СП Рим, 2009 (18.7 - 03.08) - спортови на вода

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чавиќ имаше најдобро време во квалификациите, а Фелпс го делеше второто место... Но сепак мислам дека може тој доста подобро, многу лежерно пливаше + очигледно е дека е далеку подобар на вторите пеесет метри... Плус Чавиќ пливаше во целокупен (со 100% полиутеран) костим, додека Фелпс пливаше со костим кој беше од над колената до половината (онака како што ќе биде од наредната година). Исто така морам да нагласам дека Чавиќ на првите пеесет метри пливаше за 0.63 секунди подобро од светскиот рекорд (по што српските коментатори на Евроспорт почнаа да завиваат како луди) ама во вториот дел беше слаб. Се надевам дека Фелпс утре ќе победи на оваа дисциплина иако не е доволно подготвен :)
И јас се надевам на негова победа,а за ова Фелпа секогас плива пеперутка со таков костим,изгледа му сметаат прерамките.

И јас се надевам на негова победа,а за ова Фелпс секогаш плива пеперутка со таков костим,изгледа му сметаат прерамките.

Чавиќ светски рекорд на 100 метра пеперутка.:pipi: 50.01

Додека ние си ги драпаме и учествуваме на СП симболично пливачите од нашиот северен сосед си освојуваат злата... Oсвен златото на Чавиќ, сега од втор план на 200 метри градно победи Србинката Наѓа Хигл... Да биде уште поинтересно минатата година оваа пливачка на Олимпијадата во Пекинг беше 33 од 40 во истава дисциплина со 11 секунди послабо време од ова денес :raz: Додека ние тапкаме во место и се уназадуваме некои тренираат и постигнуваат резултати. Треба некој од нашиве федерации да се чукне во главата и да превземе нешто за развој на пливањето, потенцијали имаме, но секогаш остануваме на потенцијалите :jaj:

Чавиќ светски рекорд на 100 метра пеперутка.:pipi: 50.01
Утре Фелпс ќе плива под 50 :pos:
Патем што направи тој?

Фелпс мислам дека исплива 50,40 или 50,30 не сум сигурен ,но знам он има втор резултат.

Додека ние си ги драпаме и учествуваме на СП симболично пливачите од нашиот северен сосед си освојуваат злата... Oсвен златото на Чавиќ, сега од втор план на 200 метри градно победи Србинката Наѓа Хигл... Да биде уште поинтересно минатата година оваа пливачка на Олимпијадата во Пекинг беше 33 од 40 во истава дисциплина со 11 секунди послабо време од ова денес :raz: Додека ние тапкаме во место и се уназадуваме некои тренираат и постигнуваат резултати. Треба некој од нашиве федерации да се чукне во главата и да превземе нешто за развој на пливањето, потенцијали имаме, но секогаш остануваме на потенцијалите :jaj:

Утре Фелпс ќе плива под 50 :pos:
Патем што направи тој?

Наѓа Хигл пред 3-4 години ја победив во Ниш, на митингот Свети Никола на оваа дисциплина. Дупка беше таа градно. Ете што ти прават услови за тренинг, а не како кај нас, базен нема за да се тренира.

Честитки, нека и се множат, иако таа не е Србинка :)

Леле Србите денес партал направија. :pos2:
Уште ватерполо ако земат утре... Блазе си им.

Наѓа Хигл пред 3-4 години ја победив во Ниш, на митингот Свети Никола на оваа дисциплина. Дупка беше таа градно. Ете што ти прават услови за тренинг, а не како кај нас, базен нема за да се тренира.

Озбилно?! :vozbud::vozbud::vozbud: Очигледно талент имаш, само треба да му се пружат услови.

Честитки, нека и се множат, иако таа не е Србинка :)
Е, баш мислев тоа да барам. Од каде е? ХИГЛ ми делува од германско потекло...

Озбилно?! :vozbud::vozbud::vozbud: Очигледно талент имаш, само треба да му се пружат услови.

Е, баш мислев тоа да барам. Од каде е? ХИГЛ ми делува од германско потекло...

Краул беше нејзина техника, на градниот стил не му обраќаше многу внимание. Се сеќавам, долго време по натпревари тоа девојче пливаше со капа на која наместо SER или SCG да речеме, имаше натпис YUG :) По тоа многумина ја паметеа.
Ама изгледа се намерачила на тој стил и за година дена успеа еве да се пробие. Живее во Парачин ама мислам дека сега во Америка тренира или па оди на подготовки таму.

