Колку е само веродостојно видете од овој податок. Иначе нашиве мереле во Скопје и по градовиве а другите сигурно по цела земја. Гледајте кај нас колкава е површината на шуми и планини со ненаселено место а колку е површината со населени места. Ако се смета цела површина на Македонија би требало да бидеме многу подобри во овој фактор.
Mozebi sme najvalkani i najiskreni...
Kako i da e voopsto ne me interesira dali rangiranjeto e verodostojno , fakt e deka Makedonija se davi vo gubre..
Makedonija e edna od retkite zemji vo svetot koja vo gradovi od goleminata na Prilep i Strumica nema procistitelni stanici za otpadni vodi...
Vo mnogu sela nema vodovodi a otpadnite vodi ednostavno se ispustat vo zemjata sto e isklucitelno opasno....
Kolku e vazna ekologijata govori i faktot deka koga se spoija Istocna i Zapadna Germanija , vednas se investiraa Bilijardi marki vo otstarnuvanje na deponiite kade gubreto ednostavno bilo zakopuvano sto e mnogu opasno....
Poglednete ja samo slikata koga se izleguva od Veles nakaj Stip, UZAS ,gubre i kesinja letat na site strani...
Rekite ni se vo katastrofalna sostojba , ezerata isto , pa duri i Ohrid se zagaduva...
Dali ste go videle ezeroto Treska vo kakva sostojba e???
Ima uste milion primeri i zatoa mislam deka site ovie prasanja bi trebalo da bidat prioritet za vladata bidejki prvo i osnovno merilo za kulturata i navikite na eden narod e HIGIJENATA....
Mene samo eden fenomen mi e cuden , Makedoncite vo sutina se CIST narod, koga se raboti za domasna Higiena (hidiena vo nasite domovi), sprotivno na toa Javnata Higijena ni e katastrofalna...
Немој бре тако, јеси ли ти видео Мораву како загађена је?:pos2:
Шега на страна, Македонија е многу загадена и прљава, но поарни од нас НЕ се ниту Србија, Романија, Молдавија, ниту Бугарија, а Албанија е дабетер.
I sega STO...
DAli treba toa da ne tesi ili da prevzememe nesto???
Mene na pr sekogas Hrvatska mi bila reper...Od ednostavna pricina sto sme ziveele vo ista drzava i sto mnogu dobro ja poznavam...
I znam deka pred 20 godini Hrvatska ne bila mnogu pocista od Makedonija, za zal vo poslednite dve decenii Hrvatite si ja stavija Ekologijata i Infrastrukturata kako prioriteti dodeka kaj nas toa bese poslednoto svirce na kavalot i zatoa denes imame vakva drasticna razlika...