vie 500 000 so glasavte ocekuvav odma sledniot den otkako bese pres konferencijata da izlezete pred vlada i barem da pokazete deka ne ste glupi i deka ne dozvoluvate da ve pravi grujo i drugarcinjata glupavi,a vie namesto toa uste ni objasnuvate kolku e dobra vladata NE FALA NIE ZNAEME DALI E DOBRA ??