Што се однесува на нејзиното потекло таа е Унгарка и по татко и по мајка, од таму има потекло, најпрво нејзините живееле во Војводина па потоа во Парачин се преселиле. Се гледа дека е типична Унгарка, црвена, пегава :)

Инаку Флава фала на комплиментите, но запрепастена сум и јас затоа што ни на крај памет не ми имаше паднато дека Наџа ќе плива некогаш градно на СП :S
Very strange.

WOW ЧАВИЧ:zver::je:
Фелпс се жалел на Арена костимот на Чавиќ а овој возвратил дека ако сака ке му порача Арена костим на Фелпс специјално :pos::pos::pos::pos::pos:
Хигл точно не е Србинка ама го носеше српското знаме секоја чест сепак плива за татковината родното место леле ми се направи кеиф за Сони одвај пливаше последни 30 метри ахахахах:pos::pos::pos::pos::pos:.
А Пирсол дефинитивно најгрд пливач во историјата ми личи на оној комедијантот од глувиот и слепиот :pos::pos::pos::pos:

Утре очекувам ЗЛАТО НА ЧАВИЌ СО НОВ СВЕТСКИ РЕКОРД:je:

Краул беше нејзина техника, на градниот стил не му обраќаше многу внимание. Се сеќавам, долго време по натпревари тоа девојче пливаше со капа на која наместо SER или SCG да речеме, имаше натпис YUG :) По тоа многумина ја паметеа.
Ама изгледа се намерачила на тој стил и за година дена успеа еве да се пробие.
Живее во Парачин ама мислам дека сега во Америка тренира или па оди на подготовки таму.

Што се однесува на нејзиното потекло таа е Унгарка и по татко и по мајка, од таму има потекло, најпрво нејзините живееле во Војводина па потоа во Парачин се преселиле. Се гледа дека е типична Унгарка, црвена, пегава :)

Инаку Флава фала на комплиментите, но запрепастена сум и јас затоа што ни на крај памет не ми имаше паднато дека Наџа ќе плива некогаш градно на СП :S
Very strange.
Коментаторот на Евроспорт кажуваше дека после Олимпијадата била на посебен режим на тренинзи и тренирала со нејзиниот брат... Претпоставувам дека не излегувала од базен, за последното ЕП не исполнила норма а сега светски првак... по ѓаволите...

Утре очекувам ЗЛАТО НА ЧАВИЌ СО НОВ СВЕТСКИ РЕКОРД:je:
Се надевам Фелпс ќе ги замолчи оние од Евроспорт... не можам да ги слушам како хистерично врескаат како деца... :pos:

Значи исто како Селеш. :)

Се надевам Фелпс ќе ги замолчи оние од Евроспорт... не можам да ги слушам како хистерично врескаат како деца... :pos:

Абе зашто, јас се газам од смеење кога ги слушам...:pos: "ИДЕМО МИЛОРАДЕ!" :pos: :pos: :pos:

Затоа ќе си гледаш на МТВ 2 :)

И таму нема да разбереш многу, ама нема некој да те замара со тоа колку Србите имале таленти, а колку немале услови.

Еве и ние имаме таленти, кои некогаш ги победиле нивните таленти, па на крај немаме услови, па за на крај да не кукаме како нив.

Патем се кладам, фелпс утре ќе го УГУШИ, лингурот...

Мислам дека Чавиќ ќе го здроби Фелпс утре .. плус да му врати за олимпијадата ..плус мислам дека е доминантен во таа дисциплина ..нема шанси Фелпс ..второ сребро ..хаха

Напротив... во тие дисциплини Фелпс е доминантен, само што воопшто не е подготвен и за разлика од Чавиќ не плива со новите костими :raz:

Напротив... во тие дисциплини Фелпс е доминантен, само што воопшто не е подготвен и за разлика од Чавиќ не плива со новите костими :raz:

тешко да е доминантен .. да беше ке го смачкаше во Пекинг .. Фелпс плива све и свашта ..Чавиќ само пеперутка стил .

Фелпс плива се и сешто... ама започна со пеперутка и таму е најдобар. Чавиќ е подобар на првите пеесет метри, ама Фелпс верувам дека ќе успее да го реши на вторите пеесет метри :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom